На вулиці зима йде повним ходом, але не в тому напрямку. Вода ніяк не ходе переходити у твердий стан. Проте на цих вихідних я все ж таки долучився до тих риболовів-щасливців, які здійснили відкриття сезону риболовлі з льоду

. Трохи попоїздивши, все ж таки знайшли водойму - дуже «засекречену»

старицю Горині, де лід хоч і потріскував, але тримав мою вагу (65кг). Двоє колег були моєї тіло будови, тому проблем не було і заготовлені «антипровалювачі», які чимось нагадували лижі, не згодилися. Отже випробувавши лід на міцність, спочатку обережно, а в подальшому більш впевнено (до обіду вже бігали по ньому

) почали довбати ополонки і ставити жерлиці та пробувати ловити рибу. Біля 10-ї години, жерлиці були виставлені (13 штук -«щасливе число») і ми пішли на берег перекусити. Після сніданку пробували ловити на мотиля та зимові блешні. Результат нульовий. Дощик то накрапував, то стихав, покриваючи лід водою. Я пожалкував, що не взяв спінінг і пішов прогулятися біля Горині. Зустрів рибалку, який ловив на балду. За його словами попадаються непогані окуні (найбільший, якого впіймав декілька днів тому 500 грм.)

, також в прилові був лящ на 1кг, невеликі щучки. У цей же день він нічого ще не впіймав…. Час йшов, знову почався вже більший дощик і о чудо… загорівся прапорець на одній із жерлиць. Прибігли до жерлиці і стали чекати. Котушка не розмотується. В процесі чекання піднявся наступний прапорець в декількох метрах від цієї жерлиці. Колега побіг до неї, я ж залишився біля першої. Не маючи сил надалі терпіти, почав витягувати волосінь, яка була майже не вимотана, на першій жерлиці. На тому кінці висів цілком живий, але трошки поцарапаний карасик, який звону повернувся до води у якості живця. В цей час котушка на жерлиці, біля якої очікував колега, почала розкручуватися і після вдалого підсікання на льоду опинилася щучка-недомірок, яка після невеликого шоку відправилась назад у воду. В цей час спрацьовує третя жерлиця (період трьох підйомів зайняв біля 10 хв.)

. Ситуація аналогічна. Щука ухватила живця і затаїлася. Після декілька хвилинної перерви котушка впевнено почала розкручуватись. Підсікнувши, я не відчув ані найменшого опору на тій стороні волосіні, але і живця не було також. За півгодини до закінчення риболовлі була ще одна холоста покльовка. Видно в цей день живця атакували тільки невеликі щучки, або ж більшу рибу тут просто за літо сітками прорідили

. На зимову вудку і на блешню за час проведений на льоду клювань не бачили. Підсумовуючи вищесказане, відмічу, що все ж таки відкриття вдалося

. По льоду походили, рибину впіймали, тепер залишається чекати коли перестануть йти дощі і вдарить мороз

…