Спінінг. Який кращий?Поради.

палки, катушки, жилка, шнури....
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

А як визначити строй? Я так розумію- взявши в руку і потрусивши ним відчути чи він жосткій чи м"якший(тобто як гнеться-амплітуда самого спіна) Жосткій-строй бистрий і навпаки?????
Стрій спинінга - це характеристика вудлища, що визначає його тимчасову реакцію на зміну навантаження.

Стрій буває:

- повільний (Slow);
- середній (Medium);
- швидкий (бистрий - Fast);

Між тим ще розрізняють поняття:

- середньо-швидкий стрій (Medium-Fast), тобто щось середнє між тим і тим

та

- Екстрашвидкий (ExtraFast) тобто дуже швидкий.

Стрій можна визначити за формою вигину вудлища під навантаженням.
Якщо стрій бланка швидкий (Fast, Extrafast) - гнеться тільки його вершинка, якщо повільний - вигин відбувається більш рівномірно по всій довжині бланку.

Для визначення строю можна попросити іншу особу потримати поблизу підлоги кінчик бланку, який тестується і знаходиться паралельно тій же підлозі і надати бланку навантаження, тобто зігнути (потягнути вгору - підняти вверх, щось на кшталт, як ми виважуємо рибу).

Визначаємося з моментом вигину бланка та визначаємо стрій спінінгу:

Зображення

Скажу ще одне - не довіряйте написам на бланках дешевих вудлищ - майже завжди виробники таких вудлищ "клеять" неправдиву інформацію - завищені або завищені можливості виробу для його кращої реалізації.

Особливо часто виробники дешевих спінінгів занижують нижню границю тесту роблячи тим самим його чутливішим до легкої ваги приманок але так само буває завищена верхня границя теста, що ніби-то робить бланк виносливішим до важкої ваги приманки.

В цих випадках радив би консультуватися з колегами по хоббі, які можливо мають інформацію щодо певної моделі бланка, шукати її на форумах чи взагалі в інтернеті або, якщо відчуваєте границю чутливості - полягати на свій досвід, а не на цифри, яки невідомий бренд наніс на бланк вудлища золотими літерами.

Пи.Си. Прошу вибачити за русифіцизми в назвах на картинці - поспішав :D.
Не учи рыбу плавать!
UR5TIG
Бувалий
Телефон: 0673838772
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення UR5TIG »

Доброго часу доби панове!
Перечитав тему і вирішив викласти і своє бачення в ситуації що склалась.
По питанню який лад спініга? саме просте визначення:
Повільний-бланк плавно працює всією довжиною;
Середній - відпрацьовує від половини;
Швидкий - відпрацьовує одна третя бланка;
Дуже швидкий - одна четверть.
Це щоб не заморочуватись з безпородними бланками, а в серйозних брендів все це розписано до пунктика і зазвичай написаному можна вірити.
Тепер по темі багато колінні чи монолітні бланки кращі?
Без варіантів - чим менше з"єднань тим краща робота і чутливість бланка.
Мав учора можливість особисто порівняти спінінг від серйозної компанії "Абу гарсії" їх нову палічку (яка мене ще раніше зацікавила і свербіли руки перевірити і придбати Fantasista Red Spinning 803M три коліна) До цього я пробував рибалити Абу гарсія РокСвіпер два коліна, Fantasista прекрасна патичка але за рахунок 3х кол. вона (на моє бачення) РокСвіперу програє. Так, вона при транспортуванні має певну перевагу, але не більше того. А якщо взяти монолітний спін то окрім одного мінусу (транспортування) все остальне жирні плюси.
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AnMyk »

Igor09 писав:
AnMyk писав:
Я так розумію це що він 4-колінний чи... щось інше??
Так, що 4-колінний.
Вибирав по принципу "який ліг у руку" ну і по тесту, а те скільки колін... ,то не сильно звертав увагу, а що це погано??? То ж маленький, добре транспортувати, оскільки машини немає... ще й тубус в комплекті... :roll:
Якби вибір робив я - вибрав би двохколінний, в даній довжині теж не особливо напрягає при транспортуванні.
Наскільки це погано? Сказав би так - кожне з'єднання на спіні його кращим точно не робить. Тому кількість колін це компроміс між зручністю в транспортуванні і робочими характеристиками.
Але вибір зроблено і тут головне що "ліг у руку", тому - НХНЛ :)
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Re: Спінінг. Який кращий?Поради.

Непрочитане повідомлення Kylibin »

Шановне товариство,відкривши новийрибний сезонвирішив прикупить собі нову якусь універсальну(лайтову) палюгу. Облазивщи багато інтернет магазинів зупинився наDAIWA infinitu Q jigger spin 2?4 m тест 3 - 15 гр. Чогось ця палка припала до душі ш взагалі, як оптимальний варіант у розумінні- ціна -якість. Дуже прошу ,НАРОД,поділіться враженнями стосовно моговибору,будьласка. Зповагою Кулібін.
UR5TIG
Бувалий
Контактна інформація:

По infinitu Q jigger можу сказати, що патичок, за такі гроші в руці відпрацьовує на більшу ціну. Хороша як для джигу так і для воблера, швидка, чутлива я користував 5-20гр і 3-15гр. Палка 3-15гр з вобами і поперами працює дуже добре, закидання пристойне і взагалі нею рибалити приємно.
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Kylibin »

Дуже вдячний UR5TIG за резюме,що бажання про спін не хибне. Рома мені розповідав, що мало хто з форумчан може сказати про цю палку. Але виходить так,що палка чарівна.Хто тримав її в руках ,тому вона лягла і до серця.
UR5TIG
Бувалий
Контактна інформація:

infinitu Q jigger(5-20) в мене купив колега і на данний момент користується з задоволенням, ніяких нарікань :co_ol: (якщо не хотіти щоб він рибу ловив сам :-) )
UR5TIG
Бувалий
Контактна інформація:

Спиннинг Айко Маргарита MR190L 190 1-7G 1-4 fas
Хто користував цю патичку? відпишіть чим вона дихає. :-(
acbar
Ледар
Телефон: 0673835152
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення acbar »

Сірожа не пар людям мозги! Ти таким ловити не будеш , томущо оцей вислів про тебе 100%. " Я для себя, про (название модели)......., точно решил - он мне не нужен. Но не от того что этот изделие не выполняет своих функций, ловить рыбу он будет, и с чувствительностью все в порядке, и бросает тоже. Но... в нем нет главного, что для меня важно, в нем нет породы. Не присутствует ощущения дорого изделия и маленьких, чуть уловимых нюансов качества в целом - добротно сделаной вещи. Был бы я лет на десять моложе, наплевал бы и ловил в своё удовольствие. Сейчас уже не могу. Потому как все палки, что прошли через руки, оставили след в спинном мозге».
Так що як що тобі потрібен UL так шукай його хочаб отут- norstream. http://www.norstream.ru/catalog.php
UR5TIG
Бувалий
Контактна інформація:

Злий ти, Мишко, ой злий! :a_g_a: Каюсь, є в цьому щось таке... :smu:sche_nie:
Але питання відкрите(для інформації), хто користувався, відпишітесь. :nez-nayu:
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AnMyk »

UR5TIG писав:Спиннинг Айко Маргарита MR190L 190 1-7G 1-4 fas
Хто користував цю патичку? відпишіть чим вона дихає. :-(
Навряд що ця молода кохана дівчина змогла вже прижитись в наших краях. Або десь в нас продається, якщо так то підкажіть, було б цікаво її... потрясти :)
Зустрічав інформацію про неї на харківському і, якщо правильно пам'ятаю, вінницкому сайтах, спробуйте запитати там.
В росіян зустрічається взагалі інформація про Айко що це високого класу спіни які продаються по низькій ціні :sh_ok: Така собі реклама хутра шанхайського барса :) Відгуки незацікавлених користувачів більш стримані.
До речі, її старша сестричка MR200L має "невелику вагу" в 117 г. Тому, якщо порівняння коректне, по вазі вони суттєво програють Кінгфішеру, по ціні, по-моєму, теж. Ну і, чисто теоретично, програють по чутливості.По крайній мірі порівняти їх було б цікаво. Так що Мишко хоч і злий але може бути правий :) Хоча, можливо, бувають чудеса і все ж таки практика критерій істини.
OlegP1
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення OlegP1 »

Допоможіть вибрати бюджетний ультралайт-лайт .
Бюджет, - мінімальний для УЛ (200-250 грн.).
Мені запропонували подивитись на:
1. Robinson Xenon Perch 2.05m 1-8g або 2.40m 2-10g;
2. Flagman SENSOR 2,10m 2-12g або 2,40m 2-12g.
Прошу допомогти вибрати з цих варіантів або запропонуйте альтернативу по такій ціні.
Риба клює, вчора і завтра, і не там, де ми її ловимо!
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Завтра-післязавтра маг."САПСАН" отримує широку лінійку бютжетних палок від "Фаворита"! Ціновий диапазон від 200 грн. Раджу зайти і порадитися "вживу" з Антоном або Миколою. Хлопці підберуть, а Ви відпишетеся в цій темі - думаю багато хто шукає бютжетні спінінгові вудлища і їм буде жива порада.
Не учи рыбу плавать!
OlegP1
Бувалий
Контактна інформація:

KYM писав:Завтра-післязавтра маг."САПСАН" отримує широку лінійку бютжетних палок від "Фаворита"! Ціновий диапазон від 200 грн. Раджу зайти і порадитися "вживу" з Антоном або Миколою. Хлопці підберуть, а Ви відпишетеся в цій темі - думаю багато хто шукає бютжетні спінінгові вудлища і їм буде жива порада.
Дякую за інформацію. Буду в Рівному - зайду.
Але в них може не бути Robinson Xenon Perch 2.05m 1-8g або 2.40m 2-10g та Flagman SENSOR 2,10m 2-12g або 2,40m 2-12g.
Тому порадьте будь-ласка що вибрати:
1. Robinson Xenon Perch 2.05m 1-8g або 2.40m 2-10g
3. Бюджетну палку від "Фаворита".
OlegP1
Бувалий
Контактна інформація:

В моєму списку ультралайтів з`явився ще 1 кандидат? тепер список такий:
1. Robinson Xenon Perch 2.05m 1-8g або 2.40m 2-10g
3. Бюджетну палку від "Фаворита".
4. Kingfisher MIRACLE 1,68m 1-5g або 1.98m 3.5-14g
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей