Велика Омеляна

Звіти про рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Велика Омеляна

Непрочитане повідомлення Юра »

Вчора (пн. 3-го січня) з батьком вирішили відкрити зимовий сезон. Хотілося наловити знатної омелянської плотки (ставка на окуня не робилась).

Добралися до ставка без проблем, людей - 5 чол. разом із нами. На льоду - жодної ополонки. Почали шукати рибку. Та вона десь заникалась і святкувала :-) . Ловили на чортика, батько пробував і на мотиля. Із чотирьох лунок одна плотвичка, на мотиля - наноокунці. Рибалки ганяють по водоймі, кльову нема, ну ... як завжди.

Але нас так просто не візмеш. Активно шукаємо плотву по всій водоймі. Рибка неактивна, стоїть, відповідно, потрібно "сісти їй на голову". На льоду п"ятнами лежить сніг. В одній такій кучугурі і знайшлась потрібна лунка. Причому, роблячи високочастотну проводку, покльовку побачив лише на зупинці. Тоді допетрав, що рибка на швидку бере погано. В результаті плотва клювала на плавну, розмірену, низькочастотну (до 60 раз в хв), але досить швидко звикала і необхідно було комбінувати типи проводок, хоча на вищеописану були практично всі покльовки.

Ще одна новація, що примінив на цій рибалці. Довго "розігрівав" одну лунку, в якій вдалося взяти некрупну плотвицю, але покльовки так і не було. Виймаю Фіш-Дрім мотиль (спрей),і роблю пшик на чортика і - в лунку. До того "мертва" лунка через 3-ри проводки ожила і дала крупнішу плотку, окунця (не нано :hi_hi_hi: ) і ще кілька покльовок. Надалі при затиханні кльову також застосовував цей прийом. І допомагало, покльовки активізувалися. Більш того, як дати такій лунці "відпочити", то потім перші проводки дають крупнішу рибку. Але так як у самого мого робочого "чортика" маленькі гачки, практично всій крупнішій рибі "давав по губах".

Пробували прикормлювати різними сумішами. Результат - прямо протилежний. В радіусі 5 м від лунки кльов зникав.

Це була дуже трудова рибалка і я багато для себе зрозумів нового в питанні лову на чортика. В результаті вимучив 26 рибин, які вже можна взяти на жарку ( в основному - плотва). Дріботу викидав не рахуючи. Відпочили чудово, але по подальших рибалках на даній водоймі ставлю великий знак питання.
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: Велика Омеляна

Непрочитане повідомлення Юра »

Неприємна новина по даному ставку.

Рибу їсти неможливо :cry_ing: . Страшенно тхне дустом і ніяке вимочування не допомагає. От чому тут зимою завжди паршивий кльов.
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Велика Омеляна

Непрочитане повідомлення Юра »

Був вчора з батьком на даній водоймі (сама ближня до Дядькович, бувше торфовище).

Була надія, що по відлизі проклюнеться плотка. Та надії не виправдалися. Людей було багато, з траси складалося враження, що кльов - як "на чорних камнях". Але, насправді, майже всі були тут вперше в цьому сезоні і результат практично у всіх однаково плачевний. Клювали зрідка наноокунці, плотва взагалі не брала. Я ловив на "чортики" і "кози", батько пробував на мотиля. На безмотилку ще можна було витрясти рибу, а от на мотиля - глухо. Причому, невеличка золотиста "коза" по окунцю працювала краще за перевіреного "чортика".

Лід - на повний шнек і засипаний добрим шаром снігу. День був такий сонячний і вітряний, що отримав загар, як на смайлику. :smu:sche_nie:
Вже вкотре дана водойма доказує свою бесперспективність зимою.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей