Воблери для твічінгу

воблери, силікон, залізо, попери, спінер-бейти, паралон і т.д. і т.п.
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Tiny Magallon

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

Після фільму від Шаніна О. (Твичинг на мелководье), певної психологічної і фінансової підготовки, придбав Tiny Magallon MR (колір rt oikawa) від Jackall. Враження приємні, воблерок з яскровою власною грою (рибалка майже не потрібен, можна просто крутити корбу котушкі, милуватись краєвидами та розмірковувати про своє...), цікава гра на місці, коли лопаткою впирається в дно та піднімає муть. Твічить, на власні відчуття, можна по-різному: і короткими, легкими ударчиками, майже на місці, імітуя не зовсім тверезу рибку, і довгими підтяжкками, і агресивним енергійним смиком, що схожє на скажену піранью :hi_hi_hi:.
ось невеличка інформація та враження від одної нетривалої рибалкі з тіні, якою хотілось поділитися з колегами та простимулювати на подальше обговорення цього, без сумніву, класного воблера.
як він проявив себе на наших водоймах, його "асортимент" риби, особливості проводок на течії та в стоячій воді...
Аватар користувача
Dim0n
Ледар
Ледар
Повідомлень: 34
З нами з: 17 червня 2010, 21:12
Звідки: Городок
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення Dim0n »

Tiny Magallon
Був розловлений щучкой в 4 кг!
Проводка: в’ялий твічінг, з довгими паузами....
Він у мене лідер по мілководдю( до 1 м )
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Аватар користувача
AnMyk
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 193
З нами з: 24 лютого 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Розповіді, епопеї, історії

Непрочитане повідомлення AnMyk »

Підсумки сезону 2010 або як я «докотився» до великих воблерів. :)

Власне кажучи, щоб говорити як «докотився», потрібно згадати осінь минулого року, яка практично вся пройшла за ловлею щуки на польдерних каналах. Розвелось її там немало і добре ловились стандартні екземпляри вагою біля 1кг, менші попадались рідко, ну а більші ще рідше. Для наших, вимучених браками водойм, це було дуже непогано. Адже дуже легко набиралась статистика і, експериментуючи, досить швидко можна було робити певні висновки.

Розпочиналась та осінь з твічу на стандартні, як для мене на той час, воби. Варто, мабуть, згадати одного з «героїв того часу» L-minnow 66, на якого тоді була зловлена десь четверта частина осінньої щуки. Але чим далі в осінь, тим ловити, з такими результатами як на початку, ставало все важче. Логічне пояснення цьому було: польдери не такі вже і великі водойми, тому, зрозуміло, частина щук виловлювалась, крім того, з зменшенням кількості ряски та інших водоростей озвірили браки. Якщо на початку осені ловили всі і на любі приманки, то далі більш-менш стабільні результати давав тільки твічинг. А експерименти з розміром вобів повели мене в сторону збільшення і закінчував я сезон з X-Rap 10, на «совісті» якого, до речі, теж немало… :) Коротше кажучи, розміри воблерів обмежились можливостями спіна, верхній тест якого був до 14г, точніше - можливістю комфортного твічінгу. До цього, зі своїм лайтовим сприйняттям спіна, я взагалі рахував, що для таких умов, в яких рибалив я, більш потужний спін потрібен ну для дуже вже несміливих риболовів :hi_hi_hi: . А потім навіть джеркінг мені почав здаватись не таким вже і нереальним в наших умовах :sh_ok: . Та в мене вже був колишній досвід руху в напрямку ультралайту, коли вчасно вдалося зупинитись, зрозумівши, що це не моє. Тому кидатись в іншу крайність я також не став, але як говорять «ніколи не говори ніколи» :a_g_a: .

Вивчивши асортимент воблерів, в основному від 10-ти до 13-ти см, стало зрозуміло, що для того щоб зробити суттєвий крок в їх напрямку потрібен спін довжиною біля 2м, швидкого строю, з тестом, що дозволяв би нормально твічити воби грамів до 28-30. Додаткові вимоги: двохчастний – питання транспортування деколи актуальне; під безінерційку - суттєвих переваг мультової котушки для себе я не найшов. Крім того, надійний і не надто дорогий. Пошуки в інтернеті звели вибір до декількох конкретних моделей, які, як уявлялось, було ще важче найти в реальності, адже спіни з такими характеристиками в нас не користуються особливим попитом. Та сталось так що спін, який стояв у списку першим, я найшов досить швидко. Єдине, коли я його взяв в руки перший раз, то навіть дещо розгубився. Зі всіх порівнянь які вживають по відношенню до таких спінів, типу кілок чи більярдний кий, мені найбільше подобається слово, яке досить точно його характеризує – «брутальний» :) . Після недовгих вагань Premier PS66MHF2 поповнив мою невеличку колекцію. Укомплектував його котушкою Excia MX 3000, шнур прошка 20-ти ліброва. Повідок, в основному, використовував з 2-ї струни, довжиною 15-20 см, але за ним треба постійно слідкувати і при частому згинанні в одному місці завчасно міняти. Більш довговічні повідки получаються з матеріалу дещо більшого діаметру, наприклад, середня жила 5-ї чи 6-ї струни. Зрозуміло, що вони тяжчі, але я б не сказав що це суттєво впливає на гру великого воблера, по крайній мірі різниці в результатах не помічав. Вертлюги, карабіни не використовував. Кільце з воба також, як правило, знімаю. Крім несуттєвого зменшення ваги, на багатьох вобах це приводить до суттєвого зменшення перехльостів за трійник.

Ну і, звичайно, не можна декілька слів не написати про самі воблери. Теперішня моя коробочка з великими воблерами нараховує порядка 20-ти міношок та 10-ка составників і безлопастників. Давно вже переконався в справедливості слів, що не буває багато воблерів – буває мало часу всі попробувати :nez-nayu: . Тому зупинюся на тих, які використовував найчастіше.

Live Pointer 110 MR – воблер дійсно при твічах веде себе як живий. При коротких різвих твічах з віддачею шнура може витворяти кульбіти в сторони, з розворотом назад, «топтатись» майже на одному місці, вірніше, з мінімальною швидкістю поступального руху. Дуже цікавий коли треба дражнити пасивну щуку. Має конструктивний недолік – тросики, якими з’єднанні сегменти тіла, з часом ломаються. Прийшлось сегменти почергово склеювати, в результаті получився суцільний воблер. Але це, мені здається, не вплинуло суттєво на гру і уловистість.
Зображення

Mag Sguad 115 SP – твічиться з досить широкими заходами в сторони. Має дуже цінну особливість – перед остаточною зупинкою здійснює декілька коливань боками. Завдяки системі дальнього закиду добре літає. Щука до нього явно не байдужа.
Зображення

Orbit 110 в SP та SS виконанні – мій улюблений, з комплектом найкращих властивостей. Відмінно літає завдяки магнітній системі. При різних твічах гра теж різноманітна. Завдяки невеликій лопасті після твіча він довго рухається по інерції. Цю його особливість я люблю використовувати найчастіше. Досить різкі твічі з відносно великою амплітудою та віддачею шнура, і він починає ширяти із сторони в сторону, покриваючи значну площу за одну проводку. Багато рибалок я розпочинав саме з цього воба, використовуючи його як розвідника. Мені здається, Орбітом найпростіше і найскоріше добитись результату, а вже потім, зрозумівши як в даний момент поводить себе щука, переходити на інші воби.
Зображення

Riprizer 110 SF – появився в мене вже на початку осені, але встиг заняти одне із провідних місць. Інтенсивно грає на твічах, при зупинці робить пару коливань боками, потім, піднявши вверх голову, починає повільно спливати. На таку поведінку щука реагує дуже позитивно.
Зображення

Pointer 128 SP – використовую на глибині біля 2-х метрів і дещо більшій. Воблер досить упористий. Твічинг різноманітний, від м’якого до агресивного. Гра дуже природня. Не буду впевнено стверджувати що це для воба характерно, але в мене дуже часто щука брала на нього на перших твічах на заглибленні під протилежним берегом і, дещо рідше, коли він починав підніматись в кінці проводки.
Зображення

X-Rap 12 – найбільш глибоководна моя міноха. Заганяється на глибину більше 2-х метрів. Упористий, твічити досить важко. Гра активна але якась невиразна, мені вона не особливо подобається. Правда, щуки мої уподобання не поділяють. Воб ловить, причому робить це стабільно.
Зображення

Ну і ще про хоча б один составний безлопастний воб. Я, на жаль, не встиг приділити їм належної уваги, але про цей не можу не написати – Shad Alive 106 FS. При проводці працює як жива рибка. На легких твічах робить повороти в сторони. Швидкотонуча версія коливається ще й коли просто тоне. Ну і щуку ловить.
Зображення

Коли на початку сезону я почав ловити на великі воби, думав, що це буде один із цікавих способів, такий собі розширений твічинг. Але не думав що це мене настільки захопить. Причин тут декілька:

- сама ловля дуже азартна, в поляризаційних окулярах великий воблер, особливо світлого кольору, можна бачити здалеку, відповідно, як на нього реагує щука видно теж. А на невеликих неглибоких водоймах процес майже повністю проглядається.

- на великі воблери непогано реагує не тільки неголодна щука а і та, що знаходиться в досить пасивному стані. Чому я пишу «реагує», тому що деколи доводиться на одну впійману щуку спостерігати з п’ять-сім виходів та ударів. Наймовірніше, таку поведінку щуки можна пояснити тим що вона сприймає великий воблер як конкурента, що веде себе на її території досить зухвало, хоче відібрати корм, адже твічи можна трактувати як агресивні випади. Тут напрошується порівняння з собакою, який швидко виходить з дрімотного стану і кидається на любу живність, що наблизилась до його тарілки :) . Додатковим доказом може служити і той факт, що випадки, коли щука багриться трапляються досить часто. Взагалі, складається враження, що щука не обов’язково атакує воблер щоб його укусити чи з’їсти, а щоб просто налякати, відігнати, вдарити…

- велике поле для подальшого дослідження. Хочеться, наприклад, поекспериментувати ще з розміром воблерів в тому плані чи є якийсь оптимальний розмір, чи, можливо, чим більший - тим краще. Або порівняти уловистість великих воблерів з іншими великими приманками, наприклад, силіконом. Поекспериментувати також з кольорами воблерів, наприклад, з розкрашеними під щуку або з яскравими, провокаційними. Поповнити колекцію, додати більше глибоководників…

Коли я про це все думаю, то пройдене здається мені лише початком довгої дороги, мабуть, це теж одна із причин за яку ми любимо спінінг… :nez-nayu:

Зображення
Востаннє редагувалось 10 січня 2011, 20:49 користувачем AnMyk, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення SPIN »

Хотів звернути увагу на вплив кольору воблера на інтерес риби. Давно помічав воби з фіолетовою спиною, цікаво чи ловив хто на них і на яких водоймах?
Аватар користувача
николай
Козак
Козак
Повідомлень: 418
З нами з: 28 серпня 2011, 21:30
Телефон: 0682301099
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення николай »

орбіт 65 та 80 планую в цьому сезоні розловити :men: !може хто юзав...які проводки використовувались(відноситься до 65)?
Зображення
Рибалка-Басів кут,відпочинок в Прилбичах:)
Рівненський Карповий Клуб
kolia23
Нуб
Нуб
Повідомлень: 8
З нами з: 13 квітня 2011, 20:12
Телефон: 0967698953
Звідки: млинів
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення kolia23 »

николай писав:які проводки використовувались(відноситься до 65)?
. маю в своєму арсеналі ОРБІТ 65 СЛАЙДЕР.
Зображення.
Проводку використовую 2-3 ривочкі плавні і пауза до 3-5 секунд. ловлю ним як на мілині так і на глибині. один з найкращих моїх воблерів. але покішо розловлений одними окунями.
Аватар користувача
николай
Козак
Козак
Повідомлень: 418
З нами з: 28 серпня 2011, 21:30
Телефон: 0682301099
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення николай »

kolia23 писав:2-3 ривочкі плавні і пауза до 3-5 секунд
якою палюгою смикаєте?
Рибалка-Басів кут,відпочинок в Прилбичах:)
Рівненський Карповий Клуб
kolia23
Нуб
Нуб
Повідомлень: 8
З нами з: 13 квітня 2011, 20:12
Телефон: 0967698953
Звідки: млинів
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення kolia23 »

Berkley URBAN SPIRIT довжина 1,96 м. тест 7-28 гр.
Аватар користувача
николай
Козак
Козак
Повідомлень: 418
З нами з: 28 серпня 2011, 21:30
Телефон: 0682301099
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення николай »

kolia23 писав:Berkley URBAN SPIRIT довжина 1,96 м. тест 7-28 гр.
жостко :du_ma_et: Дякую!!
Рибалка-Басів кут,відпочинок в Прилбичах:)
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
николай
Козак
Козак
Повідомлень: 418
З нами з: 28 серпня 2011, 21:30
Телефон: 0682301099
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення николай »

Vob Ler писав:
николай писав: і ДЕД флот8 :dan_ser: планую розловити в новому сезоні
Коля, а можно фото ДЕДа в ёмкости с водой (интересует угол наклона в воде, или твой тонет)?
Хамсины красавцы!
тонул ...но после замены хвостового крюка на более тонкий -всплыл!!Родной крюк белого цвета(для соленой води) на фото видно
Зображення
Рибалка-Басів кут,відпочинок в Прилбичах:)
Рівненський Карповий Клуб
Аватар користувача
Vob Ler
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 312
З нами з: 14 жовтня 2008, 00:00
Телефон: 0679200934
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення Vob Ler »

А ты и верхний поменяй, они белые тяжеловаты, тогда и нижний можно в размере уровнять...
П.С.: гыы... бокальчики пригодились :-)
fog
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 29 червня 2010, 22:52
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення fog »

мої обидва Dead Float плавають з рідними гачками.Зображення
Востаннє редагувалось 03 лютого 2012, 23:28 користувачем fog, всього редагувалось 2 разів.
Аватар користувача
os1
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 309
З нами з: 10 грудня 2009, 01:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення os1 »

fog писав: показав би фото, але не вмію розміщувати разом з повідомленням.
Заходиш на Piccy.info, тиснеш кнопочку Вибрати..., вибираєш файл в себе на компі, тиснеш кнопочку Загрузить, вибираєш код для вставки (є різні варіанти), копіюєш його і вставляєш в текст повідомлення
Зображення
Дєрзай
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення SPIN »

народ, никто не пробовал твичить вобами с с большими или средними лопатками?
fog
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 16
З нами з: 29 червня 2010, 22:52
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Воблери для твічінгу

Непрочитане повідомлення fog »

а які в твоєму розумінні великі і середні лопатки?
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові приманки”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей