Як порахувати розмитнення для б/у авто, щоб не помилитися з сумою?
Правила форуму
Увага! У нас впродовж цілого року відбувався конкурс.
Фінальне голосування ось в цьому розділі: viewforum.php?f=654
Увага! У нас впродовж цілого року відбувався конкурс.
Фінальне голосування ось в цьому розділі: viewforum.php?f=654
Як порахувати розмитнення для б/у авто, щоб не помилитися з сумою?
Хочу сам порахувати розмитнення для б/у авто з США, але плутаюсь у формулах. Одні кажуть рахувати по об’єму двигуна, інші ще й вік враховувати. Боюсь, що потім на митниці вийде інша сума. Може, є якийсь зручний спосіб чи калькулятор, щоб точно зрозуміти кінцеву вартість без ризику помилитись?
Re: Як порахувати розмитнення для б/у авто, щоб не помилитися з сумою?
Рахувати вручну реально, але помилитись легко. Там враховується мито, акциз і ПДВ, причому акциз залежить від віку авто і типу пального. Якщо хочеш точність, треба знати всі параметри, об’єм, потужність, рік, навіть курс євро. Я колись переплутав ставку для дизеля, потім переплачував. Тому краще користуватись перевіреним калькулятором.
-
- Контактна інформація:
У мене була схожа ситуація, коли пригнав авто з Франції. Суми відрізнялись на кілька тисяч через неправильний розрахунок ПДВ. Головне не забути, що митна вартість береться з фактичної ціни покупки плюс доставка. Якщо не впевнений, краще перевірити кілька варіантів і порівняти. Так видно, де завищення. І не орієнтуйся тільки на поради в групах, там часто неточні дані.
Найзручніше одразу підставити всі параметри в митний калькулятор автомобілів https://mitridat-container-transport.co ... alculator/ Мітрідат Контейнер Транспорт, бо він автоматично рахує мито, акциз і ПДВ без помилок у формулах. Я використовую цей сервіс, щоб не морочитись із ставками.
Головне ввести реальні дані, рік, об’єм, тип двигуна, країну ввезення, і перевірити, щоб курс євро був актуальний. Якщо результат виглядає підозріло малим або завеликим, можна змінити параметри і одразу побачити різницю. Так простіше зрозуміти, яке авто вигідніше ввозити, і уникнути несподіваних платежів на митниці.

Головне ввести реальні дані, рік, об’єм, тип двигуна, країну ввезення, і перевірити, щоб курс євро був актуальний. Якщо результат виглядає підозріло малим або завеликим, можна змінити параметри і одразу побачити різницю. Так простіше зрозуміти, яке авто вигідніше ввозити, і уникнути несподіваних платежів на митниці.

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] і 2 гостей