Шнур

палки, катушки, жилка, шнури....
Gnom
Перехожий
Телефон: 067 998 55 92
Контактна інформація:

Re: Шнур

Непрочитане повідомлення Gnom »

punkoff34 писав:Порадьте будь ласка шнур починаючому спінінгісту :smu:sche_nie:
...
буду дуже вдячний за поради в ПП
Прийміть пораду від простого спінігіста (без регалій і зайвого професіоналізму): починати освоювати спінінг зі шнура не варто. Я би радив почати з хорошої фірмової недорогої жилки, діаметром 0.20-0.25 враховуючи, що будете ловити без достатнього досвіду по відношенню до снастей та розуміння місцевості (як мінімум рельєфу дна чи особливостей водойми). Самий примітивний аргумент - це процес розплутування "бороди", яка трапляється у всіх. Зі шнуром ви отримаєте такий об"єм вражень, що цього може вистачити для того, щоб відбити бажання до спінінга взагалі. Колись у букварі писалось на першій сторінці: "Все починається з малого..." Не варто обганяти події. У потрібний момент вони самі вас знайдуть :)
Viktorovi4
Козак
Телефон: 123456
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Viktorovi4 »

Delife писав:Колеги, хто юзає нанофіл від берклі? цікавить під УЛ. Думав взяти порядка 0,07-0,1, на 6-10лб. Чи краще не забивати голову і взяти класику УЛ санлайн ПЕ? Отзиви в інтернеті як про фільм "Остров проклятих" - кому фігня, кому шедевр )
Нанофил - жостковатый материал для УЛ (не замарачивайся). Лучше возьми классику для УЛ - шнур SunLine (не РЕ - слишком деликатный и быстро изнашивается, пользовался - знаю) или Team Dragon Red HOT - этот шнур тоже заслуживает внимания (достаточно качественный)
РЫБАЛКА МОЯ - СТРАСТЬ!!!!!
AndreyK
Модератор
Телефон: 0677966277
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Viktorovi4 писав:Не в обіду, але я маю шнури з розривом до 5 кг - 0,06 - 0,08мм.
:) :du_ma_et: Увы, на данный момент таких шнуров просто не существует. Даже самые тонкие и дорогие шнуры, например Varivas Light Game Mebaru PE 0.3 с заявленной разрывной нагрузкой 2,27 кг и ценой 80$ за 100 м - и то имеют реальный диаметр больше 0,1 мм. Собственно, тут всё отлично показано и измерено: http://www.spinning.kharkov.ua/index.ph ... estdia.php
В настоящее время все шнуры делаются из одного и того же материала - высокомодульного полиэтилена. Конечно, различаются технологии получения волокна, плетения, пропитки готового шнура и тд - за счёт этого дорогие шнуры имеют меньший диаметр при то й же прочности, о чём я и упомянул в предыдущем сообщении. Но отличаются они не в несколько раз (естественно, всякие китайские подделки, которые рвутся как гнилая нитка - не в счёт).
Але я все таки наполягав би одразу використовувати - якісні речі, і не єкономити на цьому - так як візьмете дешевий матеріал - то не зовсім зрозумієте кайф ІМХО.
Далеко не все имеют возможность потратить сразу 50-80$ на шнур и по 200-300$ на катушку и удилище. :) К тому же, перед тем как вкладывать немалые деньги в спиннинг - надо сначала определиться, какие именно снасти требуются. А понять это можно только половив хотя бы сезон. Потому как человек, впервые взявший в руки спиннинг врядли знает, к чему его в конце концов потянет - к микроджигу, твичингу, или вообще к джеркбейту. :-) А может вообще спиннинговая ловля не попрёт.
Да, начинаьб с китайских телескопов и катушек "кобра" - не стоит, но и вкладываться сразу в снасти класса Shimano Stella и G.Loomis - тоже не лучший выбор...
trans
Козак
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення trans »

Viktorovi4 писав: Ну тут я не дуже згодний з AndreyK - так як - 12Lb - 4 - 5кг....(якщо точніше, серед якісних, з таким діаметро - то це буде десь - 8 - 10 кг!!!!). Не в обіду, але я маю шнури з розривом до 5 кг - 0,06 - 0,08мм. Тому просто дивитися на розривну його потужність - це мені здається трохи не є вірно.
12Лб є розривне навантаження 5,4кг, єдине що варте уваги, що в більш якісних шнурах розривне навантаження відповідає дійсності, а в більш дешевших - значно завишене, але (!!!) жоден з виробників не занижує розривного навантаження.
Шнур 0,06 з розривним навантаженням 5кг - скоріше всього маркетинговий хід, який абсолютно не відповідає дійсності.
Viktorovi4
Козак
Контактна інформація:

trans писав:
Viktorovi4 писав: Ну тут я не дуже згодний з AndreyK - так як - 12Lb - 4 - 5кг....(якщо точніше, серед якісних, з таким діаметро - то це буде десь - 8 - 10 кг!!!!). Не в обіду, але я маю шнури з розривом до 5 кг - 0,06 - 0,08мм. Тому просто дивитися на розривну його потужність - це мені здається трохи не є вірно.
Юра, Лб (або лібр) це міра ваги а не діаметру, і тому 12Лб є розривне навантаження 5,4кг, єдине що варте уваги, що в більш якісних шнурах розривне навантаження відповідає дійсності, а в більш дешевших - значно завишене, але (!!!) жоден з виробників не занижує розривного навантаження.
Шнур 0,06 з розривним навантаженням 5кг - скоріше всього маркетинговий хід, який абсолютно не відповідає дійсності.
ОК!
Коллеги, совсеми соображениями согласен - мож я действительно чуток перегнул.... ну бывает ;) - просто забыл себя в начинаниях :-)
А насчет - 0,06 (5кг) - Саша, наступит сезон, я думаю будет возможность пересечся на рыбалке, и я покажу тебе такой шнурик :), и если меня "развели" - то ты мне покажешь на чем.
AndreyK
Модератор
Контактна інформація:

Gnom писав:Прийміть пораду від простого спінігіста (без регалій і зайвого професіоналізму): починати освоювати спінінг зі шнура не варто. Я би радив почати з хорошої фірмової недорогої жилки
Я тоже не так давно только начинал осваивать спиннинг, и начинал как раз с лески - потому не соглашусь, лучше сразу начинать со шнура. Он даёт намного большую дальность заброса и чувствительность снасти. А бороды - это не так уж страшно, достаточно только носить с собой иголочку или шило. :)
Viktorovi4
Козак
Контактна інформація:

AndreyK писав:
Gnom писав:Прийміть пораду від простого спінігіста (без регалій і зайвого професіоналізму): починати освоювати спінінг зі шнура не варто. Я би радив почати з хорошої фірмової недорогої жилки
Я тоже не так давно только начинал осваивать спиннинг, и начинал как раз с лески - потому не соглашусь, лучше сразу начинать со шнура. Он даёт намного большую дальность заброса и чувствительность снасти. А бороды - это не так уж страшно, достаточно только носить с собой иголочку или шило. :)
А вот это 100% - поддерживаю. И для того что бы избегать бороды, нужно правильно намотать шнур на катушечку.
trans
Козак
Контактна інформація:

Viktorovi4 писав: А насчет - 0,06 (5кг) - Саша, наступит сезон, я думаю будет возможность пересечся на рыбалке, и я покажу тебе такой шнурик :), и если меня "развели" - то ты мне покажешь на чем.
Все можливо, буду радий подивитись а може і спробувати :) такий шнур.
Буквально рік назад шнур 2-3 Лб - величезна і дуже дорога рідкість, яку спортсмени купляли по заказу, зараз - наявні в кожному магазині і по нормальній ціні.

Ну і для продовження теми, дам своє бачення питання, по якому розгорілася дискусія:
Шнур для ультралайта (початківцю).
Ультралайтова рибалка (в класичному розумінні цього способі ловлі) вимагає використання надтонких якісних шнурів з розривним навантаженням від 2 до 6 Лб.
Правильне використання такого шнуру можливо в сукупносі з відповідною катушкою і, саме головне, з відповідними прийомами і навиками користування надлегкими приманками (відповідно і снастями).
Тонкий шнур (навіть якісний) на поганій катушці і важкому (тест) спінінгу а ще при невмілому закиданні - принесе дійсно масу розчарувань, обривів, борід (що в ультралайті не розпутуються)....
Мабудь дійсно, для початку, варто купити нормальну жилку діаметром 0,12 (для початку) і насолоджуватись цим захоплюючим видом рибної ловлі.
trans
Козак
Контактна інформація:

Попередні мої коментарі (поскільки появилися нові повідомлення в темі) стосуються лише УЛЬТРАЛАЙТА.
AndreyK
Модератор
Контактна інформація:

trans писав: єдине що варте уваги, що в більш якісних шнурах розривне навантаження відповідає дійсності, а в більш дешевших - значно завишене
В дорогих шнурах тоже врут - например, вышеупомянутый Varivas 0.3 - разрывная нагрузка завышена в 1,5 раза, реально 2,05 кг, а заявлена max 7lb - то есть 3,18 кг (!!!). :)
На самом деле и у недорогих шнуров заявленная разрывная нагрузка в целом соответствует действительности (тут ещё надо не забывать о способах измерения - разрывная на узле и на безузловке будет совсем разная).
але (!!!) жоден з виробників не занижує розривного навантаження.
Занижают - особенно что касается продукции для рынка США. Отличный пример - шнуры Power Pro. На Киевском форуме осенью даже выкладывали письмо с ответом официального американского представителя Power Pro по поводу разницы шнуров для европейского рынка и для США. Искать ссылку лень, но если вкратце - то шнуры для американского рынка имеют маркировку с заниженным раза в полтора (я точно уже не помню) тестом - мол, традиция такая в штатах, чтобы у снастей был большой запас прочности относительно заявленного (достаточно вспомнить американские удилища, у которых реальный тест в 1,5-2 раза больше, чем заявленный :) ). А вот для европейского рынка они указывают уже реальную разрывную нагрузку. Потому и родился миф о том, что якобы в штатах продаётся супер-пупер шнур Power Pro, а в Украине - специально ухудшенный для лохов. :-)
А в действительности привезённый со штатов шнур с маркировкой 10lb просто напросто намного толще, чем купленный в Украине с маркировкой 5 кг - потому и гораздо крепче. :-)
Viktorovi4 писав:А насчет - 0,06 (5кг) - Саша, наступит сезон, я думаю будет возможность пересечся на рыбалке, и я покажу тебе такой шнурик :), и если меня "развели" - то ты мне покажешь на чем.
"Имя, сестра, имя?!" (с)
Что ж за шнур такой чудодейственный? :-)
Если на зимних удочках стоит леска 0,06-0,08 - достаточно просто сравнить с ней шнур хотя бы на глаз, разница в диаметре будет "на лицо".
А то я тоже в позапрошлом году покупал Whiplash, на котором было написано 0,1 мм, зато разрывная нагрузка аж 30 lb. Если верить надписям на упаковке - то это был бы революционный прорыв в производстве шнуров. Но, увы, чудес не бывает - реальная толщина на глаз как минимум 0,25 мм :-)
SHELBY
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення SHELBY »

А як на рахунок Sunline Super PE 6lb і Team Dragon RED HOT 0.08, на глаз одне і теж, але у РЕ 2.7 кг. на розрив, а у RED HOT 5.3 кг
Плохой день на рыбалке лучше, чем хороший день на работе.
КРЕДО РЫБОЛОВА-дайте опоры хоть чуточку, я там размещу свою удочку !
Vob Ler
Місцевий
Телефон: 0679200934
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Vob Ler »

AndreyK писав:Отличный пример - шнуры Power Pro. На Киевском форуме осенью даже выкладывали письмо с ответом официального американского представителя Power Pro по поводу разницы шнуров для европейского рынка и для США...шнуры для американского рынка имеют маркировку с заниженным раза в полтора (я точно уже не помню) тестом - мол, традиция такая в штатах, чтобы у снастей был большой запас прочности относительно заявленного (достаточно вспомнить американские удилища, у которых реальный тест в 1,5-2 раза больше, чем заявленный :) ). А вот для европейского рынка они указывают уже реальную разрывную нагрузку. Потому и родился миф о том, что якобы в штатах продаётся супер-пупер шнур Power Pro, а в Украине - специально ухудшенный для лохов. :-)
А в действительности привезённый со штатов шнур с маркировкой 10lb просто напросто намного толще, чем купленный в Украине с маркировкой 5 кг - потому и гораздо крепче. :-)
Чтоб не быть голословным: верхний PowerPro 0,15 куплен в Ровно/ средний PowerPro 10Lb куплен в США/ нижний Салмо ЭБ 0,16
Зображення
ВікторGVS
Абориген
Телефон: 234567
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення ВікторGVS »

AndreyK писав: На Киевском форуме осенью даже выкладывали письмо с ответом официального американского представителя Power Pro по поводу разницы шнуров для европейского рынка и для США.
Ось ця відповідь:
Thanks for your inquiry and your support of PowerPro - also, your English is VERY good!
I don't know where that spool you talk of originated, but is must have come for Southeast Asia as that is the only market that we show both European and US Sizes on the same package.
1.) In the US, we underrate the strength of our lines as that is customary here.
2.) For Europe, we show close to the actual strength as that is the custom in Europe. When we translate the US Strength into Kilos, our diameters are not competitive with strengths shown by the European manufacturers, so we have adopted a different sizing convention for Europe.
- Let me explain your example. The line we call "15 lb test" in the US (0.19 mm) has an average strength between 30 and 32 lbs when it leaves the factory. If we discount the strength by 10% and convert to Kilos - 32 lbs * .9=28.8 lbs / 2.2 lbs per Kilo = 13.1 kg. The measurement is accurate. If we were to sell this product as "30 lb" in the US, our market would be disappointed as they have come to expect a line that breaks at 45 lbs as nominal "30".
I hope that this answers your question.
Kindest regards, Konrad..."
А ось таблиця відповідності ПП для США і Європи:
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Delife
Боєць
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Delife »

по розриву табличка Зображення
Вся стаття.
Мене цікавить в першу чергу норм шнур для УЛ. Поки що стрємно брати нанофіл, зупинився на санлайн 8лб - 150 грн. Просто поки вода тверда можна ж ще варіанти пошукати - той же берклі крістал. На ПЕ грішать через мякість, а на санлайн рокфіш шкода грошей )
П.С. Бороди імхо - катушка 80%, 20% - риболов. Після заміни катушки на більш якісну про бороди забув, хоча спочатку ловив "бородатим шнуром" зі старої, а потім взяв ще тонший. До речі, через бороди і міняв катушку, а коли поміняв - прозрів - воно ще далі кидає :-)
Gnom
Перехожий
Телефон: 067 998 55 92
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Gnom »

Viktorovi4 писав:
AndreyK писав:
А вот это 100% - поддерживаю. И для того что бы избегать бороды, нужно правильно намотать шнур на катушечку.
Правильно намотати шнур, підібрати правильно катушку під спінінг і ще кільканадцять моментів, навряд чивідомих людині, яка взяла спінінг в руки вперше... Не знаю... це можливо при наявності освіченого колеги.
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей