р. Прип'ять

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Аватар користувача
bogdan
Герой
Герой
Повідомлень: 574
З нами з: 19 грудня 2007, 01:00
Звідки: РО ФРС
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення bogdan »

Три дня на Стоході-Припяті разом з Дімоном... Перший день пятниця - сплав від моста через Припять до Стохода - результат всього 7 щупачків на двох... Не клює - сонце, штиль... Другий день - субота... майже та ж погода, на вечір наближається гроза. Сплав від моста через Стохід в Прикладниках вниз по річці. Рузультат ще більше плачевний... А ми ж ці місця знаєм дуже добре...
Нарешті в неділю погода міняється - захмарює і знижується температура. Зрештою клюнуло... 8O Ловили по Припяті - від втока Стохода і вниз по течії в напрямку Комор... Результат - особливо у мене... щоправда найбільша лише 1,3 кеге, а в основному 0,8-1 кеге...Шнурки особливо не докучали.. :D
Аватар користувача
bogdan
Герой
Герой
Повідомлень: 574
З нами з: 19 грудня 2007, 01:00
Звідки: РО ФРС
Контактна інформація:

р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення bogdan »

21-22 серпня. Чисто Припять. На Стохід практично не заходимо. Ще спека... Вода досить низька...
Сплавляємося з Дімоном від мосту під Сенчицями (Дубчицями) - через два дні нас чекає авто на Коморах... 12-15 км, а той більше, дивлячись де зустрінуть.
Перші кілометри сплаву - без риби. Дімон на якомусь мілководному затончику ловить три шнурка...Рахунок 2-6 в його користь. Приємно, що в 2,5 км на пляжику Дубчиць є гарний вихід і ми йдемо в сільський магазинчик (метрів 800 всього - але чужих бояться... :-) ) за "посиленням кльову"... Кілометрів два - не допомагало. Дімон "запихтів" і порвав уперед... Мені, який останнім часом підчищав місця останнім (вже другу рибалку поспіль), нарешті проклюнуло. В результаті 8-8, по півторашкам - кілограмовкам я далеко попереду ... :smu:sche_nie:
Після ночівлі на березі Припяті - на перевернутій "Уфімці" з бляклим вогником з вогкої прибережної верби - прикиньте сухостою майже немає - і комарів майже теж(на самих Коморах - мільон!!!!)... перевіряю кукани... двох щуков немає. Один кукан навіть розщебнутий. Пока Дімон спить виловлюю з берега ще одну кілограмовку (щоб відновити дисбаланс), роблю гучний "підйом" і ми пливемо далі Припятю.... Не клює... Відносний дубар і штиляка заставляє мене припускати, що з кльовом сьогодні буде ОП. Вхід від безвиході на контрольовану білорусами старицю (в минулому році намагалися прижати нас вертольотом) закінчувався нічим. Зрештою після більше 10 якорінь - повний нуль. Кажу Дімону - "ще два переходи". Ловлю щучку. Кажу знову - "де одна - там і друга". Він не вірить і тікає назад від гріха подалі. Поки він відпливає ловлю і другу , і третю... Успішний кльов на біло-чорну "Релакс -Аква-4". На неї позарилося взаглот навіть два окуні грам по 400. Взагалі ця Аква у цих місцях у мене в любимцях. Але на течії працюють треті Предатори....
Прикол стався на Припяті вже під самими Коморами ( УВАГА - обовязково паспорти мати з собою!!! Перевірка кожен день.... - наші хоч без напряга, а от білоруси з того боку запрошують... :ki_ss: ну дуже чемно показати документи - НЕ ВІРТЕ крокодилячим сльозам!!!) до свого берега!!!! :sh_ok: .
Оскільки напарники вже о 14 годині остили від рибалки - у них чомусь не клює - гребу (по течії і по вітру, а ще щуков зняв з кукана - бо конкретний парашют) - вирішую зробить по два закиди на топ-точках... Перший мілководний заливчик дає щучку грам 700, хоча я закинув поспішаючи 10-грамову головку. Друга точка так звана "пацаняча ямка" - назва моя - "від того, що там білоруська дітвора просила відчепити їхню блешню від зацепа". Розумію, що маю ну дуже поспішати - мені напарники погрожують маршруткою в Прикладниках... але цю точку проминути ніяк не можу. На сплаві змінюю чорно-білий Предатор о 10 грамах на 14 "крабову палочку". Але.. помічаю, що мій самий крутий і вже дуже скручений повідок після 14 щуков і сотні лопухів розтріпався... Бля... Остання ямка. ..Спішу. А запасних немає...вже. В перший день наобривався - Припять в цьому плані далеко не Горинь... але виявляється глухі зацепи є і там.
Отож на другій "контрольці" - глухе "гам" (звичайно - дзвінке "стук") - відчуваю тупий спротив. Течія досить сильна. Піднімаю з дна. Монстр. :sh_ok: Перша думка - "Чому ж я полінився... чому ж я не зробив нового повідка...". Вирішую боротися на розслабонах.... Відпускаю фрикціон на Дайві - щоб не порвала, счучка, розтріпаного повідка... Іде під човен проти течії, плавно розвертаю... іде по течії - розвертаю - фрикціон шепче... і тут ... бля ти ж така не перша... свіча на течії... і клац (такий специфічний звук)... далі тиша. Підмотую шнур(катушка шепче без нагрузки і кляну себе за лінь - чому на ТОР-точці не поміняв повідка? :cry_ing: Але при вимотці виявляється, що "винуватець" відсутній - щука в свічі ефектно перекусила шнур (глухий звук означає повний заглот снасті - зазвичай таке буває восени, а повідок на Стоході - Припяті не потребує довжини більше 15 см). Тож змотав снасть і поаплодував супротивниці. Її свічка була прекрасним завершальним аккордом всієї рибалки. :bra_vo: :ti_pa: :)-(:
Аватар користувача
Горыныч
Рідненький
Рідненький
Повідомлень: 885
З нами з: 13 грудня 2007, 01:00
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення Горыныч »

Побывал на Припяти.
С уловом не очень - у меня одна в субботу, и много зрелищных выходов-промахов. Вся рыба в кувшинках - на русле никого вообще. Условия мягко говоря сложные. Словил на попер (на фото), выходы были на Миннов Спун (хорошо перед отъездом нарыл её в запасниках). Скажу пару слов о ней - бомбезная весч :co_ol: ), где можно хоть чуть пройти – маневрирует вокруг кувшинок, если сплошной ковёр – переползает крючком кверху… Думаю, «хорватское яйцо» - это доработанная версия Миннов спун. Конечно реализация никудышняя (но я щуку понимаю :) – схватить в таких условиях, не видя, а только слыша…), но зрелищность компенсировала этот недостаток.
На 6 человек в субботу всего 2 щучки… С обеда положение с уловом спасла бомбарда, мухи и Витя :-) с которым мы наловили краснопёры и уклейки. Удовольствие и жарёха на ужин.
В воскресенье утром – только выход (волна пошла за приманкой) и удар на границе травы и русла на виброхвост. На 4-х один умудрился словить :(. Потом опять бомбарда :), катался на моторе – очень красивая речка, Горынь мрачновата после неё…
Фотоотчёт, позже покажу видео речки.

Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення
Ни жалею ни грамма – отдохнули бомба. На обратном пути на границе Заричненського р-на встретили гостеприимные «полищуки» угостили мациком и солёными огурчиками под водочку…
Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення
Подарили гриб «веселка»
Зображення
Улыбайтесь, господа! Во весь улыбальник улыбайтесь :)))) ...
Аватар користувача
bogdan
Герой
Герой
Повідомлень: 574
З нами з: 19 грудня 2007, 01:00
Звідки: РО ФРС
Контактна інформація:

р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення bogdan »

В суботу-неділю там в тих краях побував і Дімон. Бачив ваш табір. А от результат - кардинально інший. Хоча щука, як і щоліта, в основному невелика - макс 1,3 кг. Тільки силікон Релакс-Маннс...
Аватар користувача
Dimon999
Дослідник
Дослідник
Повідомлень: 64
З нами з: 24 лютого 2009, 01:00
Звідки: м.Рівне РОФРС
Контактна інформація:

р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення Dimon999 »

результ кординально другой в сторону 15 кг . никаких вобов .противопоказано. только релакс и манс номер 3 желтый. белый.кислотный+джиг7-12гр. аесли вся щука в лапухах. то значит в лапухах инадо ловить
Аватар користувача
ilya
Абориген
Абориген
Повідомлень: 116
З нами з: 30 травня 2010, 10:12
Телефон: 0964558202
Контактна інформація:

Re: р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення ilya »

Звіт трохи з запізненньям так як мав проблеми з компом і не міг написати!
Після рибалки на Горині про яку написав у темі про фідер відправилися в ще одне не відоме для нас, але відома для багатьох рибалок місце!
Отже, в п"ятницю 18 липня десь в годині 2 дня ми прибули до місця, на березі зустріли спінінгістів які вже мили човна і збиралися додому! Запитали у них як справи, на що вони відповіли, що погано за три дні декілька щучок :-(
Нас чесно кажучи це не порадувало... але збираємо човна і вирушаємо в розвідку паралельно тролінгуючи... небо трохи затягнуло хмарами і це давало надію на клювання зубатої! Про красу тутешніх місць можна багато писати... заплави... канали... стариці.. камиши... рай для щуки!
Йдемо вверх по течії, приманка Джексонівський Карась і буквально на другому повороті удар і щось на ротижному кінці шнура є! Підвів до човна і щучка грам 800 випльовує приманку! Гарний початок подумали ми :-)
Проходимо ще декілька поворотів і з тролінгом зав"язуємо, і сплавляємося по течії назад. На третьому забросі під камиш влітає ще одна зубата такогож розміру, але її я не зливаю і завожу в підсак! Щастю моєму не було меж коли через два заброси знову удар і зубата теж заходить в підсак! Ця вже більша рівно 1 кг :)
ЗображенняЗображення
Течія знесла човна метрів на 200 і тут вже клюванням щука порадувала батю, але розмір не заліковий і вона була втоплена, хоча місцеві рибаки і деякі спінінгісти, які проходили повз нас вивішували на бортах човна цілі гірлянди на кукані таких малявок :sh_ok:
ЗображенняЗображення
по дорозі на базу таких ще було штуки три і всі на Карася!
На базу підійшли в годині 17, перекус, по 50 за приїзд і руки знову чешуться покидати... знову в човен і приманки полетіли у воду.. і знову клюванням порадували шнурки грам по 300 які ж відразу топилися! На годиннику десь 19 година і ми вирішили потролити вниз по течії також в розвідку!
Нижче по течії Прип"ять була трішки схожа на нашу Горинь... повороти, ямки, перекати, виражені бровки... і над однією з ямок в мене покльовка і щось сидить на гачку, не велике, але не щука :ne_vi_del:
Підмотую ближче і там сидить той кого я завжди мріяв зловити!
ЗображенняЗображення
На перших пів дня план повністю виконаний! На кукані дві щуки, впринципі нам більше і не потрібно!
ЗображенняЗображення
Ввечері смажимо рибку і з"являються комарі.... коли повністю зтемніло був просто жах..... не хочу навіть писати і згадувати це!
4 ранку, човен і спінінги в бойовій готовності, на небі ні хмаринки і повний штиль..... :-(
Їдемо вверх по течії і тролінгуємо.... майже година ходу (з зупинками) і жодної покльовки :ne_vi_del: Почали на горизонті з"являтися спінінгісти в яких теж жодної покльовки!
Виходимо на велике плесо, якоримося на міляку і я слайдером 7см починаю дьоргати над лататтям, твічив довго і на одній з проводок влітає полосатий!
ЗображенняЗображення
І знову тишина... штиль.... сонце вже припікає... риба не клює.... починаю есперементувати....
На годиннику десь 12, ставлю розхвалену всіма Рудру яку ще не розловив і на 5 чи 6 проводці щось повисає на ній, без всяких свічок і кульбітів зубата біля лодки
ЗображенняЗображення
Вертаємося в табір... батя пішов спати.... а мене все крутить і тривожить відсутність клювань і я відправився тролінгувати сам :-) Але до вечора так і нічого не виманив з води :ne_vi_del:
І знову підйом з самого ранку, знову штиль... спека.... кльову немає.....
В годині 8 побачили в лататті хоч якусь активність щуки і я ставлю 5гр+офсет+Предатор3 і буквально продираю приманку міх травою....
В такий спосіб покльовки були тільки у баті :-) На його рахунку 2 окунь по 200 гр, щучка 400 і ще одна грам 800 зійшла під лодкою.... в мене тільки сліди зубів на приманці і відкушений хвіст.... все було відпущено!
Покидавши до обіду вирішуємо збиратися і вертатися додому....
Висновки
1. Спека і активність хижака відповідна
2. Підводники.... навіть незнаю як і назвати їх, на моторах 20-30 к.с. проносяться біля тебе і ти тільки думаєш, як не вилетіти з свого човна, навіть не думають скидати газ! На куканах у них є все.... сомики по 30см такі ж щучки, линки маленькі :sh_ok:
3. Розмовляли з місцевим рибаком, розказував що з відкриттям навігації рибаки (не місцеві) весь берег заставляють закидушками, не одна не дві не п"ять.... їх там сотні мабуть... ми тільки нарахували на 200 м річки штук 40! Закидушки на сома, наживка п"явка або в"юн!
4. Зі слів того ж місцевого електрики тут працюють як і всюди... і як всюди кришують їх самі знаєте хто :ny_tik:
5. Але не зважаючи на це сюди варто їхати, чиста вода, присутність риби, глибини в середньому 2 м
6. Всі спінінгують там на силікон білий з чорною спинкою, але в нас 90% покльовок на воблери :ne_vi_del:
7. Ось так наш пес Чак вдало вивалявся у вугіллі :-)
ЗображенняЗображення
Всім НХНЧ!
AndreyK
Модератор
Модератор
Повідомлень: 849
З нами з: 13 вересня 2010, 23:20
Телефон: 0677966277
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Re: р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення AndreyK »

ilya писав:Звіт трохи з запізненньям
Напишу и я отчёт с опозданием. :) Месяц назад (26-27 августа) тоже побывал на Припяти под самой белорусской границей - на участке от с.Дубчицы до с.Коморы. Знакомые за пару недель до этого очень неплохо там отловились - попали на хороший клёв, да и экземпляры были как для этих мест приличные, не только одна мелочь...Это внушало оптимизм. Правда, прогноз погоды пугал дождями, но всё же решили рискнуть с поездкой.
С погодой в итоге не повезло. В первый день нормально половить удалось только утром, хоть всё небо и было затянуто тучами, а уже часов с 11 начался дождь, сначала с перерывами, а затем сплошной пеленой до самой ночи.... Плавали часов до 16-17, пока вся одежда наконец не промокла и не спасали уже никакие мембраны. На второй день погода начала улучшаться и к обеду даже вышло солнце. Конечно, такие перемены не могли не сказаться на активности рыбы - если в первый день ещё более-менее клевало, то на второй уже значительно хуже.
Этой осенью на Припяти необычайно низкий уровень воды - старицы и разливы почти сухие, все кувшинки и прочая растительность лежит на поверхности. Это вынудило мирную рыбу, а за ней и щуку покинуть многочисленные старицы и заливы и сконцентрироваться в основном русле реки. Так что все лягушки-незацепляйки и поверхностные приманки, которые я подготовил для ловли в "жабовниках" в этот раз совсем не пригодились - вся рыба была поймана джигом на головках 7-10 г. Напарник ловил на классику - Предаторы и Копыто, а я помимо предаторов пробовал ещё и всякие твистеры от YUM и разную экзотику. Щука в основном стояла во всяких укрытиях под берегом и микро-заливчиках с замедленным течением - Припять на этом участке легко "читается" и сразу замечаешь перспективные места и укрытия, за которыми может стоять зубастая. Как правило, после заброса в такое место сразу же следовала поклёвка. Так что по поклёвкам удовольствие получил, хоть размеры и не радовали - самые крупные экземпляры быть только чуть за кило. Всего за первый день словил около десятка щук, часть из них отпустил, и ещё около десятка сошло. Плюс попалось несколько приличных окуней. На второй день были только сходы, до лодки ни одну так и не дотянул.

В целом, поездка понравилась - красота Полесья завораживает, да и природа там ещё не настолько загажена ,как ближе к "цивилизации".
Хоть и там народа достаточно много, как для такой небольшой речки - на второй день встретили ещё три или четыре лодки "тролингуев", и это при том что были будни - представляю, что там творится на выходных. :sh_ok:

Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
And_rv
Нуб
Нуб
Повідомлень: 7
З нами з: 31 травня 2017, 08:35
Контактна інформація:

Re: р. Прип'ять

Непрочитане повідомлення And_rv »

Давно планували з товаришем риболовлю в мальовничому Полiссi. Дякувати Богу комети зiйшлись i ми виiiхали, у вiвторок 5 вересня. Мiсце вибрали душевне, крайня пiвнiч областi, рiчка Прип'ять, розливи, старицi та болота. Приiiхали вечором, пiдготували мотор, човен та все необхiдне. Стратегiю i тактику лову обговорили за мiцним домашнiм напоэм, вихваляючись новими воблерами та розповiдями своiiх рибальських байок)))
Ранок, 6 вересня. Схiд сонця зустрiли вже на водi, рiчка немов оживаэ з першими променями сонця, за швидко зникаючим низиким туманом виднiються признаки тутешнiх жителiв, комах, риб, плахiв. На ранковий кльов не попали, не найшли рибку. Перемiщаючись по точках замiтили активнiсть малоii щучки в травi на мiляку, але ставку робили на крупняк. Першу щучку було зловлено десь о 9 годинi на копито 6" бiлого кольору на 12 грамовiй джигголовцi, масса якоii склала 1 кг.
Пiсля невдалих спроб тролiнга i пошуку перспективных мiсць зупинилися на обловi прибережного латаття великими воблерами. Здивувала новинка минулого сезону джакал рiрнж 130 сп, на якого було зловлено 4 чи 5 риб до пiв кiло, товириш зловив на рудру, моркв'яного кольору копито, маг сквада 128 та бомбера.
Рибка вся була мала тому вiдпускали, додом взяли 4 кiлограмовки.
7 вересня. Проснулися о 5 год, сильний дощ не дав зустрiти чарiвний схiд сонця на водi. О 9 ранку вирiшили вийти, попри дощ. Прийняли рiшення рибалити на мiлких заплавах та ближнiх старицях. Рибка вiдзивалася охоче, на перших же перекатах ми почали гарно вiдловлюватися, працював старенький бомбера, копито на офсетi, ще мабуть радяньська незацепляйка....... Дощ не переставав, щей вiтер час вiд часу накривав наш судно, навiть якор не тримав. Але гарний кльов не давав нам iiхати до берега. Помiтили, що зубата охочiше брала на великi мiношки, тому почали експериментувати з нерозловленими та напрацювовути проводки на старих бiйцях. Андрюха непогано розловив та вiдловився пантоновським агароном 140 мм, чим дав надiю на мого агарона правда 125, якого я успiшно розловив 5 щуками, також розловив легендарного орбiта.
На однiй iз ямок, на викидi на рудру, получаю борзу клюваку, пiдсiчка i рибка йде з шаленою швидкiстю на мене, я не встигав вимотувати, вийшовши на мiляк, що був лiворуч вiд мене почала боротись. Декiлька хвилин боротьби, пара свiчок i щука в пiдсаку, заважила розбiйниця 2 кг.
Пiсля нeii було зловлено ще з десяток зубастих, основная маса яких важила до пiв кiло. Дощ i вiтер посилелись i ми повнiстю промокшi вирiшили вертатися додому й сушитися бiля теплоii грубки.
Ось така рибалочка видалася нам. Всiм хто прочитав дякую.
Бережiть природу!!!
tmp-cam-524809075.jpg
tmp-cam--967436862.jpg
tmp-cam--343871336.jpg
tmp-cam-209118432.jpg
tmp-cam--2003082519.jpg
tmp-cam--925858485.jpg
tmp-cam-471467030.jpg
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей