Твічінг

Снасть для лову риби на штучні або природні приманки за допомогою спінінга.
Аватар користувача
StriDer
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 62
З нами з: 14 квітня 2009, 00:00
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення StriDer »

Зрозуміло.
Якщо в районі 1000 грн - то це Тиса, донець і Premier PS66MLF2.
(з цих палок я нічим не ловив і в знайомих нема, раджу базуючись на тому, що читав в інтернеті)
До 2000 грн.
Напарник по команді Олег твічить двома плками - Avid AS66MLF2(до 10.5 гр) і Norstream Dynamic II Twitch Special з тестом до 25 грам. Обома дуже задоволений! Чим мені норстрім не подобається - довжина 7.6 фута - 2.29 см, я такі довгі не люблю. І в вашому випадку тест до 25 грам завеликий(хоч Олег на дуже добре кидає ним МДЖ з головкою 1 грам :!: ), якщо дивитись такий - то краще 3-15 гр.
Авід мені подобається, хороший стрій, легенький. Сильно його не тестив, та Олег ним з успіхом твічить приблизно такі воблери, як вас цікавлять, заброс дуже хороший! Та й взагалі універсальний спін.
Під такі воблери собі певно візьму Major Craft Corkish 652ML, ліг він мені в руку, просто клас!
Ще можете дивитись в сторону Major Craft Slicer, Graphiteleader Bosco.

Ну і раджу чуток почитати на Харківському спінінгу теми:

http://www.spinning.kharkov.ua/phpbb/vi ... php?t=2152
http://www.spinning.kharkov.ua/phpbb/vi ... php?t=2368
Аватар користувача
acbar
Ледар
Ледар
Повідомлень: 26
З нами з: 06 лютого 2009, 01:00
Телефон: 0673835152
Звідки: Нетішин
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення acbar »

В Московії зараз хвалять два спіни під твіч. Айко " Ланзар" и Норстрім "Ареал". На наших форумах теж читав гарні відгуки по них.
Аватар користувача
AnMyk
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 193
З нами з: 24 лютого 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Розповіді, епопеї, історії

Непрочитане повідомлення AnMyk »

Твічинг: бути чи не бути? :)

Начитавшись, надивившись або наслухавшись інформації про цей, без сумніву, дуже цікавий метод спінінгової ловлі рано чи пізно відповіді на це питання шукає багато риболовів. Яка в результаті буде відповідь, позитивна чи негативна, залежить від того наскільки успішно можна вирішити, в першу чергу, проблему з снастю. Адже отримана інформація досить чітко сформує уявлення про твічингову снасть, яка, як правило, складається з:
- комплекту воблерів-міношок;
- плетеного шнура;
- котушки з якісною укладкою шнура;
- короткого, швидкого строю спінінгового вудилища, як правило, з деяким запасом по тесту.
І тут вималюється слідуюча проблема – фінансова. Недорогий воблер коштує як декілька фірмових оберталок, а за ціну дорогого їх взагалі можна купити з десяток, не кажучи вже за силікон, де рахунок може дійти до сотні. Дешевий плетений шнур в декілька разів більше коштує за дорогу жилку. Далі котушка, навіть психологічно дуже тяжко намотувати шнур на котушку, що дешевша за шнур. Та і загроза скидання петель, які простіше обрізати ніж розпутати, теж зробить свою справу. Ну і нарешті найдорожче, вудилище – тут альтернативи дві:
- брендові американо-японці, які, зрозуміло, не дешеві;
- кореє-китайці, які позиціонуються як дешева конкурентна альтернатива, але ті що подаються під «спеціальним соусом» або як «чудо технологій» коштують майже так само як і перші.
Виникає логічне запитання: що тут неправильно? Відповідь: все правильно! Що тоді не влаштовує? А не влаштовує та категоричність з якою формується це уявлення про твічингову снасть. Багато риболовів, тим більше новачків, що хотіли б попробувати твічинг, підрахувавши витрати – відступлять і, можливо, не скоро до цієї теми повернуться, якщо взагалі повернуться.
Щоб не теоретизувати на цю тему наведу декілька реальних випадків з свого досвіду, які сформували мій «ліберальний» погляд на твічингову снасть.

Випадок перший. Досить давно і в основному ловлю з використанням шнурів. Жилку, як правило, ставлю тільки тоді, коли хочеться половити на блешні. Причина тут проста – скручування, і після цього, більша схильність до запутування і скидання петель, ну а жилку не так шкода. З’явився у мене дуже жорсткий спін, фактично – «кілок». Твічити їм дуже зручно, а от виважування, особливо невеликої щучки, получається «ломовим», спін майже не працює. Та і кількість сходів мені здалась завеликою. Тому для «пом’якшення» снасті я вирішив попробувати замінити шнур на жилку. Для того щоб вона менше розтягувалась при твічі вибрав максимально можливу по тесту спіна, і не схильну до пам’яті щоб при ослабленні не «пружинила». Попробував і результат мене відверто здивував: суттєвої різниці в поведінці воблерів я не помітив :ne_vi_del: . Плюс ще до того що воби я попробував твічити немаленькі :sh_ok: . Ну, можливо, з жилкою суперагресивний твіч виконати буде проблематично і зв’язок по чутливості гри воба дещо втрачається, але це, я думаю, не саме головне :a_g_a: .

Випадок другий. Люблю я дуже ловлю жереха, навіть спін «спеціальний» під це діло купив: під три метри довжиною, повільного строю, кидає як катапульта, легкий, рибу «в’яже» класно, коротше кажучи – те що потрібно. Єдине, під твічинг він, по традиційних поняттях, не підходить :nez-nayu: . Ловля жереха на твіч в мене забирає до половини часу, тому під це беру ще один «твічевий» спін. Коли ловля ведеться на локальному місці то два спіни не проблема. Коли потрібно пройтись по берегу, пробратись по корчах, то тоді це вже проблема – дуже незручно.
Пам’ятаю також, коли на одному з форумів прочитав пости риболова, який стверджував, що він таким же як в мене «спеціальним» жереховим спіном ловить любими методами, в т. ч. джигом і твічем, і що все залежить від рук і уміння – довго сміявся, оце, думаю, «гонщик» :hi_hi_hi: . Ні, ну джиг я ще уявляв, але твіч… :nez-nayu:
Пізніше я це згадав на березі річки. Збираючи спіни, випадково помилився котушками і на «спеціальний» жереховий встановив котушку з шнуром від «твічевого». Вирішив спробувати, поставив невеликий воблерок, і очікуючи відверту «двійку» отримав тверду «четвірку» :sh_ok: . Коротше кажучи, ходова жерехова рибалка у мене тепер буде проходити з одним спіном – «спеціальним» :a_g_a: .

Випадок третій. Запросив я якось свого товариша в село на рибалку, щука тоді добре ловилась. Вранці я вже був на водоймі, а товариш мав під’їхати трохи пізніше, бо проспав – напередодні ввечері він вирішив змастити котушку, розібрав, погубив деякі деталі, потім шукав їх і збирав котушку до трьох годин ночі. Буває… :)
Товариш мій, крім великої любові до всіх видів рибалки і, до риби зокрема, мав ще потяг до самих дешевих снастей. Пояснити цей потяг було непросто, скоріш за все, він рахував що кількість снастей набагато важливіша ніж якість :nez-nayu: . А поскільки в нього снастей різних було немало, то часу щоб підтримувати все в доброму стані, при його зайнятості, не вистачало. Ось і того разу він мене, можна сказати, не здивував – все, майже, як завжди. Привіз він із собою два спіни, які потрібно описати трохи детальніше. Перший – трьохметрове тяжке телескопічне вудилище з обломаним тюльпаном. Котушка з непрацюючим роликом і товстою жилкою не псувала загальну «гармонію» снасті :) . Другий – двохметровий, з невеликим тестом, який брався під ловлю на легенькі приманки. Правда, на попередній рибалці товариш, як він мені пояснив, «дьорнув зілля» і спін «крякнув» в двох місцях, біля ручки і верхнє коліно десь між другим і третім кільцем. Спін був відремонтований за допомогою трубочок. Котушка (якій було проведено нічне ТО) з тонкою жилкою, тут теж вже нічого не могла зіпсувати :) .
В мене на твіч щука ловилась непогано. Товариш перепробував добру частину свого арсеналу, але в нього якось не складувалось, тільки на улюблену оберталку був схід щуки. Та і оберталку він потім відірвав на зацепі :cry_ing: . Коли я зловив щуку, яку можна вже було назвати трофейною, товариш не витримав і без лишньої скромності попросив в мене воблер, ще й той на який була тільки що зловлена ця щука. Воблер був немаленького розміру і прийшлося пояснювати, що він підходить тільки для його першого спіна, яким твічити навряд чи вдасться, хиба тільки руку вивихнути. В результаті я його умовив на менший воблер, «бойові рани» якого свідчили що він тут ловить теж не гірше. Воб ніби підходив до другого спіна, правда, як він буде їм твічити я теж не уявляв :ne_vi_del: .
Я потроху став повертатися до машини і чекати товариша. Він прийшов десь через годину і пред’явив мені чотири хоч і не великі, проте залікові щучки… :sh_ok: А повернувся через те, що спін у нього знову «крякнув» :) . Позичений воблер прийшлось йому подарувати :) .
З тих пір товариш повірив в твіч і зробив крок в напрямку снастей.

Якщо є спін, який відповідає чи максимально наближений до традиційного уявлення про твічинговий – дуже добре. Якшо нема, як варіант, варто спробувати ту снасть що є, максимально адаптувати під твіч. Потім підібрати під снасть декілька робочих недорогих воблерів. І спробувати твічинг на водоймі, пам’ятаючи, що все таки рибу ловить не снасть, а риболов :a_g_a: .
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення SPIN »

майже рік тема не піднімалась, чи твічив хто спінами від Фаворит, наприклад модель Favorite Absolute 732ML 220 5-21 г., позиціонується для твіча
Все модели серии рассчитаны на современные способы анимации, поэтому они довольно жесткие, что дает возможность выполнять рывковую проводку воблеров и придавать любые желаемые движения джиговым приманкам. Для новичков начать свой путь в спиннинг с Absolute будет исключительно разумным решением. Да и опытные рыболовы, которые предпочитают качество по разумной цене, не будут разочарованны ни в коей мере.

там також є подібні моделі Дельта і Лагуна, але про твіч нічого не зазначено
Аватар користувача
Vob Ler
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 312
З нами з: 14 жовтня 2008, 00:00
Телефон: 0679200934
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення Vob Ler »

Уже в ноябре попробовал бланк Favorite Extreme ExTS702M 2,1/21g (взял у родственника). Вполне рабочий инструмент, минохи8-10см весом до12г(до 1,5м) твичит нормально, провалов нет. Рыбу не поймал, была всего одна рыбалка. Бланк жёсткий, но не кол. В следующем году попробую его на Хренниках поперы-шмоперы, минохи-колебахи :) О результатах отпишусь.
StriDer писав:Ще можете дивитись в сторону Major Craft Slicer,
MAJOR CRAFT SLICER 692 L Коллега купил, вместе ходили тестить не озеро. В результате окуня на 657г бланк отработал на ура!...но это совсем другой спин. Фаворит далеко не то :ne_ne_ne:
П.С.: У Слайсера ИМХО толстовата ручка или у меня рука мелкая :)
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення SPIN »

Причому, про Favorite Extreme не зазначається виробником, що спін для твіча, а саме Favorite Absolute.
Бланк жёсткий, но не кол.
про це я і хотів дізнатись
Тепер цікавить в яких магазинах Рівного можна потрусити Favorite Absolute.
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення KYM »

SPIN писав:Тепер цікавить в яких магазинах Рівного можна потрусити Favorite Absolute.
Спробуй запитай тут :) http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... m.php?f=57
Не учи рыбу плавать!
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення SPIN »

KYM писав:
SPIN писав:Тепер цікавить в яких магазинах Рівного можна потрусити Favorite Absolute.
Спробуй запитай тут :) http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... m.php?f=57
вже залишив запит, заодно тут можна обговорити інші моделі - однокласники з мого списку:
1. Favorite Absolute 2,2 м тест 5/21
2. Норстрім Фрістайл 2,29 м тест 5/18 або 7/28
3. Норстрім Стандарт 2,29 м. тест 5/21 або 7/28
4. Кінгфішер Міракл 2,4 м. тест 7/21

Питання до тих хто порівнював твіч спінами різної довжини, яка довжина є оптимальною. Питаю тому, що є потреба кидати не близько, тому хочу знайти золоту середину.
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення SPIN »

Поки зупинився на Favorite Лагуна 2,1 м тест 5/21, для розвідки твіча, думаю піде. Хоч Absolute ще не було в магазинах, але судячи з параметрів, навряд чи сильно відрізняється від Лагуни.
Аватар користувача
Горыныч
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 885
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення Горыныч »

Варианты твичинга Автор: Андрей Питерцов
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення SPIN »

Vob Ler писав:Уже в ноябре попробовал бланк Favorite Extreme ExTS702M 2,1/21g (взял у родственника). Вполне рабочий инструмент, минохи8-10см весом до12г(до 1,5м) твичит нормально, провалов нет. Рыбу не поймал, была всего одна рыбалка. Бланк жёсткий, но не кол. В следующем году попробую его на Хренниках поперы-шмоперы, минохи-колебахи :) О результатах отпишусь.
И хде результаты тестирования Favorite Extreme ExTS702M 2,1/21g?
Пару слов о Лагуне 5-21 г 2,1 м, реальный тест которой я думаю 7-25г. В общем для разведки твича подходит, видимо из-за особенностей строения (очень толстые стенки бланка, при том, что строй быстрый). Но спин больше универсальный, хотя справлялся и с беби бастером 10 см. 25 г., но с провалами, которые рыбу не смущали, поскольку она брала. Правда джерки комфортно дёргаются в вертикальной плоскости, что гораздо легче для кисти, чем вобы, поскольку вобы больше в сторону. Идеально джерковались приманки слайдер 7 см. 21 г. и себиль 9см. 18 г.
Аватар користувача
Vob Ler
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 312
З нами з: 14 жовтня 2008, 00:00
Телефон: 0679200934
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення Vob Ler »

SPIN писав:И хде результаты тестирования Favorite Extreme ExTS702M 2,1/21g?
Favorite Extreme, в этом сезоне, ловил один не полный день, по ощущениям он для воблеров от 10см (имею в виду воблера миноу) Думаю дип. версии9-10см тоже без проблем. Ловил им на Орбит 110 и Асура Рудра130. Орбит работал хорошо, а вот Рудру, на моё сугубо личное мнение, он не подходит. Говорю так, потому что читал, что умудряются Рудру успешно твичить Мираклом 7-17,5г и вполне успешно. Скорее сказалось отсутствие навыков ловли на крупные минохи. Рыбу так и не словил, а когда взял свой привычный (и уже полюбившийся мне) всё тот же Kingfisher MIRACLE SPINNING 21718 ростом2,13 тестом 7 - 17,5г и 6 - 18 либров по леске, рыба клевала на тех же ранее обловленных местах вполне успешно, правда и воблера тягал другие :ne_vi_del: Поэтому скажу следующее: для твичинга годится однозначно, Бланк мощный. Из не понравившихся моментов это мелковатые кольца и тюльпан, и слабый катушкодержатель с передней пластиковой гайкой. Катушка станет 2000-2500. Ловля шла катушкой Тика 3500 Либра - гайка лопнула (вернее пробка за самой гайкой). Лапка катушки оказалась слишком толстой. Считаю этот узел самым слабым местом в спиннинге. Спин лёгким не назовёшь, стенки в нём толстые и вес ощущается после 15-20минут работы удилищем ломотой в плече. Сейчас, на новых бланках стали писать нижний тест, правда не знаю, какой заявляет производитель. На мой взгляд, там от 10-ти. По верхнему тесту скорее всего можно перегружать - мощности там до дури...
Для ловли попперами годится разве что размером 8-12см. Колебалки за горизонт, вертухи №4-5 :-ok-:
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Vob Ler писав:
SPIN писав:И хде результаты тестирования Favorite Extreme ExTS702M 2,1/21g?
Сейчас, на новых бланках стали писать нижний тест, правда не знаю, какой заявляет производитель. На мой взгляд, там от 10-ти. По верхнему тесту скорее всего можно перегружать - мощности там до дури...
Прикол в том, что раньше они писали не верхний, а оптимальный (средний) тест. :) Сейчас на всей серии Экстримов сменили маркировку и теперь эта палка обызвается EXTS702MH, тест 10-45. :hi_hi_hi: Так что запас мощи там действительно ого-го. И ручки с катушкодержателями на новых сериях уже другие - без вышеупомянутых проблем.

Тоже присматривался к Экстримам, правда до 35 грамм, под горынский джиг. Не понравились многочисленные мелкие кольца - на морозе льдом будут забиваться очень быстро... :-(
Аватар користувача
SPIN
Герой
Герой
Повідомлень: 671
З нами з: 13 травня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення SPIN »

Наткнулся на оч. интересную статью Твичинг воблеров. От теории к практике.
http://www.fisherplace.ru/article_info. ... cles_id=14
К сожалению сам ничего сказать не могу, мегабасом не ловил, но интересно услышать мнение форумчан
Аватар користувача
Mihalych
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 79
З нами з: 17 квітня 2010, 10:05
Телефон: 0678017474
Контактна інформація:

Re: Твічінг

Непрочитане повідомлення Mihalych »

SPIN писав:Наткнулся на оч. интересную статью Твичинг воблеров. От теории к практике.
http://www.fisherplace.ru/article_info. ... cles_id=14
К сожалению сам ничего сказать не могу, мегабасом не ловил, но интересно услышать мнение форумчан
На мой взгляд чисто заказная статья,чтобы реабелетировать Megabass vision 100.Вот купили вы данную штучку за 260 если повезло 200 грн,а он у вас молчит(60-70%.моих знакомых это подтверждают). :-( Так вот из этой статьи я сделал заключение что виноват спиниг,шнур,леска но ни как ни воблер.Сейчас много таких статей,что под каждый воблер нужен свой спининг.Получается,что на каждый дорогущий воблер нужен свой недешовый спининг.А не круто ли будет? На каждый воблер свой спининг :smu:sche_nie: .А где делись универсальные воблера под любой спининг?Да они просто не рекламируются.А насчет того,что одна и таже приманка с одинаковыми лесками у одного ловит,а у другого нет-согласен. Но на мой взгляд дело не в леске или шнуре,или палке,а просто в вере,вериш в приманку не боишся ее потерять,будеш вознагражден уловом не вериш лучше не покупай.Мой совет-Покупай то что не очень жалко потерять.Жалко 250-купи за 100,жалко 100-купи за 40,жалко 40-купи селикон. Не верь рекламе,верь своим чувствам. :smu:sche_nie:
Рыба есть,ловить надо уметь!!!
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей