Борьба с браконьерством.

Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя

Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62

Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Аватар користувача
pirania
Ледар
Ледар
Повідомлень: 24
З нами з: 22 січня 2009, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення pirania »

А ось шановні форумчани, короткий опис однієї неприємної ситуації, що трапилася зі мною на днях на Млинівському водосховищі, на що я звернувся напряму до губернатора, з надією що врешті - решт зажмуть "я-ця" обнаглівшим "перевертням в поганах рибінспекторів". У всіх подібних випадках прошу вас писати до відповідних інстацій або до обласної прокуратури, повірте їм це дуже - дуже не подобається...

Голові Рівненської
облдержадміністрації
п. Берташу В.М.
м. Рівне, вул. Майдан Просвіти 1

гр – на ____________________________
прожив.______________________________


ЗВЕРНЕННЯ


Шановний Василь Михайлович,

Звернутись до Вас мене змусила ситуація, що склалася на водоймах області з тотальним винищенням рибних ресурсів під покриттям певного кола осіб з Держрибоохорони у Рівненській області, що не може не обурювати мене та ще тисяч рибалок – любителів, яким не байдужа доля унікальних водойм Рівненщини.
Так 29.03.20011 року я разом зі своїм товаришем перебували на риболовлі на Млинівському водосховищі поблизу смт. Млинів. Під час риболовлі з дерев’яного човна ми неодноразово зачіпляли спінінгами кількасот метрові ряди риболовних сіток і спостерігали невідомих осіб, що здійснювали їх перевірку та вибирали рибу, окрім браконьєрів, що ловили рибу, на водному плесі були присутні також особи, що проводили незаконний лов раків, при нашому наближені до одного з човнів я помітив, що в ньому знаходилось більше 15-20 кг. незаконно добутих раків і саме цікаво що ці ганебні дії відбувалися посеред білого дня, а саме близько 12 – 14 год дня.
Близько 14 год, коли наш човен перебував поблизу берега до нас підійшов незнайомий чоловік в камуфляжному одязі і запитав що ми робимо, на що йому біла дана відповідь що ловимо рибу спінінгами. Як пізніше було встановлено дана особа була працівником Держрибоохорони в Рівненській області. Після чого до нас підійшли решта членів так званої «оперативної групи» із оперативною шаленістю, а саме протягом чотирьох годин нам доказували, що ми порушили Правила рибальства в частині лову риби любительськими знаряддями лову на човні без бортових номерів, за що на нас склали відповідні адміністративні протоколи та винесли найбільш максимально допустимий розмір штрафу. На наші заперечення щодо того, що дане порушення не є в компетенції органів рибоохорони і їх дії суперечать частині 3 Положення про Держрибоохорону у Рівненській області та Положенню про Держкомрибгосп України, інспектори рибінспекції не зважали.
Найбільш нас обурило те, що під час цих дій браконьєри на воді спокійно знімали сітки з рибою та надалі ловили раків. На наші вимоги щодо реагування на дійсних порушників інспектори не звертали уваги і відповідали нам в грубій формі. Натомість за ті чотири години, що здійснювалось оформлення адмінматеріалів браконьєри спокійно зняли свої кількасот метрові, а може і кілометрові сітки та спокійно зникли з поля зору. Склалося враження, що рибінспектори спеціально і цілеспрямовано свідомо «прибирали» з водного плеса рибалок – любителів, що бачили це неподобство.
По наявній в мене інформації такі дії працівників рибоохорони є системними і мають місце не тільки на Млинівському водосховищі а і на ряді інших водойм області, таких як Хрінницьке водосховище, р. Горинь, оз. Сосно та оз. Нобель.
Дана ситуація ще раз підтвердила, що певними працівниками Держрибоохорони в Рівненській області здійснюється тотальне і цинічне «кришування» і покривання злочинних браконьєрських угрупувань, під «вивіскою» рибоохоронної роботи, так показники провальної рибоохоронної роботи за останні роки видно із наведеної таблиці (додаток №1)
Як видно із наведеної таблиці, хоча загальна кількість порушень залишається практично сталою, але за останні два роки критично різко в рази впала кількість викритих грубих порушень Правил рибальства ( виявлення безпосередніх фактів браконьєрського лову риби ), кількість затриманих порушників в діях яких є ознаки злочину (лов риби електрострумом, вибухівкою, нанесення значної шкоди рибним запасам), різко зменшилася кількість затриманої незаконно добутої риби та нарахованих нанесених державі збитків внаслідок браконьєрських дій. Дані цифри ще раз підтверджують що на водоймах області Держрибоохороною у Рівненській області дійсна та фактична рибоохоронна робота не здійснюється а лише створюється її видимість. Така ситуація свідчить про те, що інспектори рибоохорони, замість того щоб викривати браконьєрів, що винищують державні рибні запаси електроловами, вибухівкою та багатокілометровими сітками, притягають до відповідальності простих рибалок любителів за малозначні порушення Правил рибальства (зачасту вудками та спінінгами), та ще і накладають на останніх максимальні штрафи, що не може не обурювати рибальську громадськість.
Переконливо прошу Вас, втрутитися в ситуацію, що склалася на водоймах області, адже такі дії «горе – інспекторів» підривають авторитет виконавчої влади та створюють соціальну напругу серед рибалок - любителів. Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги те, що на водоймах області розпочався нерестовий період, та те, що в минулому році в Млинівське та Хрінницьке водосховище було проведено вселення риби за кошти місцевого бюджету, переконливо прошу Вас вплинути на керівництво Держрибоохорони у Рівненській області щодо припинення на водоймах області масового розгулу і вакханалії браконьєрів під прикриттям «перевертнів в погонах рибінспекторів» та притягнення до відповідальності посадових осіб, що відповідали в той день за проведення так званого «рибоохоронного рейду».
Надіюсь на Ваше порозуміння.

Про результати розгляду звернення прошу повідомити мене на вищевказану адресу.


__________ ______________________

«____» ___________________ 20011 р.

Додаток № 1


Порівняння основних показників
рибоохоронної роботи Держрибоохорони у Рівненській області
за період з 2008 по 2010 роки
2008 рік:
- кількість викритих порушень - 1251;
-кількість викритих грубих порушень - 470;
-к-сть затриманих порушників в діях яких є ознаки злочину - 11 чол.;
-к-сть затримано незаконно добутої риби -1786 кг.;
- сума нарахованої державі шкоди - 33537 грн.
2009 рік:
- кількість викритих порушень - 1092;
-кількість викритих грубих порушень - 321;
-к-сть затриманих порушників в діях яких є ознаки злочину - 7 чол.;
-к-сть затримано незаконно добутої риби - 2079.8 кг.;
- сума нарахованої державі шкоди - 39168 грн.
2010 рік:
- кількість викритих порушень - 1146;
-кількість викритих грубих порушень - 279;
-к-сть затриманих порушників в діях яких є ознаки злочину - 4 чол.;
-к-сть затримано незаконно добутої риби -1008 кг.;
- сума нарахованої державі шкоди - 19555 грн.
Аватар користувача
Горыныч
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 885
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Горыныч »

Действительно, раз рыбоохрана не в состоянии справляться с поставленными перед ней задачами (без разницы простому гражданину - есть у неё бензин или нету) давайте обращаться в высшие инстанции...
Пиранья - респект :co_ol:
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення KYM »

Сподіваюся pirania висвітлить відповідь, яку йому нададуть?! Далі будемо думати що робити, адже це все вже переходить усі кордони. Водойма народна, а не де-яких перевертнів, які "кришують" сіткарів... Коли вже вони наїдяться? :-(
Не учи рыбу плавать!
Аватар користувача
Горыныч
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 885
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Горыныч »

Есть предложение собрать тут факты обращений рыбаков в рыбохрану и их реагирование, а потом обратиться к власти с открытым письмом через прессу.
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Аватар користувача
EXPERT
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 746
З нами з: 23 листопада 2007, 01:00
Звідки: г.Ровно РОФРС
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення EXPERT »

Горыныч писав:Есть предложение собрать тут факты обращений рыбаков в рыбохрану и их реагирование, а потом обратиться к власти с открытым письмом через прессу.
100% підтримую.
А по Млинову, то дійсно якийсь безграмотний рибінспектор попався, або спеціально це все робив, що більш похоже на правду.
В Млинівському водосховищі катастрофічно поменшало риби, браки дійсно там себе почувають як вдома.
Аватар користувача
Rostislavovich
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 198
З нами з: 26 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Rostislavovich »

EXPERT писав:В Млинівському водосховищі катастрофічно поменшало риби, браки дійсно там себе почувають як вдома.
В Млинові з нормальних рибаків сміються :-(
Аватар користувача
KYM
Бро
Бро
Повідомлень: 1706
З нами з: 17 листопада 2007, 01:00
Телефон: 067-360-88-01
Звідки: г.Ровно
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення KYM »

Треба взятися за Млинів, для початку, а потім на тому прикладі буде видно, що рибалки теж не лохи!
Журналістам зараз немає чим зайнятися, то вони знімають ДАІшників повздовж і впоперек, а чтому рибалки те саме не можуть робити при наявності неправильних дій з боку рибінспекторів?
Не учи рыбу плавать!
AVN
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 10
З нами з: 23 лютого 2009, 01:00
Телефон: +380675057378
Звідки: Киев
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення AVN »

Друзья! Просьба направлять копии документов (обращений, ответов и т.д.) и свидетельства на адрес Громады (Киев, 04212, ул. Маршала Тимошенко, 19) - можно почтой, можно в сканах на общий email info@ribaki.org.ua с указанием темы и описанием в теле письма. Сейчас подобные проблемы по всей Украине - собираем и пускаем в ход всю информацию...
Аватар користувача
Vik
Герой
Герой
Повідомлень: 542
З нами з: 21 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Vik »

Шановні, дайте пораду, що робити коли ти телефонуєш в рибінспекцію, чи інші правоохоронні органи на рахунок дії браків, а у відповідь чуєш: -іди нах.., ???
EXPERT, закинь будь-ласка телефонні номери рибінспекцій заходних областей, дуже тебе прошу
FishxHunter
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 155
З нами з: 17 жовтня 2010, 23:58
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення FishxHunter »

На минулому тижні, проходячи мимо Венеції через мостик побачив людину, яка спокійно собі ловила екраном з цього мостика. На моє запитання: "а це нічого що ви ловите тут екраном майже в центрі міста посеред білого дня?" на що він відповів мені: "а що неможна?". Потім я сказав йому ще декілька роз"яснювальних слів, після чого він тихо почав зматувати свою снасть... Сьогодні проходжу по мостику зі сторони Проспекту Миру в район залізничного вокзалу, бачу сидить людина з вудкою (телескопічний спінінг) і розпутує реального драча! На моє аналогічне попередньому питання він вскочив і одразу почав крити мене матами та лізти до мене з кулаками :ps_ih: , я відпригував :)-(: , але не відступав! Можна було б заїхати падлюці в рило, але я цього не хотів! Після словесної перепалки та ще декількох намагань спровокувати бійку я розвернувся і пішов, а він в свою чергу, знервований та з вигуками матів, пішов в напрямку Венеції. Ось такі чудеса проходять мимо нас кожного дня в самому місті... А що говорити про віддалені райони!?
Аватар користувача
Rostislavovich
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 198
З нами з: 26 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Rostislavovich »

fishunter писав: лізти до мене з кулаками
Потрібно було дати йому зустрічний прямий по бороді в розрєз :-)
Аватар користувача
Rostislavovich
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 198
З нами з: 26 березня 2010, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Rostislavovich »

Ось так в Млинові на ГЄСі ловлять рибулю
Зображення
NazarKO

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення NazarKO »

На рахунок Млинова можу сказать дійсно з простих рибалок сміються всі місцеві жителі :cry_ing: Вчора був там по роботі і поцікавився в одного зі знайомих чи можна організувати лодку на вихідний? На що він відповів"Без проблем лодка,сітки, все організує за пять хвилин :sh_ok: ????????????????"Уявіть як його розсмішили мої слова про рибалку спінінгом ;;-))) :cry_ing: То про що можна говорити якщо самі місцеві жителі вважають це мірою нормального навіть возмущаються"А що???мій дід ловив і я ловлю а ти вообще немєсний дуй звідсіля пока пі**ди неполучів???"Саме обідно те що таких більшість
Аватар користувача
Vik
Герой
Герой
Повідомлень: 542
З нами з: 21 листопада 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Vik »



Ось така фігня :-(
Аватар користувача
Бабай
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 76
З нами з: 22 серпня 2009, 00:00
Телефон: 0976716672
Звідки: с. Велика Омеляна
Контактна інформація:

Re: Борьба с браконьерством.

Непрочитане повідомлення Бабай »

Сьогодні був на Речовому ринку.При вході зі сторони стадіону Авангард з лівої сторони є ларьок де продається туристичне та рибальське спорядження.На прилавку відкрито продавалась браконєрська сітка.Прохання прийняти міри хто в цьому компетентний.Дякую!!!
Відповісти

Повернутись до “Екологія та Відновлення рибних запасів”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей