punkoff34 писав:Порадьте будь ласка шнур починаючому спінінгісту
Вибираю шнур для свого першого спіна тест до 15 грам, дуже багато читав про те що снасть повинна бути збалансована, але оскільки я тільки починаю освоювати спінінг майже впевнений що буде дуже багато зацепів... тому хочеться знайти золоту середину між нагрузкою на розрив та діаметром

...
буду дуже вдячний за поради в ПП
Ну тут я не дуже згодний з AndreyK - так як - 12Lb - 4 - 5кг....(якщо точніше, серед якісних, з таким діаметро - то це буде десь - 8 - 10 кг!!!!). Не в обіду, але я маю шнури з розривом до 5 кг - 0,06 - 0,08мм. Тому просто дивитися на розривну його потужність - це мені здається трохи не є вірно.
Снасть має бути збалансованою (під час ловлі Ви маєте відпочивати, і отримувати задоволення) - правильно пише чоловік. Але для того щоб правильно підібрати шнур ІМХО - треба враховувати декілька факторів - який спін (параметри його), як збираєтеся ловити - спосіб, вага приманок...
Багато зацепів - а де збираєтеся ловити?????
Ви також маєте враховувати - чим збалансованішою буде снасть - тим результативнішою буде риболовля. Але я все таки наполягав би одразу використовувати - якісні речі, і не єкономити на цьому - так як візьмете дешевий матеріал - то не зовсім зрозумієте кайф ІМХО.
Я наприклад, звісно починав з дров і колів (спіннінги). але зараз юзаю досить не дешеві палки, катушки і шнури + приманки - і повірте, якщо мені дати в руки дешевий спін, дешеву катушку, шнур, гачки, джиг-голівки, приманки - я буду відчувати дискомфорт.... :(
Як для мене особисто - покищо кращіх шнурів як у SunLine я ще не бачив, ну хіба конкурент (Varivas - але це досить дорого). І я Вам особисто порадив би для ознайомлення познайомитися з шнурами від SunLine серії Cast Away - шнури просто шаленні (витримують по 3 роки), + широкий асортимент по діаметам, є вширокому асортименті у Сапсані, також дуже рекомендую купити собі гарну катуху від Дайви (це для повного кайфу і порівняння з іншими виробниками).
І в залежності від умов лову і способом лову Ви зможете підібрати собі потрібний шнур (на ризрив і діаметр).