Шнур

палки, катушки, жилка, шнури....
oleg-rivne
Балакучий
Контактна інформація:

Re: Шнур

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

SPIN писав:В мене Інсайдер, практично аналог Екусіми, яке мастило найкраще підходить для ролика?
Для Ріобі Ексія проблеми з роликом не характерні чи також після дощової рибалки потрібно змащувати?
набери в шприц звичайне моторне масло (мінералку, полусінтетику.... :mi_ga_et: ) перед кожним виходом на водойму розкрути гвінтик, що тримає ролік, і через голочку на підшипник КАП.
періодично (я роболю це раз в місяць) вимочи підшипник, ролік, шайбочки в разчиннику (любому), гарно просуши і знов КАП.
І головне - вся ця процедура бажана для будь-якої котушки, незалежно від фірми виробника.
Дружє! все по аналогії з веліком - так само чистити, протирати, змащуви, нічого нового чесслово...
OlegP1
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення OlegP1 »

oleg-rivne писав:
SPIN писав:В мене Інсайдер, практично аналог Екусіми, яке мастило найкраще підходить для ролика?
Для Ріобі Ексія проблеми з роликом не характерні чи також після дощової рибалки потрібно змащувати?
набери в шприц звичайне моторне масло (мінералку, полусінтетику.... :mi_ga_et: ) перед кожним виходом на водойму розкрути гвінтик, що тримає ролік, і через голочку на підшипник КАП.
періодично (я роболю це раз в місяць) вимочи підшипник, ролік, шайбочки в разчиннику (любому), гарно просуши і знов КАП.
І головне - вся ця процедура бажана для будь-якої котушки, незалежно від фірми виробника.
Дружє! все по аналогії з веліком - так само чистити, протирати, змащуви, нічого нового чесслово...
Якщо не спеціальне масло, то може тоді краще синтетику, а не мініральне?
Риба клює, вчора і завтра, і не там, де ми її ловимо!
SPIN
Герой
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення SPIN »

в такому разі з маслами не зрозуміло, те, для чого тоді виробники продають спецмасло для котушок по високій ціні, якщо можна звичайним автомобільним?
Купил силикон, он конкретно помогает при пользовании даже потёртого шнура
2 Vob Ler: про який силікон йде мова і як і для чого його застосовувати?
Vob Ler
Місцевий
Телефон: 0679200934
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Vob Ler »

SPIN писав:2 Vob Ler: про який силікон йде мова і як і для чого його застосовувати?
Силикон -он и есть силикон. Жидкий, в баллоне, аєрозоль, но ищи без запаха! Я купил в Сапсане. Прямо на шнур на шпуле, можно после первого выброса ещё раз брызнуть а потом наматывать, глубже пропитается. Хотя достаточно с вечера на шпулю пшшш...Гляди чтоб внутрь катушки не натекло.Новый шнур не брызгаю, только потёртый или когда мороз, помогает шнуру не обмерзать. Им же и приманки из силикона обрабатываю на зиму.
Смотри тут http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... f=1&t=1191
SPIN
Герой
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення SPIN »

тепер зрозуміло, ще й порада про силікон корисна!
spaik
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення spaik »

Вичитав в інеті,що новий шнур кидають у воду і вже після цього намотують намотують на катушку або пропускають через книгу.Цікаво хтось із форумчан використовував таки методи намотки нового шнура на катуху(безенерційну)?
Россо-Неро
Козак
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Россо-Неро »

sasha1 писав:Вичитав в інеті,що новий шнур кидають у воду і вже після цього намотують намотують на катушку або пропускають через книгу.Цікаво хтось із форумчан використовував таки методи намотки нового шнура на катуху(безенерційну)?
тут мова йде пр орізні речі
в воду кидають для того щоб с катушки він змотувався а не скидався петлями і не покручений лягав на шпулю. те саме можна зробити одягнувши катушку з шнуром на олівець
а через книжку- це для того щоб намотка на шпулі була плотніша
spaik
Бувалий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення spaik »

Дякую за корисну і вичерпну відповідь!
maxxx
Ледар
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення maxxx »

Хочу немного поделиться впечатлениями от использования шнура. Специально для участия в фесте "Айрон Перч - 2" приобрёл у patik’а в Альбатросе шнур "Jig Line". До этого всегда ловил леской. Много раз собирался приобрести шнур, но то "лавэ" жалко, то ещё чего-то. А тут фест "Антипокемон". Леска себя не показала, поклёвки практически не чувствовал и все, вытекающие отсюда последствия.
К сожалению поехать и опробывать шнур на "Железном окуне" не удалось по рабочим причинам, о чём невероятно сожалею. Я решил не дожидаясь выходных поехать в Хотынь вечерком. И.... я прозрел!!!
1. Первый заброс приманки весом приблизительно грамм 5 получился на противоположный берег :-) !!! (Бланк больше заточен под "твич" с тестом 5-25 гр.!) На леске такое даже и представить трудно
2. Парусности практически нет - куда прицелился - туда и попал (даже при ветре)
3. По улову: 3 окуня 30-60 грамм, но важно то, что каждая поклёвка слышна чётко и ясно!!!
Так что на меня, как на любителя, шнур произвёл огромное впечатление.

З.Ы.: Патику - РЕСПЕКТ за совет и шнур!Появляется огромное желание пробывать себя в ультралайте!!!
sash
Нуб
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення sash »

Хочу приобрести шнур Berkley FireLine Tournament Exceed Crystal 0,12. Вроде как ничего, кто что может сказать по даному шнурку. Заранее благодарю за ответ.
punkoff34
Перехожий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення punkoff34 »

Порадьте будь ласка шнур починаючому спінінгісту :smu:sche_nie:
Вибираю шнур для свого першого спіна тест до 15 грам, дуже багато читав про те що снасть повинна бути збалансована, але оскільки я тільки починаю освоювати спінінг майже впевнений що буде дуже багато зацепів... тому хочеться знайти золоту середину між нагрузкою на розрив та діаметром :ne_vi_del: ...
буду дуже вдячний за поради в ПП
AndreyK
Модератор
Телефон: 0677966277
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AndreyK »

punkoff34 писав:хочеться знайти золоту середину між нагрузкою на розрив та діаметром :ne_vi_del:
Как показывает практика, в большинстве случаев немного более мощный шнур не спасает от зацепов и обрывов - зато заметно ухудшает дальность заброса и игру приманок. Так что для приманок до 15 грамм оптимальным выбором будет шнур с разрывной нагрузкой до 10, ну масимум 12 lb (то есть 4,5 - 5,5 кг).
Практически у всех производителей реальный диаметр не имеет никакого отношения к тому, что написан на упаковке - так что на него можно и не смотреть. А так реальный диаметр примерно одинаковый у шнуров с одинаковой разрывной нагрузкой. Дешёвые шнуры при той же нагрузке будут чуть толще, более дорогие - чуть тоньше...
Так что можно просто покупать шнур с нагрузкой до 5 кг и не смотреть на диаметр. Что касается конкретного производителя - то тут уж зависит от того, сколько планируется потратить.
Viktorovi4
Козак
Телефон: 123456
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Viktorovi4 »

punkoff34 писав:Порадьте будь ласка шнур починаючому спінінгісту :smu:sche_nie:
Вибираю шнур для свого першого спіна тест до 15 грам, дуже багато читав про те що снасть повинна бути збалансована, але оскільки я тільки починаю освоювати спінінг майже впевнений що буде дуже багато зацепів... тому хочеться знайти золоту середину між нагрузкою на розрив та діаметром :ne_vi_del: ...
буду дуже вдячний за поради в ПП
Ну тут я не дуже згодний з AndreyK - так як - 12Lb - 4 - 5кг....(якщо точніше, серед якісних, з таким діаметро - то це буде десь - 8 - 10 кг!!!!). Не в обіду, але я маю шнури з розривом до 5 кг - 0,06 - 0,08мм. Тому просто дивитися на розривну його потужність - це мені здається трохи не є вірно.
Снасть має бути збалансованою (під час ловлі Ви маєте відпочивати, і отримувати задоволення) - правильно пише чоловік. Але для того щоб правильно підібрати шнур ІМХО - треба враховувати декілька факторів - який спін (параметри його), як збираєтеся ловити - спосіб, вага приманок...
Багато зацепів - а де збираєтеся ловити?????
Ви також маєте враховувати - чим збалансованішою буде снасть - тим результативнішою буде риболовля. Але я все таки наполягав би одразу використовувати - якісні речі, і не єкономити на цьому - так як візьмете дешевий матеріал - то не зовсім зрозумієте кайф ІМХО.
Я наприклад, звісно починав з дров і колів (спіннінги). але зараз юзаю досить не дешеві палки, катушки і шнури + приманки - і повірте, якщо мені дати в руки дешевий спін, дешеву катушку, шнур, гачки, джиг-голівки, приманки - я буду відчувати дискомфорт.... :(
Як для мене особисто - покищо кращіх шнурів як у SunLine я ще не бачив, ну хіба конкурент (Varivas - але це досить дорого). І я Вам особисто порадив би для ознайомлення познайомитися з шнурами від SunLine серії Cast Away - шнури просто шаленні (витримують по 3 роки), + широкий асортимент по діаметам, є вширокому асортименті у Сапсані, також дуже рекомендую купити собі гарну катуху від Дайви (це для повного кайфу і порівняння з іншими виробниками).
І в залежності від умов лову і способом лову Ви зможете підібрати собі потрібний шнур (на ризрив і діаметр).
РЫБАЛКА МОЯ - СТРАСТЬ!!!!!
Delife
Боєць
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Delife »

Колеги, хто юзає нанофіл від берклі? цікавить під УЛ. Думав взяти порядка 0,07-0,1, на 6-10лб. Чи краще не забивати голову і взяти класику УЛ санлайн ПЕ? Отзиви в інтернеті як про фільм "Остров проклятих" - кому фігня, кому шедевр )
punkoff34
Перехожий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення punkoff34 »

Дякую всім за допомогу!
Визначився з діаметром, фірму виробника буду вибирати так як не кожен шнур по карману :-(
Та і перший шнур я думаю швидко уграю :)
А нарахунок зацепів і де буду ловити то тут сумна картина :hi_hi_hi: умудряюсь зацепить навіть на плитах бетонних :-)
Можливо ще в когось будуть поради, з радістю почитаю в ПП.
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей