р. Горинь

Звіти про фідерну рибалку. Вісті з водойм
FishxHunter
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 155
З нами з: 17 жовтня 2010, 23:58
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення FishxHunter »

І я сьогодні намацав :-) трохи води поблизу с.Хотинь! Рибалив на фідер та трошки покидав спінінгом. На фідер непогано клювало вдень, ввечері нехотіло практично взагалі. В улові пару маленьких плотвичок, верховодок, два-три підлящики, а все інше- густера. На спінінг зранку зловив пару маленьких окунчиків на річці, потім підловився на стариці поруч, мав схід із свічечкою невеличкої щучки та зріз, після чого ввечері на Горині зловив ще пару окунів.) Коли прийшов до фідера на тому не було повідка, думаю лящ, або головень! Рівень води в Горині відчуття оптимізму не надає, також вода дуже прозора. Зранку бачив підводника зліва від мосту, чув що в Решуцьку постійно хтось сидить в воді..! На мою думку, за таких сприятливих умов нечесними дайверами риби може бути вибито реально багато.
Зображення
нагла щучка два рази підходила до мого садка, просто безстрашна якась росте :hi_hi_hi:
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

р.Горинь, 04/09/11 с.Олександрія

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

Всім привіт!
натхненний суботньою "головліною" піснею, в неділю виходжу з хати в 5.15.
тиха українська ніч, та жутковато - кажуть в околицях села з"явилась власна чупокабра, під"їдає королів, птицю... а чим ми гірше?!
місце - секретний стратегічний об"єкт ---->
Зображення
рибалив в суботу там вперше, певні незручності, тому прогулялись з синульою туди ввечері, лопатою "підправили" рельєф, покращили умови розміщення, паралельно обідрали на березі берізку на віник: субота - баний день!
зрештою неділя, в 5.30 перші закиди. фідер налаштований з попередньої рибалки - кліпсу і кормуху не знімав, дерево на протилежному березі теж не перенесли))... три кормухи одна за одною, за четвертою сиджу тихенько, напружую зір - вглядаюсь в кінчик на фоні ледь сіріючого неба...
м"які підтяжки, вірна ознака - риба крутиця біля кормака. ПРИЙШОВ!
...кінчик різко випростується - роблю підсічку, є! навіть, на моно відчуваю - ого, міцний горішок)) в темноті досвіду виважування в мене нуль, та не форсую, думаю, якщо попре в берег - так вже і буде... потихенько, за пару хвилин вдалось загнати в підсак! гачка не пробую дістати, берег крутий - не втримаю 100%, просто "чікаю" повідка і в садок! за кг точно! ...підтрушує, просто ЖЕСТЬ! )) пара хвилин на заміну повідка, памперса...
за 10 хв ще один, поменьше, но теж з просоння спритний...
далі голавлік прокльовувався, та без фанатизму, без монструальних клєвак.
підійшов батько, в нього після бочаниці вихідний))) полялякали, сфоткались, на розслабоні поседів до 9-ї. всього забрав три голавліка: самий великий 1,18 кг (...а в сутінках здавався значно більшим))) 0,48кг, 0,4кг) та кілька жирнючих плоток. отака рибалка!Зображення
rabinovich
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 79
З нами з: 20 квітня 2010, 19:32
Телефон: 0509674615
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення rabinovich »

Молодец ! А то,говорят в Горыни рыбы нет! Подход нужен,да не бояться экспериментировать и искать,искать!Хотя браков хватает,-поубивал бы гадов !!!
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

rabinovich писав:Молодец ! А то,говорят в Горыни рыбы нет! Подход нужен,да не бояться экспериментировать и искать,искать!Хотя браков хватает,-поубивал бы гадов !!!
голавля много, он шугливый, держится быстряка, там сеть не поставишь, электрики над ямами "трудятся"...
с лящом в нашем районе напряженка, отец поймал за сезон парочку килограмових, у меня - голяк (((
ZVod
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 152
З нами з: 21 грудня 2007, 01:00
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення ZVod »

Нижче шлюзу .... прокинулась справжня горинська густера ))) .... прикорма власного виробництва - довелося попередньо трохи погурманити ... час ловлі 8,00 ~ 14.00 ... найкраща активність риби до 10 год .... далі значно гірше але крупна, але дуже обережно - видєлувала такий сьорфінг на тонку оснастку шо куди там .... справжніх клювак, на які я надіявся взагалі не було... в соновному риба середня (густера макс 400 г.) та трохи трібноти ... ловив одним фідером по класиці жанру - дальня бровка, 1 точка - риба встала на корм ... другий фідер періодично перезакидувався на 7 опаришів - рез . нуль... так і стояв, хоча з ранку подавав великі надіїї ...
....вода ще впала на 10 - 15 см....використовував велику але легку годівницю .... риби наловив десь 4,5 кг..... тобто довгожданний сезон можна сказати завершено .. ну звісно літній ..... якщо підніметься вода і не сильно похолодає то можна ще буде завершувуати осінній - по лящу....



Зображення
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Звіт за суботу, 17 вересня. Прибув на річку за двадцять на сьому ранку, став вище шлюзу (біля Азоту). Туман був такий що не видно другого берегу. Розклав фідер, знайшов нормальне місце на дальній бровці і в перед. До восьмої години часу покурити не було, але клювала дрібна та дуже дрібна плотва з підлящиком. О восьмій активне клювання припинилось, зловив близько десятка риб загальною вагою грамів триста. Розклав другий фідер, знайшов(як мені здалося) друге перспективне місце, закормив і став чекати. На першому фідері-опариш, на другому-хробак, клювало в продовж дня рідко і тільки на опариша, але підлящик від 250грю і вище. Рибалив до 17ти, зловив сім залікових підлящиків вагою 2,6 кг.(зважив дома) на перший фідер, на другий десь з обіду повісив також опариш, але нічого не зловив. На перший фідер вперше поставив маленький гачок (№16, F-22) і зрозумів що не в розмірі "щясття". О сімнадцятій почав збиратись. Рибалкою задоволений. Фото є в телефоні, але як їх вставити поки не знаю.
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Сьогодні випала нагода порибалити на Горині з фідером.

Погодка шептала: стоїть стабільна погода, Пн-Зх помірний вітер, тепло (вдень до +18).
Вода в Горині все такаж низька і прозора.

По приїзді вдалося зайняти своє улюблене місце. Давненько я тут не рибалив. Без поспіху замішався (власна сипучка), затемнивши прикормку грунтом до кольору дна та ще раз промірився протяжкою груза. Хоча і пам"ятаю, що тут і як, але вода надто низька, тому раніше розвідане місце може і не працювати. W-образне дно, вирішую як і завше ловити на вершині підводного плато. Другим фідером буду перевіряти інші наміряні точки. Насадка - опариш і 2-ва мотилі. Перші кормушки в воду і ... тишина. Але за певний час підтягується підлящ і беру сходу трьох, потім вище мене сядають два із супутниками і шпуляють в Горинь куски мастирки розміром з кулак :sh_ok: . Лящ від моєї сипучки відмовляється (в прикормці нема тваринного компонента - мотиля :ny_tik: ), тому сили у нас нерівні. Але на місце підлящика приходить густера із своїми хитрими подьоргунчиками та плотва, також не менш хитра. Та їх розкусив. Зробив сухуватою прикормку, примінив пшикалки, додавав в кормушку щіпку сухої прикормки (ФішДрім Лещ Спорт) і плотва стала на точку. А ще на одному фідері поставив метровий повідок на патерностері а на другому поставив більшого гака і плотва перестала балуватись і почала надійно сідати і на той, і на інший. Хотіла то опариш+1 мотиль, то пучок мотиля. На чистий опариш - не хоче або густирка, яку відразу топив (розмір :ne_ne_ne: ).

Взагалі, густери було мало, - мілкувато для неї. А плотва попадалась залікова, горинська, хоча особливо крупної не було. Кльов був до 9-00 і з 11-00 до 13-30, десь так. Десь під обід закінчилась прикормка, замішав іншу для проби, магазинну, запах бісквіт+ваніль. І плотва прокинулась з новою силою, та вже треба було їхати, а рибка все клювала і клювала.

Своїх 3 кг взяв, крім 3-х підлящиків і пари густер все інше - плотва.
Чудово відпочив, день був прекрасний, рибка накінець то веде себе прогнозовано, хоча все ще дуже прошена.

Зображення
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Знову рибалив на Горині з фідером.

Прибув на водойму ще затемно, але всі цікаві місця вже зайняті армадою доночників. Тому вирішив зайняти місце на виході ями після розливу.

По погоді: локальне похолодання до +8 вночі і 16 вдень. Ясно, вітер Зх, Пн-Зх середньої сили. Вода трішки піднялась.

Ще затемно пробив дно ехолотом. Переді мною було русло 4-4,5 м, яке за 20 м починає підніматися до 2 м практично під моїм берегом. Русло трохи глибшає по руху течії. Рибу ехолот ідентифікував на руслі хатоично одиночну (крупну - більше верховодки :-) ), біля бровки рибки було більше, але стояла на 1-2-3 метрах, на дні не було, на самій бровці також була рибка. Далі пробив дно протяжкою груза - порівняно з ехолотом - набагато інформативніше. Початок бровки співпав із показами ехолота. Замішав прикормку: власна сипучка+трохи землі+трохи мотиля. Один фідер - на початок бровки, інший - на пологий підйом бровки нижче по течії. Фідер на бровці упорно мовчав. Натомість той, що на самій бровці , почав приносити то плотвичку, то густирку, але рибка була не товарна, тому топив. Випадково перший фідер розкліпсувався і я його закинув далі на саме русло. Як на диво, один за одним ловлю 2-ва залікових підлящика. Але потім точка замовчала і почала попадатися верховодка. З 9-00 кльов відрізало, вітер повернув на Пн-Зх. Ніщо не допомагало, на всіх дистанціях - мовчок. Пробивка ехолотом показала локальні скупчення рибки в точках закорму у пів-води. Одиночна крупна риба на фарватері.

Десь з 12-00 почався рух, спочатку одна точка почала давати плотву, але експеримент з WD-40 закінчився відлякуванням риби. Згодом з обох точок беру по нормальному підлящику і відразу далі - верховодка в кубі. :sh_ok: З 4,5 м глибини :sh_ok: . На все. На обох точках. Де нормальний риб? Чому не відганяє? Частково, думаю, відповідь дав ехолот, який показав крупну рибину і купу дріботи на точках закорму. Думаю, що підлящик досі ще не збився в зграї і бродить або поодинці, або невеликими групами.

Препарування показало, що підлящ просто набитий прикормкою, але лише вранішні, обідні - пусті.

Ще ставив на живця під зілля. То мав 3-ри покльовки на верховодку. Одна щука зрізала при витягуванні через зілля, другу взяв і третю відпустив по малолітству.

Всього - 2 кг трудової рибки.
Зображення
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Звіт за 6 жовтня, четвер.
Приїхав першою Метківською маршруткою до дамби, пішов на ліво, в надії сісти в районі другого повороту. З перших хвилин зрозумів - сьогодні АНШЛАГ!!! , були зайняті всі придатні для закидання місця, моє також. Сів на вільному, з обох сторін рибаки з донками, навпроти з фідерами. Як для четверга народу дуже багато.
Розклав фідер в форматі 11`, закидаю(рельєф дна знаю майже як "Отче наш"), гачок чіпляє за дерева, вкорочую фідер до 9`, втрачаю час, нервую. рИБАЛКА навпроти рибалив двома фідерами мабуть з вклеєними дзвониками, підсікав візуально...(далі, хто ловить мене зрозуміє).
Нарешті закинув, збираю другий фідер, але клювати почало відразу і часу навіть запалити не було до ~8-30, потім як відрізало. Із залікового плотва 150гр. все інше підлящ 20гр. Зібравши другий фідер-закидаю по течії на три опариша, глубина метрів шість, через хвилини дві потужне клювання, підсікаю, секунди дві тримаю щось велике, але потім зацеп, залишаю годівницю Нептуну.
Просидів до 13-00 та вирішив перейти до дамби, на пряму ділянку. Вирішив їхати маршруткою о 18-05. До 17-10 повний нуль, закінчилась вся прикормка, починаю збирати один фідер інший закинув на пшеницю з медом. І тут почалося...
На один фідер в варіанті пікеру (без годівниці, з грузом) за 35 хвилин було виловлено біля двох кг. залікового риба! Клювання були на все(опариш, пшениця,мотиль,перловка) і в будь якому місці, тобто куди закинув- через 30-60 сек. клювання, плотва та підлящ від 100гр.
Але маршрутка хоч і не поїзд, але все одно чекати не буде. В 17-50 я вже йду до дамби. Ось така видалась рибалка, хоч трофеїв і не було, але в цілому залишився задоволений.
P.S. На рахунок рИБАЛКИ навпроти, надіюсь що він це прочитає, та впізнає себе. Риболовля, як і гроші, любить тишу! Та сміття за собою потрібно забирати із собою, а не ховати в кущах, берег і так дуже захаращений. Можливо тоді він стане Рибалкою(Рыбаком. рус.).
Аватар користувача
Юра
Боєць
Боєць
Повідомлень: 225
З нами з: 04 червня 2009, 00:00
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Re: р.Горинь

Непрочитане повідомлення Юра »

Зловив ОП на Горині.

В такий злам погоди було мало надії на цікаву і продуктивну рибалку та ще й неділя. Але "попытка не пытка ..." :-)

Погода: другий день сильного похолодання з +20 вдень до +9. Вітер слабкий, тиск росте, димка, похмуро.

В неділю як завжди аншлаг. Тому сядаю на тому ж місці, що й попереднього разу. Перевірка ехолотом показує практичну відсутність риби крім двох точок, знайдених попереднього разу. Ставлю велику кормушку, опариш+2 мотилі і вперед. Покльовки почалися за 3-ю кормушкою. Густера, розмір на долоню. :ne_ne_ne: Топлю. Багато густери. Багато топлю. Де ж нормальний риб? Інший фідер пішов в пошук. Дуже слабо, дуже. Після 8-30 кльов виключають. Другим фідером нащупав рибку на бровці вище першого фідера. Там мілкіше, але розмір риби той же. Багриться голавлик. Кльов геть стихає. Не відновлюється. Пробиваю ехолотом - риби нема. Лише в точках закорму одиночні символи. Ці символи деколи подьоргували приманку :-) . На живцьовку взяла щука, але, видно, хапнула густьорку поперек і після підсічки і нетривалого виважування відклеїлась.

Питав у інших рибалок, та ж ситуація. Дрібота і лише зранку.

Всю рибу випустив.
Аватар користувача
istrebitel
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 15
З нами з: 24 грудня 2011, 15:07
Звідки: г. Ровно
Контактна інформація:

Горынь возле с. Меткив

Непрочитане повідомлення istrebitel »

4.01.2012г. решили выбраться на шашлычок, ну и прихватили с собой фидер. С утра на 7-40 сели на маршрут Ривне -Меткив и за пол часа добрались до шлюза.спустились вниз по течению, там ещё по осени приметили местечко для ловли на фидер. Ну распалили костёр и закинули фидера, на крючке 1 опарыш и кисточка мотыля. Сначала начала клевать мелкая густера, но попозже подошел подлещик и ловить стало поинтереснее))) Поели шашлыков ну и подумали через день приехать сюда же с более серьёзной экипировкой ..
Аватар користувача
istrebitel
Перехожий
Перехожий
Повідомлень: 15
З нами з: 24 грудня 2011, 15:07
Звідки: г. Ровно
Контактна інформація:

Re: Горынь возле с. Меткив

Непрочитане повідомлення istrebitel »

6.01.2012г. - Так же прибыли на место около 8 утра. Рыбаков в маршрутке ехали около 10 человек (успеть бы занять место). По прибытию на место лова начали раскладываться. Взяли прикормки, опарыш, мотыль, подёнки, и т.д кароче всё как положено! Мы так спешили зарядить и закормить что совсем не заметили того что мелкая рыба плавает брюхом к верху, или вовсе лежит на поверхности воды!!! в итоге перейдя на соседний берег в заводи были замечены трупы густеры, ершей, судачков, и лещей неплохих(((( работали явно электроловом падлы (ну может взрывчаткой)
. Кароче 2 густеры и 1 ёрш это весь улов. Все рыбаки ехали назад недовольны и мягко говоря расстроены((( Рыбалка была испорчена. Хочется пожелать только одного, что б эти с..ки месяц поносом от этой рыбы гадили, ноги таким ломать надо!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар користувача
SergeyOn
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 157
З нами з: 25 березня 2010, 01:00
Телефон: 063-477-93-16
Звідки: м. Радивилів
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення SergeyOn »

Всім привіт!
Так прижало порибалити на фідер шо сьогодні під час обіду вискочили до шлюзу на Азоті провірити обстановку.
Ось така картина нам там відкрилась.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Це вище шлюзу
Зображення


Хто поділиться досвідом? Чи є резон зараз мочити фідера чи ще трохи зарано?
Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
Аватар користувача
Россо-Неро
Козак
Козак
Повідомлень: 472
З нами з: 23 квітня 2008, 00:00
Звідки: город-герой
Контактна інформація:

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Россо-Неро »

Думаю, по такій обстановці, якщо вже дуже кортить, то можна його намочити, але в ванні, на сухо протерти і покласти ще на пару тижнів)
:ti_pa:
сам вже жду не дождусь...
Kostya
Балакучий
Балакучий
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: р. Горинь

Непрочитане повідомлення Kostya »

Дякую SergeyOn, все сам хотів поїхати на розвідку. В неділю на рибалку!
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Ahrefs [Bot] і 4 гостей