Рибінспекція інформує...
Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя
Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62
Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Ініціатива Чиста Устя
Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62
Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Що роботи у цьому випадку? Перш за все потрібно написати відповідні відкриті зверення до Мінагорополітики, КМУ, Держкомрибгоспу, відповідного комітету ВРУ, місцевої влади (хоча навряд чи вона що допоможе, адже в всьому цьому тільки її заслуга) від рибалок області, що ми думаємо по даному питанню і взагалі по ситуації на водоймах та запропонувати шляхи виходу. А на мою думку рибоохорона - це струтура яка має бути відкрита для всіх рибалок, чого зараз не має. Хто коли бачив то телебаченні останній виступ в передачі "Патруль" чи "ТКС" щодо затримання браконьєрів, статистику викритих порушень, інформацію щодо затриманих електроловів, роз'яснення правил рибальства, тощо, чи може спілкувався з керівництвом Держрибоохорони на сайті, чи на прийомі, як це було за попереднього керівника. Все покрито тайною, такі "горе - керівники" дуже бояться громадського резонансу, і чім він більший тим краще, адже коли увага рибалок прикута до кожної їх дії, вони не зможуть "ловити рибку у мутній воді".
Я готовий розпочати роботу щодо написання відповідного проекту зверення, після чого його треба буде обговорити та підписати всім небайдужим.
Щодо того чи в компетенції органів рибоохорони відкривати промисел, то відповім, що так, адже ліміти на спец.використання водних живих ресурсів у нашій області розробляються сами ними, а місцева влада до водних живих ресурсів загальнодержавного значення не має жодного відношення. Зараз черга Хрінників, Нобеля, Сосно, завтра Млинівського водосховища, а післязавтра вичерпані вщент водойми..., що будемо робити ми, платити гроші за риболовлю таким хапугам як Олександрії, Новомалині та інших не оформлених водоймах???
Р.S. Всі рибалки пом'ятають як на Млинівському водосховищі до 2005року вівся варварський промисловий вилов певною фірмою, так от її засновник тодішній (що був звільнений у 2005 році) та теперішній керівник рибінспекції, окрім того ставок в Олександрії як не дивно, також використовує дана фірмочка, яка чхала на все рибогосподарське законодавство. Після закриття промислу на Млинівському водосховищі у 2005 році і до цього часу (незважаючи на браконьєрський тиск) почали відновлюватися рибні запаси, якщо не вірите, подивіться рубрику "Вісті з водойм".
Я готовий розпочати роботу щодо написання відповідного проекту зверення, після чого його треба буде обговорити та підписати всім небайдужим.
Щодо того чи в компетенції органів рибоохорони відкривати промисел, то відповім, що так, адже ліміти на спец.використання водних живих ресурсів у нашій області розробляються сами ними, а місцева влада до водних живих ресурсів загальнодержавного значення не має жодного відношення. Зараз черга Хрінників, Нобеля, Сосно, завтра Млинівського водосховища, а післязавтра вичерпані вщент водойми..., що будемо робити ми, платити гроші за риболовлю таким хапугам як Олександрії, Новомалині та інших не оформлених водоймах???
Р.S. Всі рибалки пом'ятають як на Млинівському водосховищі до 2005року вівся варварський промисловий вилов певною фірмою, так от її засновник тодішній (що був звільнений у 2005 році) та теперішній керівник рибінспекції, окрім того ставок в Олександрії як не дивно, також використовує дана фірмочка, яка чхала на все рибогосподарське законодавство. Після закриття промислу на Млинівському водосховищі у 2005 році і до цього часу (незважаючи на браконьєрський тиск) почали відновлюватися рибні запаси, якщо не вірите, подивіться рубрику "Вісті з водойм".
А мені здається, що писанина десь і кудись, результатів не дасть. І підписи і приписи. Машина запущена, вже дядько сидить в тепленькому кріслі і під надійним дахом. А зважаючи на події в країні, є два варіанти:
1. Писати
2. Діяти
Мені імпонує другий варіант. Нині є багато партій, які хочуть щоб про них почули. Давайте використаємо цей розголос. Але потрібні факти!!!
Прийти під стіни обл. чи міськ. ради і розповідати, що колись цей поганий дядьо був надзвичайно поганим, а зараз супер поганий. І що ми отримаємо? Вже один поганий дядьо в тюрячці сидів, а зараз ого-го який хороший, еге-ге скільки обіцянок роздає...
Потрібно мати факти, беззаперечні факти халатності, корупційної і кримінальної діяльності. Тоді ми зможемо протистояти винищенню рибних запасів. Але, все скінчиться на рівні - моя хата з краю...
Для прикладу. Що ми зможемо зробити на Басівкутському озері?
Пропоную холоднокровне знищення браківських знарядь силами рибаків(форумчан). Але наскільки це є законним? В Хрінники не накатаєшся для такої цілі,а от під боком, можемо діяти. Але хто захоче? Ті хто зараз там рибалять? - Знову,моя хата з краю. Скільки діючих людей набереться? І головне наскільки їх вистачить?
Бачу в цій ситуації тільки зв'язані руки і навіть ноги...а жалко такі водойми пропадуть.
1. Писати
2. Діяти
Мені імпонує другий варіант. Нині є багато партій, які хочуть щоб про них почули. Давайте використаємо цей розголос. Але потрібні факти!!!
Прийти під стіни обл. чи міськ. ради і розповідати, що колись цей поганий дядьо був надзвичайно поганим, а зараз супер поганий. І що ми отримаємо? Вже один поганий дядьо в тюрячці сидів, а зараз ого-го який хороший, еге-ге скільки обіцянок роздає...
Потрібно мати факти, беззаперечні факти халатності, корупційної і кримінальної діяльності. Тоді ми зможемо протистояти винищенню рибних запасів. Але, все скінчиться на рівні - моя хата з краю...
Для прикладу. Що ми зможемо зробити на Басівкутському озері?
Пропоную холоднокровне знищення браківських знарядь силами рибаків(форумчан). Але наскільки це є законним? В Хрінники не накатаєшся для такої цілі,а от під боком, можемо діяти. Але хто захоче? Ті хто зараз там рибалять? - Знову,моя хата з краю. Скільки діючих людей набереться? І головне наскільки їх вистачить?
Бачу в цій ситуації тільки зв'язані руки і навіть ноги...а жалко такі водойми пропадуть.
Сергій, я готовий на все! Але чи є сенс?- от в чому питання...Стосовно правомірності та дій - пам'ятаю, що комусь рибінспекція якісь посвідчення видавала...чому вони не діють? От що цікаво. І що вони за цей період, з тими посвідченнями зробили? В мене бажання, допомогти є. Але ще мені цікаво, що зробить федерація? Чи тільки змагання організовувати можуть( і то, хто їх організовує) чи щось для суспільства зробити?KYM писав:А якщо обидва?...є два варіанти:
1. Писати
2. Діяти
Володя, ти міг би другим зайнятися?
ПиСи
Завтра рейд зробимо, фестиваль для цього не стане на заваді
- KYM
- Бро
- Телефон: 067-360-88-01
- Контактна інформація:
Тобі потрібне посвідчення?
Чи ти хочеш почути, що бистріше і толковіше втихаря сітку спалити, чим з посвідченням "оформити" брака?
Чи ти цього не знав?
Чи ти хочеш попіаритися?
Пи.Си. Читай звіти, наприклад наш про поїздку на полісся зі Стартером та Патіком, там навіть анімація є...
Пи.Пи.Си. На більше часу не вистачило, звиняй, до того ж посвідчення прострочене, а продовжувати його апппсолютно не хочеться, бо нормальні люди, з якими намагалися "брака" впіймати "з"їджені", а вони могли і оформити і до суду довести справу..., і не піарилися, а дійсно ДІЯЛИ - сам бачив.
А на відміну від де-яких не робили собі рейтинг кількістю повідомлень, рейтинг робився кількістю виїздів, причому ці виїзди не афішувалися - а толк був і робота велася.
Ось такі справи.
... і чого це я в карпових темах не оффтоплю... :oops: :twisted:
Чи ти хочеш почути, що бистріше і толковіше втихаря сітку спалити, чим з посвідченням "оформити" брака?
Чи ти цього не знав?
Чи ти хочеш попіаритися?
Пи.Си. Читай звіти, наприклад наш про поїздку на полісся зі Стартером та Патіком, там навіть анімація є...
Пи.Пи.Си. На більше часу не вистачило, звиняй, до того ж посвідчення прострочене, а продовжувати його апппсолютно не хочеться, бо нормальні люди, з якими намагалися "брака" впіймати "з"їджені", а вони могли і оформити і до суду довести справу..., і не піарилися, а дійсно ДІЯЛИ - сам бачив.
А на відміну від де-яких не робили собі рейтинг кількістю повідомлень, рейтинг робився кількістю виїздів, причому ці виїзди не афішувалися - а толк був і робота велася.
Ось такі справи.
... і чого це я в карпових темах не оффтоплю... :oops: :twisted:
Не учи рыбу плавать!
До чого тут піар, рейтинги і вся інша лабуда. Повторюсь, але скільки вже робилося спроб комусь щось написати на нинішнього начальника рибінспекції? Вже знята передача про нього хорошого, вже і преса все розжувала. Кажу - боротьба проти вітряків. Впевнений, що нічого не станеться від тих листів. А ось зібратися та робити рейди, вже щось.
ПиСи
Здається це "Загальний форум", а не спінінгісти чи фідеристи. Викладую свою точку зору чи будемо тільки читати Pirania?
ПиСи
Здається це "Загальний форум", а не спінінгісти чи фідеристи. Викладую свою точку зору чи будемо тільки читати Pirania?
- pushustuy
- Абориген
- Телефон: 0974626847
- Контактна інформація:
може ідея видасться не свіжою , але якщо подумати про створення громадської організації спільно з рибінспекцією і наділити органіцацією трохи суспільних прав вилучати сітки, навіть затримувати людей до приїзду правоохоронців, іт і тп..., Справа в тому, що навіть після поширеня інформації про створення організаціїї в якій звичайний, непримітний з першого погляду рибалка який ловить собі рибку, а в разі чого він має повноваження майже інспектора(навіть цивільного) в браків появиться ще одна капелька страху, а хіба не цього ми хочимо ???ОСЬ ЩО ТРЕБА ПІАРИТИ! і не помилюсь якщо скажу що в таку рибну дружину знайдеться куча доброаольців.
ПРИКЛАД: Сьогодні рибачив під Млиновом, зачипив спінінгом сітку, витягнув її у лодку, щоб викинути її десь в очерет, чи порізати , оним словом знищити, і аж тоді задумався , а раптом зараз до мене підплипе інспектор і докажи йому що сітка не моя ітд...
Я думаю що створення такої організації додасть впевненості в бородьбі проти браку чесним рибалкам, наведе страху негідникам, це допомога рибоохоронцям і саме головне збереже більше риби. А ви Як думаєте?
ПРИКЛАД: Сьогодні рибачив під Млиновом, зачипив спінінгом сітку, витягнув її у лодку, щоб викинути її десь в очерет, чи порізати , оним словом знищити, і аж тоді задумався , а раптом зараз до мене підплипе інспектор і докажи йому що сітка не моя ітд...
Я думаю що створення такої організації додасть впевненості в бородьбі проти браку чесним рибалкам, наведе страху негідникам, це допомога рибоохоронцям і саме головне збереже більше риби. А ви Як думаєте?
Думаю ніяка громадська організація ніякого толку не матиме.
А врятувати ситуацію може тільки...страх
Страх браконьєра (і взагалі порушника будь-якого ЗАКОНУ) перед покаранням - з одного боку. І так само страх інспектора чи будь-якого іншого держслужбовця брати хабарі і іздійснювати корупційні діяння.
Тому вихід мені бачиться один - це підвищення відповідальності (покарання) і злочинця і правоохоронця у разі порушення ним законодавства
Але поки в країні ще не все подєрєбанено, нашим народним депутатам і політичній "еліті" не до цього. Але пройде небагато часу, поділяться остаточно поля, ліса і води між новоспеченими князьками і подібний жорсткий закон буде обов"язково прийнятий, бо в цьому будуть уже зацікавлені нові власники
Страх браконьєра (і взагалі порушника будь-якого ЗАКОНУ) перед покаранням - з одного боку. І так само страх інспектора чи будь-якого іншого держслужбовця брати хабарі і іздійснювати корупційні діяння.
Тому вихід мені бачиться один - це підвищення відповідальності (покарання) і злочинця і правоохоронця у разі порушення ним законодавства
Але поки в країні ще не все подєрєбанено, нашим народним депутатам і політичній "еліті" не до цього. Але пройде небагато часу, поділяться остаточно поля, ліса і води між новоспеченими князьками і подібний жорсткий закон буде обов"язково прийнятий, бо в цьому будуть уже зацікавлені нові власники
- Рома
- Рідненький
- Контактна інформація:
А мені здається, що громадська організація, все-таки, зможе щось зробити в плані викорінення браків з наших водойм. Читав в «Світі рибалки» (якщо не помиляюсь) про досвід створення такої організації. Зважаючи на те, що до неї само-собою входять рибалки, які до того ж контролюють певну територію і яким вже остогидло спостерігати за незаконним ловом риби з одної сторони та бездіяльністю органів рибдержохорони з іншої, «горе-рибалкам» стає трохи «некомфортно», так як браків, які працюють на певній території, знають всі дуже добре.Остап писав:Думаю ніяка громадська організація ніякого толку не матиме.
Підвищення ж відповідальності за незаконний вилов риби, це практично те ж саме, що і підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху – як порушувались так і порушуються. Знаю «рибаків», які притягались до відповідальності, проте це не мішає їм і далі продовжувати займатися «своєю» справою.
всім привіт, ось постійно читаю дану тему і душа рветься, одні тут скаржаться на те що рибохорона забила повний болт на ту ситуацію яка діється з браками, інші відстоюють їх, що мовляв вони такі нещасні і не встигають (іноді виникає мисля, що за такі оправдання людині плотять), якщо ж тим рибохоронцям не вистачає коштів, авто, і т.п. чому вони не запросять до співпраці нас, простих рибацюг, які завжди присутні на водоймах, і на власні очі спостерігають як нищать рибні запаси??? значить їм то є вигідно.
такого Бардаку в жодній цивілізованій країні нема, живемо в якомусь звіринці.
ось тут пропонують деякі форумчани створити якісь громадські організаціїї, але то лише на словах, не можу зрозуміти чим займається наша федерація, чому вона не піднімає ці питання на вищому рівні??? де обіцяні посвідчення громадських рибінспекторів? деякі члени федерації їх отримали, а чому б їх не видавати разом із посвідченням члена федерації??? адже ви приймаєте в федерацію СПОРТСМЕНА, людину котра усвідомлює що діється.
PS думаю про це можна багато писати, а чи воно має сенс???
такого Бардаку в жодній цивілізованій країні нема, живемо в якомусь звіринці.
ось тут пропонують деякі форумчани створити якісь громадські організаціїї, але то лише на словах, не можу зрозуміти чим займається наша федерація, чому вона не піднімає ці питання на вищому рівні??? де обіцяні посвідчення громадських рибінспекторів? деякі члени федерації їх отримали, а чому б їх не видавати разом із посвідченням члена федерації??? адже ви приймаєте в федерацію СПОРТСМЕНА, людину котра усвідомлює що діється.
PS думаю про це можна багато писати, а чи воно має сенс???
- pushustuy
- Абориген
- Телефон: 0974626847
- Контактна інформація:
От саме про це я і говорив що така громадська організація дасть змогу виступати від лиця простих рибалок і тій же рибохороні буде до кого зварнутись за дотомогою, чи ви думаєте що інспектори будуть ходить по водоймах і просити ЇЇ, це смішно! А таж організація в свою чергу матиме можливість контрулювати дії тих же рибохоронців, і не допускати корупційних дій , та кришування, так як члени організації прості хлопці які ловлять рибку, і завжди є по водоймах і зазвичай все бачать на власні очі.Vik писав:якщо ж тим рибохоронцям не вистачає коштів, авто, і т.п. чому вони не запросять до співпраці нас, простих рибацюг, які завжди присутні на водоймах, і на власні очі спостерігають як нищать рибні запаси??? значить їм то є вигідно.
А стосовно того що це просто балачки скажу що я сам простий грішний і незнаю як таку організацію створити, але цими балачками намагаюсь достукатись до тієїж федерації, до людей які мають подібний опит, до чесних рибохоронців, до тих хто може діяти, і що саме цікаво що вони всі є на цьому форумі , але чомусь мовчать!
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість