Як боротися? З допомогою форуму, от якби ви прочитали попередній звіт........Niko писав:29.01.2010
Ви теж слава богу нівроку! Я сьогодні з колегою хотів порибалити в Бочаниці, незнав, що дорогу перемело. Але спроба пробитися була - застряли напівдорозі. Півтори години викопували авто. Вернулися в Гощу, кілька окунців і все... Що таке невезуха і як з нею боротися?
Бочаниця
- Konstantin
- Балакучий
- Телефон: 777-777
- Контактна інформація:
В воскресенье рыбачили в Бочаныце...
На компанию из четырех человек было поймано 3 кг окуня,правда непохого около 100гр+один ротан 200гр....Мой улов оказался самый большой-1,5 кг...благодоря активному поиску и нескольком зачетным лункам..Клев был откровенно слабым и локальным.Лед достаточно толстый.
В суботу,некоторые ловии по 2 кг ротана по правую сторону от дамбы и возле острова,и окунь клевал получе,даже плотвица покевывала...но это было вчера...а сегодня болят руки от количесства просверленных лунок...
На компанию из четырех человек было поймано 3 кг окуня,правда непохого около 100гр+один ротан 200гр....Мой улов оказался самый большой-1,5 кг...благодоря активному поиску и нескольком зачетным лункам..Клев был откровенно слабым и локальным.Лед достаточно толстый.
В суботу,некоторые ловии по 2 кг ротана по правую сторону от дамбы и возле острова,и окунь клевал получе,даже плотвица покевывала...но это было вчера...а сегодня болят руки от количесства просверленных лунок...
Re: Бочаниця
відвідав сьогодні даний водойм:кльов був слабий.але приблизно коли почалась плюсова температура біля 14:00 почав клювати ёрш притому не маленький .на мотиль на стоячі вудочки.ніколи не думав шо він виростає до такого розміру аж в цілу долоню.
- Konstantin
- Балакучий
- Телефон: 777-777
- Контактна інформація:
Вчера,в компании из трех человек,побывали в Бочаныце...
Начали от дамбы,но безклевье затавило нас хорошенько помататся по водоему.
С третей лунки я поймал плотвицу около 100гр.,а потом вымучил несколько рыбок возле берега.Пройдя к острову я нашел хорошую лунку где поклевывали окушата.
Всем было реально тяжело и некомфортно.Давление падало,а мороз услилвался.
Вся рыба была поймана в 30-50см от дна и это навело меня на мысль о нехватке кислорода.Быстрым шагом перехожу назад к дамбе и начинаю бурить лунки, практичесски ,возле самого берега.Клев тут был заметно ярче:и окунек поклевывал,и толковая плотва,даже ротан.
Ключик к водоему был подобран и оставалость только собирать урожай с лунок.Несмотря на мелкую глубину,рыба все равно стояла выше над дном,порой под самым льдом.
Наловить мешок мне так и не удалось потому,что давление окончательно загубило клев,рыба впала в транс.
В уловах был окунь от 20- 90гр,плотва 90-130гр,ротан до 100гр.
Если кто хочет завтра поехать,то клевало правее и немного левее от действующего слива,а так же возле нерабочего слива.Если идти вправую сторону еще дальше,то там у меня поклевок не было.Можно пойти и бурить возле камыша вокруг острова.На крайняк,есть бровочка в метрах 20-30 от берега возле той же дамбы,то можно и там попробовать.Поклевки,в основном,на подъеме с нерезкой низкочастотной игрой.
Начали от дамбы,но безклевье затавило нас хорошенько помататся по водоему.
С третей лунки я поймал плотвицу около 100гр.,а потом вымучил несколько рыбок возле берега.Пройдя к острову я нашел хорошую лунку где поклевывали окушата.
Всем было реально тяжело и некомфортно.Давление падало,а мороз услилвался.
Вся рыба была поймана в 30-50см от дна и это навело меня на мысль о нехватке кислорода.Быстрым шагом перехожу назад к дамбе и начинаю бурить лунки, практичесски ,возле самого берега.Клев тут был заметно ярче:и окунек поклевывал,и толковая плотва,даже ротан.
Ключик к водоему был подобран и оставалость только собирать урожай с лунок.Несмотря на мелкую глубину,рыба все равно стояла выше над дном,порой под самым льдом.
Наловить мешок мне так и не удалось потому,что давление окончательно загубило клев,рыба впала в транс.
В уловах был окунь от 20- 90гр,плотва 90-130гр,ротан до 100гр.
Если кто хочет завтра поехать,то клевало правее и немного левее от действующего слива,а так же возле нерабочего слива.Если идти вправую сторону еще дальше,то там у меня поклевок не было.Можно пойти и бурить возле камыша вокруг острова.На крайняк,есть бровочка в метрах 20-30 от берега возле той же дамбы,то можно и там попробовать.Поклевки,в основном,на подъеме с нерезкой низкочастотной игрой.
- ANDROID
- Місцевий
- Телефон: 098-061-63-37
- Контактна інформація:
Був знайомий 9.03.12 на водоймі в улові хороших розмірів йорші, окуні та плотки.
Підійшов до однієї компашки(яка рибалила), то при ньому обірвали 4 мормишки, а за весь день -14, бо активно цілий день рвав мормишки карп
Підійшов до однієї компашки(яка рибалила), то при ньому обірвали 4 мормишки, а за весь день -14, бо активно цілий день рвав мормишки карп
10 березня в суботу на ставку був мій дядько))) зловив до 4 кг окунів та плотви непоганих розмірів. Рибу потрібно було шукати. Клювало на мілині в очереті. Також розказував що мужики тягали карпів, але ніхто не витянув обривали мормишки)))
-
- Ледар
- Телефон: 0978759007
- Контактна інформація:
чув краєм уха що попри тонкий лід в бочаниці сьогодні чорно було, може хто був, шо розкаже?
-
- Той, що в джунглях сидить
- Контактна інформація:
Сюди не варто їхати...
Привіт колегам, професіоналам та аматорам, сьогодні були на водоймі в с.Бочаниці Гощанського району. 6.12.2014р, рибалка платна(30 грн), збирають гроші справно, так саме збирають гроші, а не обілечують, тому що білети не видають, але це пів біди, головне що приблизно о дев`ятій годині ранку всі місцеві рибалки почали направлятись у бік власних домівок. На запитання чому так швидко завершують рибалку відповідь була проста - спускають воду, тут немає що робити. І дійсно лід тріщав без перестанку так що аж гуділо, відповідно і риба не ловилась. Пробувши на водоймі до 13-30 зрозуміли що рибалка не вдалась, настрій був зіпсований та згаяний час, і це при відмінній погоді для лову, -3 градуси з ранку та 0 в обідню пору. Повертаючись до дому заїхали на іншу водойму в с. Городище на 4 став, за півтори години суттєво покращили настрій спійманою рибою, що ще раз доводить, що погодні умови були сприятливими для лову. Тому хочу застерегти колег рибалок від подорожі на вищевказану водойму, вирішуйте самі.
Ловись рибка велика і ще більша!
Ловись рибка велика і ще більша!
- stal1n
- Бро
- Хто: Карасятник
- Контактна інформація:
Re: Сюди не варто їхати...
Спасибі за допис, це цікава інформація. Лише мені слабо віриться, що таке можна зробити штучно.
Я вже колись проводив розрахунки, як тут потрібно зливати воду, щоб рівень хоча б трохи понизився.
Правда то я робив для літніх рибалок, пробував обґрунтувати позицію, що перед вихідними рівень тут дуже важко понизити штучно.
якщо я помилився в розрахунках - ткніть пальцем
Я вже колись проводив розрахунки, як тут потрібно зливати воду, щоб рівень хоча б трохи понизився.
Правда то я робив для літніх рибалок, пробував обґрунтувати позицію, що перед вихідними рівень тут дуже важко понизити штучно.
2031 літрів в секунду!Подумайте логічно: скільки літрів води потрібно стравити в дамбу, щоб став площею 117 гектарів(1 170 000 квадратних метрів) втратив хоча б 15 сантиметрів рівня води?
от мені було не лінь і я порахував
площа ставу становить приблизно 1 170 000 квадратних метрів, приспускати рівень води будемо на 15 сантиметрів, або 0.15 метра. Тобто маючи паралелепіпед з площею основи 1170000 і висотою 0.15 порахуємо його об'єм. Так ми дізнаємось скільки води треба спустити з водойми:
1170000*0.15=175500 метрів кубічних,
що в літрах становить цифру 175500000
припустимо що власник перед вихідними вирішив понизити рівень води, і почав він це робити в четвер ввечері, щоб в пятницю ввечері вода вже була на "потрібному" низькому рівні. Тобто за 24 години треба спустити 175500000 літрів:
175500000/24=7312500 літрів на годину
7312500/60=121875 літрів на хвилину
121875/60=2031 літрів на секунду
якщо я помилився в розрахунках - ткніть пальцем
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
- ANDROID
- Місцевий
- Контактна інформація:
Був вчора на риболовлі в Бочаниці. Те що лід тріщав - це або із-за того, що на великій території водойми є відкрита вода і вона підмиває лід ;
або із-за того, що має бути відлига буде тріщати крига.
Якби хтось приспустив воду, то всі на водоймі купались би.
Я ловлячи на жерлиці упіймав 4 щуки і 2 окуня по грам 400. У товариша 5 щук і біля 10 сходів.
Біля нас мужики сиділи, то бігал за жерлицями туди-сюди.
або із-за того, що має бути відлига буде тріщати крига.
Якби хтось приспустив воду, то всі на водоймі купались би.
Я ловлячи на жерлиці упіймав 4 щуки і 2 окуня по грам 400. У товариша 5 щук і біля 10 сходів.
Біля нас мужики сиділи, то бігал за жерлицями туди-сюди.
- Россо-Неро
- Козак
- Контактна інформація:
Помилки в розрахунках нема. АЛЕ я впевнений що риба відчує спуск води навіть на 1 см, тобто в 15 разів менше. Відповідно 2031/15=135,4 літри в секунду. А це більш ніж реально!
- ANDROID
- Місцевий
- Контактна інформація:
Бочаниця
Нарешті дорвався до комп"ютера, щоб залишити свій звіт.
06.12.14 р. нарешті збулася мрія - попасти на лід. О 5:30 заїхав по товариша(Андрій Pilorama) в Гощу і поперли на водойму. Довго шукали , з якої сторони потрапити на водойму і о 7 годині нарешті потрапили на лід.
Лід був прозорим і зразу було зрозуміло, що сьогодні нас очікує не легка риболовля (так як взяли з собою не дуже багато живців).
Десь о 8:30 закінчили виставляти останні жерлиці і сіли рибалити на мормишку. Піднімаю голову і бачу , як загорівся прапорець на Андрійовій жерлиці. Відеофіксація клювання і підсікання першого екземпляра(відео потім виложу). В цей час чую як, збоку щось "шурхнуло". Повертаю голову наліво і ще одна покльовка у Андрія. Підсічка і є.
Сиджу і ловлю на мормишку. Пробую різні проводки і тут на дуже різкій проводці клюнув окунець на мізинчик. Ну , думаю, тут зараз буде як з кулемета (в минулому році на таку лунку сів, то з одної лунки 15 окунців на мізинець взяв і всі на живця пішли). Це було перше і останнє клювання на вудочку. Пробував і різні проводки і мормишки і поплавчанки і блешню, а у відповідь 0.
Настрій від цього не ахті, а ще й жерлиці мовчать. Тільки це подумав і бачу , як на моїй жерлиці загорівся прапорець. Підбігаю..... катушка стоїть..... ще момент і починає крутити. Підсікаю і відчуваю супротив на тому кінці. Через мить красуня полосата вискочила на лід і почала викручуватись у різні сторони.
Поки,я, звільняв зубату від гачка - Андрій продовжував бігати за жерлицями (2 клювання на різні жерлиці і 2 обрізаних повідка). Ще невелика пауза у клюваннях і знову майорить прапорець на моїй жерлиці. Починаю тягнути і відчуваю, що опір не такий як був перший раз. Виявилось , що це був красень "горбач" грам на 400. Через хв. 30 клювання і знову полосатий красень приблизно такого ж розміру.
Сіли перекусити і поміркувати, що робити, бо живця не залишилось. Вирішили походити в пошуках живця (зробив десь 15 лунок, а у відповідь "кукіш"). Ще пару реалізованих клюваньна жерлицю.
На годиннику 15 година. Вирішуємо збиратись і їхати додому. Результат риболовлі у мене 4 щуки і 2 окуня, а у Андрія 5 щук.
P.S. Саме екстремальне, що було на цій риболовлі, це як потріскував прямо під ногами лід. Обдзвонивши всіх знайомих, взнали, що це нормально і переживати немає чого, але 5 точка не розслаблялась і не залишала думка, що сьогодні ми можем покупатись. Слава Богу, такого не сталось і все закінчилось дуже добре. Риболовля вдалася
06.12.14 р. нарешті збулася мрія - попасти на лід. О 5:30 заїхав по товариша(Андрій Pilorama) в Гощу і поперли на водойму. Довго шукали , з якої сторони потрапити на водойму і о 7 годині нарешті потрапили на лід.
Лід був прозорим і зразу було зрозуміло, що сьогодні нас очікує не легка риболовля (так як взяли з собою не дуже багато живців).
Десь о 8:30 закінчили виставляти останні жерлиці і сіли рибалити на мормишку. Піднімаю голову і бачу , як загорівся прапорець на Андрійовій жерлиці. Відеофіксація клювання і підсікання першого екземпляра(відео потім виложу). В цей час чую як, збоку щось "шурхнуло". Повертаю голову наліво і ще одна покльовка у Андрія. Підсічка і є.
Сиджу і ловлю на мормишку. Пробую різні проводки і тут на дуже різкій проводці клюнув окунець на мізинчик. Ну , думаю, тут зараз буде як з кулемета (в минулому році на таку лунку сів, то з одної лунки 15 окунців на мізинець взяв і всі на живця пішли). Це було перше і останнє клювання на вудочку. Пробував і різні проводки і мормишки і поплавчанки і блешню, а у відповідь 0.
Настрій від цього не ахті, а ще й жерлиці мовчать. Тільки це подумав і бачу , як на моїй жерлиці загорівся прапорець. Підбігаю..... катушка стоїть..... ще момент і починає крутити. Підсікаю і відчуваю супротив на тому кінці. Через мить красуня полосата вискочила на лід і почала викручуватись у різні сторони.
Поки,я, звільняв зубату від гачка - Андрій продовжував бігати за жерлицями (2 клювання на різні жерлиці і 2 обрізаних повідка). Ще невелика пауза у клюваннях і знову майорить прапорець на моїй жерлиці. Починаю тягнути і відчуваю, що опір не такий як був перший раз. Виявилось , що це був красень "горбач" грам на 400. Через хв. 30 клювання і знову полосатий красень приблизно такого ж розміру.
Сіли перекусити і поміркувати, що робити, бо живця не залишилось. Вирішили походити в пошуках живця (зробив десь 15 лунок, а у відповідь "кукіш"). Ще пару реалізованих клюваньна жерлицю.
На годиннику 15 година. Вирішуємо збиратись і їхати додому. Результат риболовлі у мене 4 щуки і 2 окуня, а у Андрія 5 щук.
P.S. Саме екстремальне, що було на цій риболовлі, це як потріскував прямо під ногами лід. Обдзвонивши всіх знайомих, взнали, що це нормально і переживати немає чого, але 5 точка не розслаблялась і не залишала думка, що сьогодні ми можем покупатись. Слава Богу, такого не сталось і все закінчилось дуже добре. Риболовля вдалася
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 22 грудня 2014, 17:49 користувачем ANDROID, всього редагувалось 3 разів.
-
- Дослідник
- Контактна інформація:
Доброго дня. Яка вартість риболовлі і чи потрібно їхати на острів до сторожа чивін сам ходить по водоймі обілечує.
-
- Перехожий
- Телефон: 0680249402 05050462
- Контактна інформація:
Вартість 30грн, але можна домовитись дешевше, сторожа підходять самі.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість