р. Горинь

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

р.Горинь, Олександрія, 09.07

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

майже традиційний суботній ранковий вихід на горинь.
рівень води незмінний, але течія прискорилась: там де тиждень назад 30 грам стояло, 40 після звільнення від корму, починає підривати - ще трішки і піде сходинкою.
з такою динамікою мій пікер через тиждень вже не впорається.
кльов як завжди, в"ялий (кажу тільки за себе!), спочатку дрібнота, потім по наростаючій в розмірах, та з більшими проміжками часу. дві гарні підтяжки тупо провтикав, один обрив.
вдалось також поборотись з достойним суперником, нажаль програв. акуратно перепрошував, фрікціончик, пікерок бубликом - все гарно працювало, і ось вже кормуха показалась над водою, і підсак в воді... схід, без обриву, просто відчепилась і пішла. що за риба, не знаю, гадаю марена - дуже міцно стояла в форватері.
якщо усач (лат. Barbus barbus borysthenicus), то думаю, грам 400-450, не меньше ;;-)))
що на фото - додому, "крупняк" цинічно топив!
Зображення
п.с. з наступаючим днем рибака, колегі! активніше на форумі!
"Настоящий рыбак – рыбак всегда, а не только в праздник.
И счастье поймать рыбу своей мечты когда-нибудь улыбнется каждому.
"
Олександр
Абориген
Абориген
Повідомлень: 149
З нами з: 03 травня 2010, 21:09
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Олександр »

Минулі вихідні в суботу на день рибалки зібралися і поїхали на старицю що знаходиться біля ж/д мосту через р. Горинь між с. Сергіївка та Олександрія. По чуткам риболовля мала бути пречудова . Достали човни я взяв ехолот щоб перевірити чи справді є тут риба і де вона тут мешкає, та й з човника на зарослій стариці легше ловити в тяжко доступному місці, як раптом приїжджає спочатку одна машина мітсубісі Педжеро ВК 69-69 Кононенко Валерій Аксентійович обл. федерація мисливства і собаківництва з коркою нештатника роздрукованою на принтері на картонці з мокрими печатками на яких дуже важко було щось прочитати і проводить фото сесію з нашими номерами машин а потім повідомляє що ловити і знаходитись на лугу від стариці до Горині на території 1,5 га заборонено, буцімто тут відновлювальна ділянка для птахів ( біля ж/д мосту неподалік несанкціонованого звалища місцевого населення) та територія вигулу собак для мисливців . Це бред якого я ще не чув. Зауважу ніяких документів на якусь діяльність він нам не показав, але постійно погрожував прокуратурою. Потім він мені розповів що тут вони зарибнили старицю що потім за невеликі внески можна буде тут ловити рибу. Так як я законно послушна людина ми вирішили тоді відступити щоб без сильних конфліктів розійтись і почали збирати спорядження. Пізніше приїхала ще одна машина з таким самим мисливцем. Пізніше люди приїхали по плавати в спеку вони і їх стали виганяти, але ми продовження не бачили так як ми переїхали на р. Горинь в іншому місці.
Сьогодні нас вигнали з стариці і частково з Горині а завтра після того як знімуть мораторій на продаж землі де любителі природних водойм будуть купатись відпочивати і ловити рибу?
Я не хтів би щоб у мене забрали можливість вільне пересування по рідній землі в будь якому випадку. А ВИ?
Андрей (Горыныч) перенеси эту тему в нужную рубрику.Если нужно то сделайте с КУМОМ новую рубрику для таких казусов чтобы люди непопадали в такие истории. Спасибо.
FishxHunter
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 155
З нами з: 17 жовтня 2010, 23:58
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення FishxHunter »

В суботу вирішив поїхати на Горинь в Решуцьк, половити на фідер. Ловив і вночі, попався навіть маленький сомик! Звечора покльовка за покльовкою, потім з настанням темноти змінив прикормку і покльовки перестали бути такими частими, але стали якісними- зловив після 12 ночі найбільшого підляща. Потім приліг трішки, коли проснувся на світанку-з двох фідерів зняв по непоганому підлящу. Ловив на опариш та на кукурудзу. На кукурудзу клювало теж, але на опариш все ж краще. Зранку десь до 9-10 год кльов активний, потім стихає, але присутній. В улові приблизно підлящ-50%, гутера-40% і плотва-біля 10% всього улову. Багато дрібноти випустив, та ще й добрий десяток вмудрився втікти через відсутність нормального садка (і таке буває) :du_ma_et: :)
Зображення
покалічений електроловом лящ посередині
Зображення
Аватар користувача
SergeyOn
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 157
З нами з: 25 березня 2010, 01:00
Телефон: 063-477-93-16
Звідки: м. Радивилів
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SergeyOn »

Всім привіт!
Коротенько звіт за дві рибалки.
В пятницю після роботи виїхали на Рубче (яма Баби Гапки), з 17-30 і до повної темноти було зловлено
непоганого карася, 6 густерок на жарку, всю мєлоч випустили, наживка опариш та подьонка.

В неділю після обіда з 15-00 до 20-00 рибалили в р-ні с.Олександрія, наживка така сама (опариш та подьонка)
було зловлено 2 підлящика по 350гр і 2 схода, по відчуттям приблизно такого самого, також біля десятка густери з плотвою.

Не густо але одне радує, починається кльов підлящика :ya_hoo_oo: , ше тиждень два і думаю почне Лящ пробивати!!

Всім удачі!! :dan_ser:
Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення roony »

І я відпишусь. Були з товаришем на Горині поблизу Горбакова-Мнишина. З 19 годин суботи до 12 години неділі. Саме на цьому місце вперше. Здивувала повільність течії. А прикормка вийшла важкувата, через це по такій воді ефект від неї зменшився. Коротше кажучи, фідер, пікер, магазинна прикормка, сиропи, пшикалки. Набор-опариш, хробак, горох і самокатні бойли. Останні робив ще зимою але випробував лише цими вихідними. І що цікаво були покльовки і навіть одна доволі мірна плотвиця спокусилась на саморобку. А так - ввечері один сомік (приблизно 40 см, на опариша), один підлящик, пару густер, і більше десятка плоток.
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Після тривалої перерви виїхав на Горинь в район азоту помедитувати на природі з фідером.

В неділю там як завжди аншлаг, тому сів зразу за плитами, де ніхто практично ніколи не сидить. Промірити дно нормально не дав сусід знизу, який веєром розкидав донки. Одну з них зачепив, то той, бідолага, думав що взяв конкретний риб :-) , поки я його не вернув на грішну землю. Нащупав більш менш рівну площадку без зачепів, на якій трималася кормушка 45 гр, там і став ловити. На площадці була присутня ракушка. Прикормка була своя на основі сухарів, круп, печива і спецій та всякого насіння. Загалом, бюджетна багатокомпонентна і розрахована на крупну рибу (як я думав). Хотів в ній зробити акцент на плотву,карася і густеру, бо цей риб мені смакує.

Вода нижче шлюза жахливо низька, дуже тепла. Розумію, що по улову може бути і прольот.

Зранку після кількох кормушок на вибрану точку підходить риб і починає покльовувати. Карась грамів 200, густера, плотва. Роблю помилку: ставлю другий фідер нижче по течії в ту ж лінію, що й перший. Цей маневр поступово зводить кльов на нівець. Давно вже не ловив, призабулося, що і як треба робити. :smu:sche_nie:

Починаю міняти насадки. Зранку клювало на опариша, пізніше його навіть не обсмоктувало. Кукурузка в ігнорі, хоча головень себе показує. Не клює. В хід ідуть пшикалки. Міняю, є покльовки - Фіш-дрім Мульті рулить і лише перловка. Плотвичка, рак :sh_ok: , більша плотка, знову рак ;;-))) , ще гарніша плотка і кльов різко обрізає . Підійшов крупняк :dan_ser: . "Крупняк" в особі головня пристойного розміру починає безчинствувати на місці приводнення кормушки, чим розганяє "всьо нажитое непосильним трудом" :-) А сам, зараза, не бере. Жодного головня за всю рибалку. І кукурудза в ігнорі. Певно, я сильно світився на березі, але інакше не міг, бо кущі сильно мішають забросу. Після цього кльов вже не відновився, сонце припекло і я зібрався додому.

Попереду ще вся відпустка, тримайся, горинський риб :-) .
Аватар користувача
SHELBY
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 151
З нами з: 24 жовтня 2010, 20:23
Звідки: МІСЦЕВИЙ
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SHELBY »

Відгукніться хто був на Горині, як там справи, який рівень води, як з кльовом
Плохой день на рыбалке лучше, чем хороший день на работе.
КРЕДО РЫБОЛОВА-дайте опоры хоть чуточку, я там размещу свою удочку !
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення roony »

З п'ятниці на суботу був на Горині. Компанія, місце (за Горбаковським мостом і наліво) ті самі що і на минулі вихідні. Але рибалка вийшла непересічна. На Горині ще стільки не ловив! І за уловом, і за кількістю покльовок було таке враження, що ловив десь в Бочаниці, якшо ви розумієте про що я. Правда почналось все не дуже. Вже на автовокзалі побачили грозовий фронт в районі радіозаводу. В яку сторону він рухався не зрозуміло. Та ще й напарник Костя видав фразу: "Дощ дєсантніка не мочіт, дощ дєсантніка бодріт". Тому на погоду вирішили не зважати. Приблизно о пів на восьму були на місці. Рибалок по сусідству ні душі. Виявилось що забув купити світляки :cry_ing: . Спочатку розстроївся, але ближче до темряви нормально облаштувався. Фідера підняв трохи, комлі впер у підлокотники крісла, ну і звісно цілу ніч пускав світло з лоба. А от те, що не взяли горілочки, хоча б чекушку, то про це пошкодували. Ніч була холодною, вітер, волога бр-р-р. Але від дискомфорту відволікав нормальний кльов. Вже традиційно перший заброс і плотка. Клювало з вечора і до півчетвертої, потім перерва до півп'ятої і знову почало брати. В улові плотка, підлящ, головль, густера. Усі не більше півкіло, тобто бонуси ще прохані. Але вночі клюнуло щось крупне, ніби лящ, але не зміг його провести в коридор між зіллям і він зійшов 1,5 метри від берега. Другий раз якщо туди ще поїду обов'язково розчищу :men: . А вранці клюнуло дуже крепко але порвало поводок 0,14. Горох, хробак - нуль реакції. Опариш, кукурдза - саме те. Кормив магазинна сипучка + горохово-пшоняна каша зі спеціями. Горох в пюре, пшонка до готовності. Замісив все це без води. Рибі видно до вподоби - коли знімав головнів з гачка у них ця суміш просто з роту тікла. І давно такого не було що на кінець риболовлі одночасно закінчились і опариш, і прикормка.
Садок був дійсно важкий, мав задоволення повідпускати меньшу рибу. Ще меншу топив відразу. Отримав і на уху, і на тарань, ще й на дачі запік у фользі з картопелькою. Мама як побачила рибу пообіцяла на дачі розводити для мене опариша.

ПиСи: От всі взялись питати чого фото немає) На рибалці не було можливості, а в тазіку не схотів.
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Напишу і я, хоча особливо про що писати нема, але, можливо, комусь і така інфа згодиться.

Рибалили з батьком з суботи на неділю відразу нижче шлюзу Азоту на одній із ям. Приїхали машиною ,але якби був дощик, то вже б не вибралися.

Те місце, що вибрали для лову я недолюблюю, але там добре ловити вдвох та й ляща там найбільш реально зачепити. Ловили на початку ями. Після проміряння виявилося, що перед ямою бистряк із W -образним дном і невеликою глибиною (до 2м), далі все це діло переходить у пристойну яму (чи серію ям), також в межах забросу залив із невеликою глибиною і спокійною водою. На початку спаду в яму нащупав цікаве місце, яке виділялося від іншого підводного пейзажу. Ракушняк на пологому звалі в яму. Постукування, затримки грузика, та й ракушка, яка "клюнула" в процесі і подряпини і царапини на грузі підверджували цю здогадку.

Вола низька, а погодка просто чудова: нежарко, вітер спочатку західний потім помінявся на Пд-Сх.

Прикормка та ж, що і попереднього разу:сухарі, печиво, крупи, муки, насіння різне і ароматизатор ваніль+кориця. Прикормка задувувалася на крупну рибу, але я був не готовий до такого повороту подій і скоріш за все, вона погано відпрацювала. Крупняк так і не підійшов, харчової конкуренції у риби не було (бо ловили в чотири фідери в ряд), а некрупний риб спокійно харчувався і все менше уваги приділяв насадці. А, можливо, і інші чинники повпливали.

На березі розкидані пусті бляшанки з під кукурудзи, тому батько починає на неї ловити і зразу сядає хороша плотва. Він ловив на мілкому перекаті вище ями. Я спочатку впирався на цікавій бровці, але згодом, не отримавши там покльовок, переключився до батька, чим спортив йомму кльов, частково перетягнувши рибу до себе. Інший фідер був в "пошуку". "Шукав" і на стояку - взагалі нема покльовок, і в обратках далі від берега - одиночні тички, і на віддалі на границі стру і спокійної води - кілька густер і маленький головень, який був відпущений із наказом привести батьків :-). На наступний день він їх таки привів та в такій кількості, що дрібна риба вискакувала фонтанами і ловити було неможливо, так "батьки" наказували за свого малюка ;;-))).

Практично зразу ж рибка відмовилася клювати на кукурудзу, певно, з"явилося на дні багато цікавішого дрібнішого корму, тому перейшов на перловку, на яку кльов ще був присутній. До речі, на опариша не бере взагалі :sh_ok:. Реально, для мене це було шоком, коли на опариша сідала лише п"ятикопієчна густера, а вартувало перейти на іншу насадку, як тут же покльовка нормального риба. Покльовувало, доки не зайшло сонце і помінявся вітер на Пд-Сх, згодом кльов виключили. Вночі на пучок опариша один підлящ на 400 гр і непогана густерина, і все. Зранку дуже слабо і потім вдень лише голавль бесчинствував на прикормці, розганяючи все і вся. Хоча на бистряку вище ями батько трохи надьоргав плотви.

Що було не так, запитую себе. Вроді, і прикормка збирала рибу. І пшикалки визивали покращення кльову, але вони ж і провокують появу головнів-монстрів, що сплесками могли до інфаркту довести, але не брали. А підлящ та густера так і не з"явились , можливо, потрібно було таки бомбити площадку із ракушняком, дочекався б таки виходу. При препаруванні виявилося, що крупніший підлящик ГОЛОДНИЙ :sh_ok:, навіть трави і іншої темної каші нема , дрібніша риба з прикормкою. Десь промахнувся, а де, не можу зрозуміти. Можливо, хтось хоче щось підказати, можемо продовжити в загальній темі по фідеру.
Аватар користувача
SHELBY
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 151
З нами з: 24 жовтня 2010, 20:23
Звідки: МІСЦЕВИЙ
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SHELBY »

Вчора ввечері вирішив виїхати на річку і не прогадав. Рибалив з восьмої вечора до шостої ранку. Прикормка " салапінка" + готова сипучка, наживка опариш. Було ще декілька сходів і один обрив чогось великого, можливо головеyь, непобачивЗображення
Плохой день на рыбалке лучше, чем хороший день на работе.
КРЕДО РЫБОЛОВА-дайте опоры хоть чуточку, я там размещу свою удочку !
Аватар користувача
roony
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 159
З нами з: 14 січня 2008, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення roony »

Юра писав:Десь промахнувся, а де, не можу зрозуміти. Можливо, хтось хоче щось підказати, можемо продовжити в загальній темі по фідеру.
У мене теж було схоже по головню. Бачу що є, і насадку пробує - годівницю зірве, верхівка розпрямлюється і все. Поки не поставив довшого поводка до 1м засікти не вдавалось. Бо головень риба не донна і тому наживка має бути вище і довший поводок цьому сприяє(але вже можна пролетіти по лящу). Буває хапне насадку і відпустить, а ти з підсічкою запізнився. Я тоді роблю так - воно хапнуло, я потім роблю невеличку проводку(або катушкою або фідером підтягую) фідер з рук не випускаю бо зразу ж йде покльовка і підсікаю. А ще є сумнів щодо кориці і ванілі. Особисто я на річці (особливо по лящу) давно їх не використовую. Хоча прикормку роблю пряно-солодку (червоний перець, коріандр, меласа, сиропи). А ось бутіки опариш+кукурудза для мене стали нещодавно як одкровення. Тільки важливо підібрати гачок щоб і опариша не рвало і кукурзку не різало.
Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Сьогодні накінець то відкрив рахунок по головню.

Був на Горині на Азоті. Прикупив нових аром із яких вистрелила Фішка Брасем. Продіпована нею кукурудза явно цікавила головня.
Кльов був все одо ні в дугу. Зранку рибка ще трохи брала на опариша, згодом на кукурузку і перловку, а потім, як проснувся головень, відмовилася від усього. На пучок опариша вдень взяв пару головнів (один десь коло пів-кіло, інший - грамів 600) та моментальний обрив 0,14 без попередження (також, певно, головень). Бобер десь із півтора метра постійно сновигав під ногами, нітрохи не звертаючи на мене уваги. :sh_ok: А так біла риба практично можна сказати і не клювала.
Аватар користувача
SHELBY
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 151
З нами з: 24 жовтня 2010, 20:23
Звідки: МІСЦЕВИЙ
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SHELBY »

Да, головня в річці розвелось много, мені теж декілька разів попадались пристойні екземпляри
Плохой день на рыбалке лучше, чем хороший день на работе.
КРЕДО РЫБОЛОВА-дайте опоры хоть чуточку, я там размещу свою удочку !
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Олександрія, 30.07.11

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

4.30 підйом, чайок, бутербродик...
...дощ, 5.30 на новому місці.
затяжний поворот, по зовнішньому колу, вздовж повороту, тягнеться цікава заводь з бурунами, обратками...
коротше, чепляю "ушастіка" 14 грам, майже в кінці поворота здається яма (падіння 11-12) - ближще - 7, ще ближще - стіл і плавний підйом під мій берег. правіше - корчі, або повалене дерево - абсолютно непролазне. прибл.пів- години я там скородив, обірвав два ушастика, а згодом, і дві годівниці :smu:sche_nie: .
відстань ~40м, 35 грам, кілька пристерелочних вистрелів, намагаюсь класти в яму, чи на початок?? ями, вздовж корчів.
кидаю аккуратно, стараюсь технічно, відчуваю - мій пікер флагман 2.7м "на предєлє", стогне, крехче але тягне)) нарешті кліпсуюсь, і п"ять закормочних кормух.
меню на сьогодні з двох блюд: саморобна, багатоскладова пиль з додаванням какао та, увага!, солі (150 грам на 6 кг) та каша аля салЯпінка спрощенна (зварене пшоно+кукур.січка+кукурузка без будь яких аром)
спочатку пара густерок, пауза.... гарна підтяжка - головень, залік, дістаю садок! парочка маленьких - на свободу.
а потім починається фігня: покльовки впевнені, одна за одною, відчуваю стадо вийшло, а взяти не можу - не засікається - ставлю більший гак, дві потужних підтяжки - просто рве поводок. навіть не встигаю вхопити фідер, потім захід в корч, обрив....не хочу втратити темп - починаю кіксовать :sh_ok: - власноруч, точнісенько кладу в той самий корч, обрив...в решті трощу фідерного кінчика (фото 3) об гілки дерева. грьобаний дощ, слизько...
і ще, скажу, друзі, плащ від ОЗК (хто в армії був, той знає)краще підходить для кросу в протигазі або корів пасти, але не рибалити - не зручно що жах :hi_hi_hi:
так! стоп, кажу собі, спокійно!
обмірковую...виявився не готовий я для таких подій: шнур power pro 0,1 + повідок 0,129 для таких різких пацанів як головень не підходить! дістаю з рюкзака стару дубину-телескоп MIKADO piker 3.3м (ношу провсяк випадок))) катуху з лескою 0,21. ставлю кормуху, пристріл...не можу покласти на точку - не долітає сцуко! а жратви уже туда пішло - "мама не горюй" ;;-))) дубина - дубиною! заради справедливості, треба визнати - умови для закиду дуже обмежені.
що робити? вибираю дистанцію "поскромней", кормлю інтенсивно, і спокійно беру один за одним ще кілька голавликів, корм закінчився, валю додому.
як би це результат пару місяців назад, я б був задоволений,
а так....рибу привадити вдалось, а от реалізувати...
працюємо над помилками!
ЗображенняЗображенняЗображення
п.с. яки думки відносно кінчика? в утіль чи мона щось зробити?
п.п.с
roony писав:.....хапне насадку і відпустить, а ти з підсічкою запізнився. Я тоді роблю так - воно хапнуло, я потім роблю невеличку проводку(або катушкою або фідером підтягую) фідер з рук не випускаю бо зразу ж йде покльовка і підсікаю.
+!!! :co_ol:
Аватар користувача
SHELBY
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 151
З нами з: 24 жовтня 2010, 20:23
Звідки: МІСЦЕВИЙ
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення SHELBY »

oleg-rivne писав:яки думки відносно кінчика? в утіль чи мона щось зробити?
Як на мене, то краще купити новий :a_g_a:
Плохой день на рыбалке лучше, чем хороший день на работе.
КРЕДО РЫБОЛОВА-дайте опоры хоть чуточку, я там размещу свою удочку !
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей