Фідер: шнур чи лєска
- slavikrovno
- Абориген
- Контактна інформація:
Re: Фідер: шнур чи лєска
Забули написати величезний плюс шнура на основній (на мою думку), це коли тримаєш рибку навіть 150 грамів і відчуваєш усі її ривки.
Рибалка це ж в першу чергу задоволення, а не полювання на їжу.
Два роки тому ще на всю ловив ліскою. Ну зовсім не ті відчуття. І коли шанси втратити трофей на шнурі більші ніж на лісці яка гасить ривки, стає ще цікавіше гратись з фрекціоном і т.д.
Рибалка це ж в першу чергу задоволення, а не полювання на їжу.
Два роки тому ще на всю ловив ліскою. Ну зовсім не ті відчуття. І коли шанси втратити трофей на шнурі більші ніж на лісці яка гасить ривки, стає ще цікавіше гратись з фрекціоном і т.д.
- stal1n
- Бро
- Хто: Карасятник
- Контактна інформація:
У мене на пікері (shimano nexave winkle picker 240) стоїть моноліска діаметром десь 0.14, тому що я цією палкою кидаю метрів на 20-25 і ліска додатково допомагає своєю пружністю боротись з рибою.
Так що всьому своє час і місце.
Так що всьому своє час і місце.
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Доброго дня всім!
Ловив 3 роки на ліску, дешевими вудилищами і катушками, вирішив цього року спробувати шнур, купив 2 мотка 0,12мм та 0,14мм. Також прикупив фідер середнього строю та фідер швидкого строю, підскажіть який шнур краще використовувати на даних фідерах а також на якому фідері краще використати фідергам?
П.С. Ловлю на р.Горині
Ловив 3 роки на ліску, дешевими вудилищами і катушками, вирішив цього року спробувати шнур, купив 2 мотка 0,12мм та 0,14мм. Також прикупив фідер середнього строю та фідер швидкого строю, підскажіть який шнур краще використовувати на даних фідерах а також на якому фідері краще використати фідергам?
П.С. Ловлю на р.Горині
Привіт! На днях був (19 лютого) на горині, і використовував дешеву нитку 0,1 зі вставкою фідергама на 6lb, повідець 0,095(1,2м) гачок 16 номеру. Монтаж інлайн без плеча. Фідер "лапша" 3м На цей комлект я відловив дуже не погано, і раджу тобі попробувати!
РРК
З власних спостережень можу сказати, для ловлі кормушками до 60 г цілком вистачає нитки 0,10 - 0,12. 0,14 я використовую в екстремальних умовах, для ловлі кормаками 80 г і більше, проте в нашому районі на Горині таких місць дуже мало. Напевно фідергам та шнур з більшим діаметром варто ставити на фідер з швидким строєм, так як амортизація та в'яжущі властивості його будуть гірші.
Дякую, всім хто відписався! Кормаками користуюсь від 70гр останнім часом 90гр-110гр , так як сильна течія. З вище сказаного зрозумів що на швидкостройному фідері кастингом до 140гр буду використовувати шнур 0,14мм з фідергамом з більш важчими кормушками і тоншими повідками (останній рік ловив 0,2мм спробую 0,16мм), а на фідері середнього строю кастингом до 110гр - шнур 0,12мм без фідергаму з легшими кормушками з повідком 0,2мм без фідергаму?!
Яка рибка клювала, та яка наживка краще себе показа? що мається на увазі лапша? я піонер в рибалціValue писав:Привіт! На днях був (19 лютого) на горині, і використовував дешеву нитку 0,1 зі вставкою фідергама на 6lb, повідець 0,095(1,2м) гачок 16 номеру. Монтаж інлайн без плеча. Фідер "лапша" 3м На цей комлект я відловив дуже не погано, і раджу тобі попробувати!
Клювала тільки густера 50-200гр, на два мотилика. А лапша - м'який фідер, який гнеться від самоі катушкі!JonyJ писав:Яка рибка клювала, та яка наживка краще себе показа? що мається на увазі лапша? я піонер в рибалціValue писав:Привіт! На днях був (19 лютого) на горині, і використовував дешеву нитку 0,1 зі вставкою фідергама на 6lb, повідець 0,095(1,2м) гачок 16 номеру. Монтаж інлайн без плеча. Фідер "лапша" 3м На цей комлект я відловив дуже не погано, і раджу тобі попробувати!
РРК
Яка марка у Вашої "лапші"? і взагалі є в таких фідерів плюси?
Для таких кормушок треба нитка надійна Важко щось порадити, так як я дуже рідко ловив такими кормушками...JonyJ писав: Кормаками користуюсь від 70гр останнім часом 90гр-110гр , так як сильна течія.
Ви напевно ловите крупну рибу, просто в тих місцях де я рибачу на Горині цілком вистачає кормушки вагою 40-50 г, повідок 0.10 - 0.12 (без фідергаму), на таку снасть ловив рибу до 1.3 кг. Більша нажаль не попадалася, фідер медіум з тестом до 90 г.JonyJ писав: а на фідері середнього строю кастингом до 110гр - шнур 0,12мм без фідергаму з легшими кормушками з повідком 0,2мм без фідергаму?!
Та не сказав би що велику, просто течія велика, тому тяжкі кормаки, а користувався повідком 0.2мм тому що так пордили в рибному магазині, можна сказати що до 2016 року тільки іхніми порадами користувався, а в 2016 під час грипу почав начитуваьись і надивлюватись в неті про рибалку, і тепер завдяки форуму переоснащуюсь)
Євростар-мультипікер 3м. Тест не вказаний. Параболік. Комфортна ловля 30гр. Яле я на горині ловлю кормачами 112гр. А рибку вяже просто супер.JonyJ писав:Яка марка у Вашої "лапші"? і взагалі є в таких фідерів плюси?
РРК
Передивився пости в цій темі і вирішив вставити свої п"ять копійок . На мою думку розумне використання " шнур+бланк+катушка+фідергам+поводок+гачок" дасть змогу поборотися на рівних з тими рибами, які, в основному, є в уловах в наших рибацюг з одним лише винятком- карпфідер- не випадкове клювання монстра або крапуші до 1,5кг, а ціленаправлена ловля цієї риби- тут тільки ліска.
Для прикладу-1. Горинь-шнур 0,12- поводок 0,1-без фідергаму- гачок №18- лящ 1,5кг . 2.Горинь-шнур 0,1-поводок 0,09-фідергам- гачок №18- лящ 2,4кг.3..Горинь-шнур 0,1-поводок 0,09-фідергам- гачок №18- головень 0,980кг.(Це не означає, що потрібно користуватись таким набором і все- в залежності від умов лову, пори року звичайно потрібно підбирати снасть- мав випадок коли навесні проста зміна гачка №18 на №16, а в іншому випадку-восени довжини поводка з 1м до 1,7 м збільшила к-сть реалізованих покльовок в рази)
P.S. Ціленаправлено на карпа не їзджу, хоча на всих запасних шпулях намотана ліска 0,235мм від Дайва(випадки бувають різні )
НХНЛ
Для прикладу-1. Горинь-шнур 0,12- поводок 0,1-без фідергаму- гачок №18- лящ 1,5кг . 2.Горинь-шнур 0,1-поводок 0,09-фідергам- гачок №18- лящ 2,4кг.3..Горинь-шнур 0,1-поводок 0,09-фідергам- гачок №18- головень 0,980кг.(Це не означає, що потрібно користуватись таким набором і все- в залежності від умов лову, пори року звичайно потрібно підбирати снасть- мав випадок коли навесні проста зміна гачка №18 на №16, а в іншому випадку-восени довжини поводка з 1м до 1,7 м збільшила к-сть реалізованих покльовок в рази)
P.S. Ціленаправлено на карпа не їзджу, хоча на всих запасних шпулях намотана ліска 0,235мм від Дайва(випадки бувають різні )
НХНЛ
Рівненський Рибальський Клуб
На рахунок карпа "солидарен" з Вами! Вибачте за багату кількість запитань, але, є наступне: Фідергам взяв діаметром 0,8мм, повідок 0,15, як краще його вазяти, на більшості відео фідергам вяжуть з обох сторін петлі або вузли, але бачив одне відео де робиться скрутка 5см довжиною, що краще працює на нашому Горині?
На моє переконання при використанні ліски d>0,12мм фідергам взагалі непотрібний. Я в"яжу петлі- довжина фг 12-15см.JonyJ писав:На рахунок карпа "солидарен" з Вами! Вибачте за багату кількість запитань, але, є наступне: Фідергам взяв діаметром 0,8мм, повідок 0,15, як краще його вазяти, на більшості відео фідергам вяжуть з обох сторін петлі або вузли, але бачив одне відео де робиться скрутка 5см довжиною, що краще працює на нашому Горині?
Рівненський Рибальський Клуб
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей