в суботу, раненько замішую прикормку просто дома, хоча може це не правільно, та не хочеться втрачати час на водоймі. прикормка, як завжди, двох видів: багатоскладова пиль та каша на основі вареного пшона, кукурудзяної січки + ковпачок BRASEMа.
місце лову - той самий поворот, що минулого разу - супер місце, близько до хати )) чого я раніше там не рибалив? зміщуюсь 10 метрів вище, де умови більш комфортні (верхнє фото).
в 5.30 першу кормуху кладу в форватер при вході в поворот, 30 грам лягає на 15-17ть, глибоко...
одразу підходить відкалібрована ладошечна густера, ловлю з рукі: тюк-тюк... смик, коротенька підсічка - є)) інколи влітає крупніша та підлящик. далі підходить дрібний голавлік - куда ж без нього, але на крупного не переналаштовуюсь, на крупного в мене окремий план.
також на мій "стіл" прийшла пятниста красуня! так кохана! я теж за тобою заскучив, та не зараз... халявщиця (прибл.1кг), крім того, що жерла мою рибу, три рази намагалась видерти густерку просто з гачка: її наглость та впертість мало що не завели в підсак!! таки випадки в мене траплялись, та щоб вчепитись з самого дна та їхати до підсака, а цє ~25 метрів...(жертва на фото 1)

в решті, награвшись з густерою, дістаю свій новенький (як кажуть, ще муха не седіла))) FLAGMAN METEOR 3,3 м, ставлю кормуху 40 грам, пробую пристрелятись метрів за 50-55ть, блище берега, під корчи на крутому березі. "пристрел" займає певний час: такими довгими палками я ніколи не махав, та перші рази виходили досить комічно - кормуха летить пулей по прямій і приводняється з силою метрів за 20ть)) нарешті, відчувши "карповий" заброс, попадаю в потрібну точку, кліпсуюсь банківською резинкою. починаю класти кашку... довго чекати не приходиться: мощними всплесками прямо над точкую закорму головень демонструє свою готовність. ну що ж, я теж приготувався: ставлю поводок 0,148мм довжиною 1 метр, гачок GAMAKATSU розмір - під кукурузку...
голавлікі сідають з періодичністю 15-20 хв, але ромір не заліковий, також посмакували кукурузкою гарні плотвичка та густера...
і ось, той, на кого я чекав! мощна підтяжка, міттева підсічка, ЕСТЬ! потужні ривкі чудово відчуваються на плетьонці, риба виходить на середину річки, в голові "слава богу", якщо б пішла в берег - гаплик і рибі і кормушці, в тіх кущах впору розпродаж моїх обірваних кормух влаштовувати ))
трішки підтягую фрікціончик - занадто багато свободи - так і до решуцька допливемо)) фідер тримаю високо, майже вертикально. дивлюсь на бланк... м-да.... дійсно "дешевих хороших баскетболістів не буває", працює приблизно 1/3 від кінчика... тим часом боєць на другому кінці трохи заспокоївся, починаю викачувати.... бзинь, рветься повідок

підмотую - на вузлі, сцуко.... може то я не правільно в"яжу (звичайний двойний, тройний хірургічний вузол)??? я не знаю, який то був головень, 0,5 кг чи 1,5 кг... опір був суттєвий, та я програв))
всього зловлено рівно 3 кг, з десяток голавликів випустив, паручку забрав для асортименту (глибоко ковтнули гачок) сьогодні (неділя), іду на вечір, буду пробовати на горох.....

п.с. якщо правільно(!) працювати на два фідери - стільчик можна не брати ))))