р. Случ

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Re: КОРОТКІ звіти про риболовлю

Непрочитане повідомлення AnMyk »

os1 писав:Я розумію, що Случ. В якому районі, біля якого села? Просто місця здається знайомі.
Де дуже добре, де гірше знаю ділянку річки починаючи трохи південніше від Сарн і закінчуючи десь км 30 вниз по течії. З періодичністю від декількох сот метрів і до декілкох кілометрів на даній ділянці зустрічаються жерехові місця, як на мене практично однакові в плані перспективи.
Чи Вас цікавлять конкретні "точки" на яких найчастіше буваю я? :)
os1
Місцевий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення os1 »

AnMyk писав:
os1 писав:Я розумію, що Случ. В якому районі, біля якого села? Просто місця здається знайомі.
Де дуже добре, де гірше знаю ділянку річки починаючи трохи південніше від Сарн і закінчуючи десь км 30 вниз по течії. З періодичністю від декількох сот метрів і до декілкох кілометрів на даній ділянці зустрічаються жерехові місця, як на мене практично однакові в плані перспективи.
Чи Вас цікавлять конкретні "точки" на яких найчастіше буваю я? :)
Ні, я був у Березнівському районі біля с.Бистричі. Був всього 2 рази, результат - 0.
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

os1 писав:Ні, я був у Березнівському районі біля с.Бистричі. Був всього 2 рази, результат - 0.
Цей результат можна назвати... :du_ma_et: нормальним, особливо якщо Ви тільки починаєте цікавитись охотою на жереха. Приведу мою статистику. Жереховою рибалкою займаюсь три роки і для мене вона є переважною. За сезон роблю близько 20-ти цільових виходів. Кількість виходів обмежується браками, які десь до середини літа бомбами та електроловами так проутюжать річку що вона стає мертвою. Але не будем про сумне... Так от: рибалку без результату я рахую нормальною, рибалку на якій отримав один-два удари (ох які це бувають удари!!!) вважаю вдалою, ну а коли впіймав (дуже рідко але буває що не одного) то це без сумніву - успіх! :) :) :) За сезон ловиться десь :du_ma_et: спеціально якось і не рахував але точно, мабуть, буде менше десятка. Незалік в вигляді "дітвори" в декілька сот грамів не рахую.
Отже, м'ясозаготовка котлового жереха "фахівцями" в фільмах десь на Волзі і охота у нас це ду-у-уже різні речі. Але тим вона в нас і цікава, адже ми легких шляхів не шукаємо. Чи не так?! :a_g_a:
os1
Місцевий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення os1 »

AnMyk писав: Жереховою рибалкою займаюсь три роки і для мене вона є переважною. За сезон роблю близько 20-ти цільових виходів.
Якщо не секрет, поділіться досвідом. Яка погода, час дня, місце, де може бути жерех, як визначити коли він активний, снасть, проводка, виважування і т.д.
Завчасно дякую.
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

os1 писав:Якщо не секрет, поділіться досвідом. Яка погода, час дня, місце, де може бути жерех, як визначити коли він активний, снасть, проводка, виважування і т.д.
Завчасно дякую.
А які можуть бути секрети від колег по захопленню? :)
Якщо Вас цікавить мій скромний досвід :smu:sche_nie: звичайно поділюся. Але тут це буде не в тему, тому за рекомендацією Startera, дивіться в розділі: "Спінінг"-"Техніка і тактика ловлі"-"Жерех" трохи пізніше.
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Re: р. Случ

Три ранки на ці вихідні провів на річці і були присвячені жереху.
Результати слідуючі: ранок перший - отримав два нехарактерні удари, більше схожі на тички; ранок другий - схід непоганого жереха (1,5-2кг), потримав пару секунд, він зробив ривок майже вилетівши над водою і зійшов; на третій ранок - нуль... майже :hi_hi_hi:
Все йшло по однаковій програмі. Одне і теж місце з досить локальною ділянкою. Упирався в основному в твіч, так як потреби в далекому закиді та касмастєрі особливої не було. В 4.40 я на місці, швидко готую спін, жду виходу. Біля п'яти жерех починає активізуватись. Спочатку поодинокі удари далі по річці, потім і біля мене. Починаю ловлю. Зі сходом сонця активність зростає і пік її приходиться десь між 5.50 і 6.20.Потім все помалу починає заспокоюватись і десь до 6.50 бій практично припиняється. Все - ранкову охоту на жереха закінчую.
А тепер те що не дало прийти мені до нуля - такий "калібр" мені ще не попадався :) :) :)
Зображення
Рибалки без результату мають один плюс - не дають заспокоїтись і спонукають до пошуку відповіді на питання - що було не так??? От думаю... :du_ma_et:
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Пишу тут, хоч напевне більше підішла б тема "Короткі звіти про риболовлю" та тут її не найшов. При необхідності прошу модератора поправити.

Пішов в двохтижневу відпустку. На вихідні їхав з планами на Случ, ну і в неділю вранці мали з братом проскочити на її величність Горинь. Він в минулу неділю був там, взяв кілограмового жерешка і говорив що активність там краща ніж на Случі. Але плани розбиваються об інформацію про прибуття води:-(
В суботу підвечір приймаю рішення на годинку-другу сходити на мікрорічку. Прийшовши бачу що води дійсно прибуло немало, підпирає, течія зупинилась. Починаю з мікрухи. Є тут невелика ділянка з відносно чистим дном де любить триматись окунь, зазвичай відзивається на перших проводках. Зараз - нічого, зміна кольорів і розіру, "випендрьож" з проводкою теж нічого не дає. Перехожу на твіч, прохожу далі по мікрорічці, потім без особливої надії (по результатах минулих рибалок) переходжу на польдерну канаву - нуль :ny_tik:
В неділю йду на іншу польдерну канаву, більше налаштований поупражнятись :hi_hi_hi: ніж щось зловити, ну і через те що вона недалеко від річки - хочу подивитись скілки там води. Так і сталось - поупражнявся і подивився :) На підході до річки побачив лебедів, мабуть вода у бідолах затопила гнізда, інакше чого б вони так літали а не займались потомством. Води дійсно дуже багато, заливає луг.
ЗображенняЗображення
До речі, в п'ятницю по розливах пішов нереститись сазан, у браків три доби був аншлаг з вилами.
Вчора ввечері вирішую йти сьогодні зранку знову на мікрорічку в надії на те що вода вже досягла свого піку а, можливо, почався спад. Ляп перший - проспав, понадіявся на внутрішній будильник а треба було на мобільний :) На місці був біля восьмої, жаль, часу мало - максимум до півдванадцятої. Ляп другий - води стало ще більше. Знову МДЖ, потім трохи твіча і вертушки, результат - суботній :-( Біля десятої вирішую перебратись на одне з озер що знаходяться недалеко. Озеро майже кругле, метрів до ста в діаметрі. Глибоке, десь до восьми метрів, правда говорять що на середині є всі дванадцять. З двох сторін є відмилини що досить круто переходять в глибину. Починаю з джигу, особлива увага на перепади в глибину. Проходжу майже все по перимету - нічого. Часу обмаль - повертатись вирішую з твічем. Міняю снасть. проти мене мілина 1,5-2м, на дні водорості. Ставлю Orbit 110, кидаю хвилин 5. Далі треба зміщатись на місця з більшими глибинами, ставлю X-RAP 12. Змістившись на чергове місце спочатку кидаю в сторони, вліво ближче до лопухів, вправо ближче до очереу, там де по ідеї має бути звал на глибину. Потім кидаю прямо, в напрямку до середини, заганяю воблер на робочу глибину ( близько 2м)... і є контакт.Овва. А до дна ще метри 3 залишалось... А я тут джигою по дну стукаю... М-да... :hi_hi_hi:
Зображення
Йду далі. Доріжка між лопухами. Декілька проводок і знову є. На цей раз "незалік". Фото на пам'ять і пливем рости.
Зображення
Висновок 1. Якби вчасно, в потрібному місці та правильним методом... :)
Висновок 2. Ніколи не здаватись!!! :-)
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

В суботу підвечір знову ходив рибалити на Случанську мікрорічку. Погода видалась не дуже, періодично проходили хмари з рясним дощем і грозою, приходилось ховатись під плащ, хоч потім в високій траві по берегах всеодно намок майже по самі... фаберже :) Хоч для щуки така погода була, мабуть, сприятливою.
Розпочав з невеликого приямка, метрів до 15 довжиною. Спочатку декілька проводок по самому приямку, потім вверх і потім твічу воблер з мілкої ділянки на початок приямка. Якраз при цьому переході помічаю збурення води, промахнулась видно. Ще раз дублюю проводку - так і є - Є! :)
Зображення
Правда, по моїх прикметах "швидкий" хвіст не є дуже добре. Іду вверх апстрімом. Від обох берегів на метри два зарослі лопухів, посередині метри два-три більш-менш чисто. Середину обловлюю, зустрічаються по ходу декілька менших приямків - їм особлива увага. Пройшовши метрів двісті і упершись в ділянку з сплошними зарослями відчуваю що прикмета починає працювати :) Думаю що робити, варіантів є два. Перший - піти вниз по течії десь на кілометр і знову іти апстрімом. Середня глибина там більша - до півтора метра, до рослинності добавляються ще очерет та корчі під протилежним берегом. В загльному перспектива нормальна. Варіант другий - оминути зарослі і іти далі вверх по течії ще метрів двісті, а там є відгалудження у вигляді канави що впадає в річку. В цьому році я там ще не був. Не довго думаючи, з метою економії часу вирішую іти прямо на відгалудження. Підійшовши бачу що середина канави заросла а повз берегами ідуть чисті коридори довжиною метрів сорок і шириною метра півтора. Рішення приходить саме собою - поппер, обробляю коридор під своїм берегом. Ну і тут почалося... На третьому закиді з під берега напад, відчув удар і мимо, слід у вигляді зігнутого повідка. Кидаю декілька раз в те ж місце і, мабуть, та ж сама пристроюється вже за поппером, бачу хвилю, знову напад - мимо... Проходжу далі, і знову в іншому місці - промахується. Виходжу на чисту воду - промах під протилежним берегом, далі ще один... Дощ що розпочався дав можливість подумати. Розумію що з такими проблемами, чи в мене чи в щуки, краще перейти на воблер. Але є в мене такий пунктик - ловити не на те що ловиться, а на те на що хочеться :) Іншими словами: хоч тупий, зате впертий :hi_hi_hi: Та й знову ж адреналін... Якщо не збився з рахунку то десь з сьомого разу збулося :ya_hoo_oo:
Зображення
Повертатись назад по тих же місцях вирішив все ж таки з воблером. Щоб ефективніше працювати по площі вибрав більшого (112мм). Результат - три впіймані щучки і один схід. Ось ще пару фото.
Зображення
Зображення
Підсумок по цій рибалці приблизно такий - на поппер щука ведеться в два рази краще ніж на воблер, а ловиться в три рази гірше. Ну а задоволення одне і те ж :)
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

AnMyk писав:...Підсумок по цій рибалці приблизно такий - на поппер щука ведеться в два рази краще ніж на воблер, а ловиться в три рази гірше. Ну а задоволення одне і те ж :)
Може треба було б спробувати з проводкою на попер поексперементувати - більші паузи і т.і.? Може спрацювало б. Хоча хто його зна. :)
Не учи рыбу плавать!
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

KYM писав:Може треба було б спробувати з проводкою на попер поексперементувати - більші паузи і т.і.? Може спрацювало б. Хоча хто його зна. :)
Експерементував, нічого не допомогло :nez-nayu: Думав поміняти попер на інший або на пропер, хоч ловив на свій улюблений :smu:sche_nie:
І ще такий момент - більшість атак була біля берега, навіть з під самого берега, а та що зловив атакувала з глибини посередині канави. Може в цьому справа :du_ma_et:
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

В п'ятницю (09.07) після роботи їду в село і по дорозі весь час роздумую де рибалити на ці вихідні. Спокою не дає інфа від брата, що в минулу неділю він спостерігав активність жереха на річці. До вечора так толком нічого і не вирішивши готую брати з собою неслабий боєкомплект.
Субота, чотири ранку, я вже в дорозі. Вирішую розпочати з річки а далі буде видно. Зупиняюсь на своєму першому жереховому місці, прислухаюсь, спостерігаю. Тиша. Перебираюсь на друге. Також тиша. Приходить думка що, можливо, попрацювали браки - місця недалеко від села. Іду далі, туди де був брат, якщо і там така картина то недалеко є стариці. В результаті так і сталось, зупинявся ще в декількох перспективних місцях, жерех з незрозумілих причин себе не виказав і я перейшов на стариці.
Перша стариця невелика, в ній цікавить мене ріжок в якому поппер, як правило, завжди ловив щуку а то і дві. Але все мілководдя заросло водоростями. Кидаю по глибині хвилин десять воблером і переходжу на слідуючу старицю за метрів триста. Вона з досить глибокими ямами, розділеними більш мілкими ділянками і має немалу протяжність. На перших закидах під берегом на воблер виходить щучка але промахується, на доловлювання не ведеться. Слідуюче місце - мілкий широкий коридор з водоростями що не доходять до поверхні, по боках лопухи. Ставлю хеддонновський пропер, кидаю. За хвилин п'ять два виходи - обидва мимо. Вирішую потім попробувати поппером, готую другий спін. На одній із проводок знову вихід мимо, спроба догнати ну і... теж саме :)
Переходжу на чергове місце - початок ями. Ставлю воблер з заглибленням більше 2м. На одному із закидів під протилежним берегом на зануренні є контакт...
Зображення
Пройшов декілька перспективних місць, на одному з них - схід. Обловлюю твічем відносно мілку ділянку під протилежним берегом, під моїм глибина але задумався і на автоматі продовжую твіч. І от на останніх твічах при думці "Ну хто ж на такій глибині таким вобом твічить?" перед очами промайнула стріла, а я чи то підсік, чи то злякався і висмикнув її одразу на берег :hi_hi_hi:
Зображення
Потім піднялась жара, ще трохи половивши відправився додому.

А от в неділю здивувала мікрорічка, про яку я вже писав раніше. Тим більше що не щучий сезон, не щуча погода, не щучий та і взагалі не рибний, як показує моя багаторічна практика, день... :-) Та і часу в мене на рибалку було тільки до годин восьми ранку. Розписувати деталі не буду, пиведу тільки статистику: зловлено дві щучки, три сходи і три виходи.
Ті що не зловились зараз приносять задоволення в вигляді надії на майбутнє :) :) :)
Додаю фото з цієї рибалки.
Зображення
Зображення
НХНЛ!
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Знову Случанська мікрорічка :) Перед рибалкою думав :du_ma_et: про перспективу інших місць але за даних обставин краще ніж мікрорічка нічого в голову не прийшло :nez-nayu: А щоб не було відчуття одноманітності вирішив поекспериментувати.
Читав раніше і ось недавно знову зустрівся з думкою що середина літа це час дрібних приманок. І взагалі я з цим був згоден. А в цьому році, вірніше в самому кінці минулого, я вирішив зайнятись темою великих воблерів, від 10см довжиною і десь від 14г вагою. В першу чергу тими що можна твічити або проводити нерівномірно - міношки, составні та безлопастні. На даний час деякі воблери в мене є і в "малому" і в "великому" виконанні. От і вирішив порівняти як вони будуть працювати в середині літа :ti_pa:
Субота (17.07), біля п'яти годин ранку, я на місці, відразу готую два спіни, на малий і на великий воб. Вирішую на кожній точці починати з малого воба а закінчувати великим. Ловлю до першої щуки і міняю пару. На першій же точці на другому закиді малого воба удар... але відразу схід. А далі...
Зображення
Зображення
... 2 - 0 на користь великих.
Вирішую тоді порівняти два дуже класних воба різних розмірів і типів...
ЗображенняЗображення
... і знову 2 - 0 за великим.
Сказати відверто - я на такий результат не сподівався. Думав що буде приблизно однаково або менші воби виграють...
Зрозуміло, що це не істина але такий получився факт :a_g_a:
На закінчення хотів порівняти поппер з пропером але щука в цей день на них не реагувала, було тільки сальто непоганої щучки над упавшим поппером, який я ще не почав твічити. Ось фото того що приймало участь в експерименті.
Зображення

В неділю (18.07), біля п'яти годин ранку я знову на місці. Відразу була думка влаштувати змагання між вобами і оберталками але потім вирішив що досить дослідів - кожна приманка прекрасна по своєму і все залежить від нашого бажання і правильності вибору. А задоволення від рибалки від уловистості приманки точно не залежить :mi_ga_et:
Першу зловив ще до сходу сонця. Потім ніякої активності, на відміну від суботи, коли все було зловлено до вісьми годин. Вирішую розвідати ділянку дещо далі, на якій раніше не було особливого результату. На цей раз все по іншому - десь з дев'ятої до пів одинадцятої дві зловлено, три сходи і пору промахів ще бачив. І потім, повертаючись назад, на тому місці де ловив зранку, отримую бонус :ya_hoo_oo:
Зображення
Зображення
Зображення
Тут щук промахнувся а воб - ні :)
Зображення
Бонус :ti_pa:

НХНЛ!
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

Не можу ніяк "зіскочити" з теми мікрорічки :hi_hi_hi: Вже планував на ці вихідні: в суботу - мікрорічка, в неділю - щось інше :) Та не так сталося як гадалося... Але про все по порядку.
Субота (24.07), підйом в 4.00. Відразу виходжу на вулицю в надії на приємну несподіванку від погоди, але чудо не стається - буде черговий спекотний день. Збираюсь і вирушаю на місце. Світанок приносить задоволення у вигляді свіжості і відносної прохолоди, які так скоро розтануть в променях сонця, що зійде.
Прибувши, збираю спін і десь ближче до пів шостого починаю ловлю. Ретельно обловлюю початок ділянки, як правило, тут завжди був якийсь результат. Зараз глухо, проходжу немалу відстань - нічого. Потім на досить локальній ділянці, метрів 25 довжиною, отримую три виходи, один удар і одна реалізація. Проходжу без результату знову метрів 100 і картина з невеликою ділянкою майже повторюється. Причому візуально ці ділянки з поміж іншого нічим не виділяються, ну можливо водовостей, що підіймаються від дна, трохи більше. Знову прохід, в надії знайти третю ділянку, але марно, вірніше я її знайшов але вже в неділю. Сонце почало припікати і я вирішив повертатись назад, акцентуючи увагу на виявлених ділянках. Коротше кажучи, статистика слідуюча: бачив до десятка виходів,причому за межами ділянок всього пару, три удари і ось реалізація на фото :)
ЗображенняЗображення

Неділя пройшла майже так само, тільки з тією відмінністю що на порожніх ділянках особливо не затримувався і в зекономлений час найшов третю локальну :) Статистика: (рахував точно, здається) дев'ять виходів, два удари ну і знову фото :)
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення

До чого тут вся ця статистика? Після суботи, моїм розплавленим на сонці мізкам, не давали спокою питання: чому так багато виходів і ударів і така низька результативність? При чому ще і частина зловлених була забагрена (видно з деяких фото, в т.ч. в попередньому звіті). Згадався попередній експеримент з малими і великими вобами. Тепер ще і локалізація щуки на окремих ділянках. Додались ще немаленькі табунці краснопірки, що снують туди-сюди... Спочатку я від усього цього відмахнувся і заспокоїв себе простим висновком: у щуки щось не так з прицілом і зором :hi_hi_hi: Але коли в неділю все повторилось, голову пришлось остудити :) і задуматись знову :du_ma_et: На цей раз все, нібито, склалось в одну картину. А що якщо щука недуже хоче їсти, великий воб вона сприймає як набридливого сусіда-конкурента який зазіхає на її територію і всі ці виходи і удари з рідкими укусами не що інше як захисна реакція! М-да... :a_g_a:
Відчуваю що експерименти з розмірами, а тим більше з кольорами (щось типу вогненого тигра) вобів продовжаться... :)
НХНЛ!
OlegP1
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення OlegP1 »

AnMyk писав:Не можу ніяк "зіскочити" з теми мікрорічки :hi_hi_hi: Вже планував на ці вихідні: в суботу - мікрорічка, в неділю - щось інше :)
А де ця "мікрорічка" знаходиться?
Риба клює, вчора і завтра, і не там, де ми її ловимо!
AnMyk
Балакучий
Контактна інформація:

OlegP1 писав:
AnMyk писав:Не можу ніяк "зіскочити" з теми мікрорічки :hi_hi_hi: Вже планував на ці вихідні: в суботу - мікрорічка, в неділю - щось інше :)
А де ця "мікрорічка" знаходиться?
:) Олег, вибачте, але сказати цього не можу з декількох причин: пообіцяв що не "розсекречу"; інформацію можуть використати браки, до речі, місцеві ще її не вибили - в попередні роки так часто ставалось; мікрорічка - дуже крихка система, навіть нормальні рибалки можуть нанести їй шкоду.
Якщо Вас зацікавила така рибалка рекомендую знайти "свою" мікрорічку, їх немало в нашій місцевості. Повірте, Вас можуть чекати приємні відкриття.
НХНЛ!
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей