Шпанів

stal1n
Бро
Хто: Карасятник
Контактна інформація:

Шпанів

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компаньйони: Тарас Кватерчук
Погода: +8°C, тиск 743мм рт.ст. вітер ПнЗ 6м/с,вдосвіта чисте небо пізніше затягнулось свинцевими хмарами
Час ловлі: з 06:15 до 09:30
Місце: під улюбленою вербою :)
Зловлено: мною один карп, мій компаньйон взяв десь 5 краснопірок, спортивного карасика(на канавах), два окуня
Наживка: мастирка
Прикормка: відсутня
Снасті: спутніки, літня мормишка

Вирішили на цих вихідних спробувати зловити якусь рибу в Шпанові. В першу чергу нас цікавили лини, але ми звісно не відповимось і від інших
Вдосвіта ми осідлали залізних коней(горних велосипедів) і через Золотіїв поїхали на Шпанів.

Коли їхали, то на небі не було жодної хмаринки, а повітря було теплим. Ми навіть зраділи, бо прогноз передавав набагато гіршу ситуацію. Коли прибули на місце, то вже вставало сонечко і на ставочку було виявлено 4 рибалки. Один з них вже зумів спіймати на спінінг окуня грам на 200. Я зайняв свою улюблену позицію неподалік від зрізаної верби, а Тарас пішов шукати рибу зі своєю мормишкою.

Я швиденько зарядив аж чотири спутніка і теж завзято почав ловити вудкою з літньою мормишкою. Мабуть у мене поки що руки до цієї незвичайної снасті не вірно налаштовані, тому всі мої потуги хоч щось зловити не увінчались успіхом.
До мене підійшов один з рибалок і попросив мастирку, сказав, що не бачив ні однієї покльовки, перепробував вже всі наживки і хоче ще спробувати мастирку. Забігаючи вперед скажу, що він так і поїхав додому ні з чим. Хоча, як він сказав, два роки назад тут доволі не погано влітку покльовував карп.

Напишу ще два слова про свою мастирку. Як завжди я провтикав момент і горох трохи підгорів. Я не став вже нічого перероблювати оскільки це ж Шпанів, що там буде ловитися... Тільки на цей раз горох пригорів так, що вкінці мастирка вийшла коричнево-бурого кольору Доречі після рибалки в мене ще ця мастирка залишилась, і я її ще використаю на якійсь рибалці.

Доволі натішившись літньою мормишкою я повернувся до своїх спінінгів, і від нічого-робити трішки приліг вздрімнути. Прокинувся хвилин через 10 від нестерпного холоду. Небо стало сірим, все в важких сірих хмарах. Температура відразу понизилась на кілька градусів. Я трішки попригав, порозминався і щоб зігрітися ще - взяв велосипеда і поїхав до інших рибалок, дізнатись як у них там кльов.

По дорозі я зузстрів одного з них - він вже їхав додому. Ні одної покльовки в нього. Потім я під'їхав до іншого - він теж вже збирався, теж не бачив жодного клювання. "Мда..." - подумав я собі, і вирішив просто об'їхати ставок, щоб зігритися і трішки поробити фоток. Коли я вже під'їхав до кінця ставка побачив дуже цікаву картину. Тільки тут потрібно написати, що цей ставок складається з двох частин: одна метрів 50 на 50 впадає через трубу під дорогою у велику частину(на якій ми ловили). Так ось, під'їхавши до тієї калюжі я побачив боротьбу людини з рибою. Швиденько дістав фотік і все засняв на відео
http://www.youtube.com/watch?v=fCj9Kg_5DAU

Ось ще окремо фотографія цього красунчика. До речі зловлений він на горох.

Зображення

В цей же самий час Тарас ловив рибу десь на Усті, а потім ще й на канавах. З його слів річка тут була як мертва, а на канаві вдалося спіймати мікрокарасика. Потім він повернувся на наш ставок і зловив ще окунчика і знайшов місце під якоюсь вербою де клювала красноперка.

Я ж був під глибоким враженняв від такого гігантського карпа з такої малої калюжі! Помаленьку поїхав до своїх снастей. Як побачив, що на одному спінінгу впав дзвіночок, прибавив газку, а серце почало битись сильніше. Швиденько схопив спінінга до рук і почав крутити катушку, через метрів 5 відчув приємні потяжки з того боку. Є! Помаленьку підвів до берега і взяв рибу рукою. То виявився карпик, але весь дуже сильно покритий слизом. Причому він вже був якимось ветераном рибалки, тому що верхня губа у нього повністю була відсутньою. Я крепко зрадів своєму першому трофею на даній водоймі!

Зображення

Приблизно в цей момент до мене прийшов Тарас і сказав, що вже пора і честь знати. Мої переконання залишитись на нього ніяк не діяли, тому що в дома були незавершені справи. Я через нехочу зібрав всі снасті і ми поїхали додому. Тарась по своїм справам, а я на панщину - до тещі на город, де промахав лопатою до четвертої дня.
Але рибалка на Шпанівському "Любительському" ставку однозначно вдалась!

Джерело інформації
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
stal1n
Бро
Контактна інформація:

Re: Шпанів

Компаньйони: відсутні.
Погода: вітер змінних напрямків, але в основному західний, температура градусів 24, з західної сторони була темна хмара, певно десь в Обарові йшов дощ.
Час ловлі: з 05:00 до 10:30
Місце: біля стоку води
Зловлено: 1 карась, 1 окунь, 1 линок, 1 карп.
Наживка: мастирка.
Прикормка: власного виробництва з додаванням макухи.
Снасті: вудки, спутніки.

На неділю ми запланували поїхати на нову для себе водойму в Корець. Оскільки ми там ще ніколи не були, то вирішили набрати з собою наживок та насадок найрізноманітніших, в тому числі й мастирку. Її я наварив ще в п'ятницю і подумав собі: "Завтра ж вихідних день, погодка не погана і у мене стільки багато мастирки!". Однозначно потрібно десь порибалити .

Саме на мастирку клює риба на любительському ставку в Шпанові. Туди я й поїхав на велосипеді. Виїхав ще затемна в годині четвертій ранку, щоб зайняти гарне місце. В цей час літа весь ставок заросший кропивкою і іншої рослинністю, тому місць для ловлі дуже і дуже мало.

Прибувши на ставок я швиденько замішав прикормки і прикормив місце для поплавчанок. Почав потихеньку закидати спутніки з мастиркою. На дві вудки поставив мастирку, а на третю опариша.

Зображення

Десь о шостій ранку помічаю, що на одному з спутнікив сигналізатор пригає вверх-вниз з величезною амплітудою, я бігом хапаю спінінга в руки і тягну. Але безуспішно - риба не засіклася.

Після цього в мене на опариші клюнув окунь, а через хвилин 20 на один з спутнікив клюнув линок грамів на 170. В цей час до мене на вєліку приїхав мій батько, щоб подивитись як же я ловлю рибу. Він дуже хотів засняти відео і наробити фоток самого процесу виважування. Але не судилося цьому статись. Побувши зі мною десь з півгодинки він поїхав по своїм справам. А до мене під'їхав якийсь місцевий чолов'яга з величезним підсаком(він ним ловив живців). Він розповів як вони в цей ставочок запускали рибку, казав, що тут плавав чоловік(його знайомий) з маскою і аквалангом. То той водолаз казав, що в ставку дуже багато малих линків, а інша риба якщо і є, то лише велика. Великі карасі і великі карпи. Також є щучки.

Зображення

Поки ми оце з ним говорили я дивлюсь, а одного поплавка не видно ніде. Я з надією беру вудку в руки і піднімаю. Є!!! Така приємна важкість і моя катушечка екусімка починає співати пісеньку фрикціоном. Дуже добре, що у цього місцевого рибалки був з собою підсак, не знаю як би я витяг рибу через ці всі водорості. Це виявився короп вагою приблизно 1.3 кг. Чудово! До речі карп був якийсь більш круглішої форми ніж звичайні карпи на інших водоймах.

Зображення

Цей мужик поїхав, і десь о восьмій-восьмій тридцять приїхала машина з трьома п'яними хлопцями. Один з них заявив, що:"Чувакі будуть тут купаться, б**!". Я якимось дивом відговорив їх від цього і вони поїхати купатись якраз навпроти мене - на протилежний берег.

Після цього мені ще вдалось спіймати карася на вудку, він був дуже горбатим. Явна ознака присутності у водоймі щуки.

Зображення

Мабуть якби не ті п'яні хлопці може б в мене ще щось клюнуло на спутнік, але вони розігнали всю рибу.

Зображення

Джерело інформації
stal1n
Бро
Контактна інформація:

Компаньйони: Роман Забурко.
Погода: літня погода, тепло. Небо безхмарне, вітер відсутній, тиск стабільний.
Час ловлі: з 05:30 до 10:00.
Місце: біля дамби.
Зловлено: 3 линка грам 170-240, кілька плотвичок розміром з пальчик.
Прикормка: не використовувалась, заміть неї весь приважував місце протягом тижня.
Снасті: вудки.
В період своєї відпустки я вирішив гарненько привадити місце для риболовлі на Любительському ставку, що в Шпанові. Після рибалок я просто не викидав прикормки й наживки, а на наступний день зранку кидав все на своє майбутнє місце рибалки.

Приважування місця для рибалки. У вівторок я закинув десь з кілограми два-три пареної макухи(лишилось після рибалки в Бочаниці) + запарений термос пшениці(кутя) і десь півкілограма творогу(зберігав у морозильнику днів 5), у четвер поклав кілограми 2 творогу, що лишився і знову пшениці, в суботу кинув мабуть з кілограмів три салапінки (лишилась після рибалки в Нетішині), в понеділок закинув пару кілограм пареної макухи + різні прикормки(лишились після рибалки в Даничеві). Взагалі я кормив дві точки: одну у вікні водоростів, а другу на границі водоростей і відкритої води.

Зображення

В середу о п'ятій тридцять ранку я і мій напарник приступили до рибалки. У Романа вудки була закоротка(олдскульний Каскад-6, довжиною 4 метри) і він не докидав у вікно, тому я йому порадив ловити на другій точці. Але він не міг достатньо докинути й туди. Взагалі нормальна риба у нього за всю рибалку так і не клюнула, лише плотва. Та й то він її пішов ловити на дамбу.

Про саму рибалку: перша точка на чистій воді взагалі не спрацювала, всі покльовки були у вікні водоростей. Причому я ловив на три вудку, а клювало лише постійно на одну й ту саму, тут її чомусь не вказав. Це старенька вудка D.A.M. довжиною 5 метрів з склопластику, на якій я встановив Ryobi Ecusima 1000vi. Основна жилка зеленого кольору діаметром 0.235 мм, поводок 0.2 мм. На всіх трьох вудках наживкою слугувала мастирка. Пробував ставити опариш - відразу клювання ненажерливої плотви з пальчик. Також закинув три спутніка - без єдиної покльовки.

Зображення

Всього я отримав приблизно 7 покльовок. Перші три я успішно реалізував і дістав з води линків(радості кожен доставляв просто вагон і прицепчик - це ж просто моя мрія). Ще дві покльовки я реалізував, але линкі зуміли наплутати на себе зілля так, що я не зміг їх витягнути - зривались. І дві покльовки я не підсік рибу.

Зображення

Не буду писати нічого зайвого, ось така рибалка з прикормлюванням.

Джерело інформації
shalun_99
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення shalun_99 »

Линок на поплавок - море радості. Вітаю!
ПиСи
Раджу спробувати половити басівкутського линка...попадались мені особини далеко за кілограм. ;)
stal1n
Бро
Контактна інформація:

Компаньйони: відсутні.
Погода: зранку північну половину неба затягнуло високими сірими хмарами, сонця не було видно. Тому було досить прохолодно. Пізніше всі хмари розсіялись і посилився західний вітер.
Час ловлі: з 05:30 до 10:30.
Місце: біля стоку води, але вже зі сторони дамби.
Зловлено: чотири линка, одну красноперку з пальчик.
Прикормка: відсутня.
Снасті: вудки.
Зміг вирватись зранку на рибалку. На цей раз взяв з собою ще й спінінги з спутніками. Але коли прибув на місце, то виявив, що за два дні мої вікно повністю вже затягнуте водоростями, а на моєму місці вже рибалять два чоловіки. По великому рахунку, навіть якби їх там і не було, то все-рівно не було куди кинути спутніки.

Зображення

Тому я став на дамбу і кидав вудки в інше вікно між водорослями. Прикормки в мене не було ніякої, тому я взяв і зшкрябам з шарів мастирки верхні шари – вони вже стали якогось рожевуватого кольору і рідкуватими. Я зробив малесенькі кульки(розміром насадки на гачок) і підкидав до поплавків. Ловив я лише на дві вудки – махову й силову, порвану болонську з собою навіть не брав.

Цього разу я бачив достатньо клювань, причому більшість з них дістались маховій вудці. На D.A.M. було лише два клювання, одне я проспав: перевожу очі від гачка з наживкою махалки, а мого поплавка не видно, і тут він помаленьку вспливає… Я підсікнув, але було вже пізно. Ну а друге і клюванням назвати важко – щось пару раз подьоргало та й усе. От зате на махову вудку в цей день був попит! Спочатку я не повірив, що це таке клювання: поплавок помаленьку тонув, так ніби набрався води, дійшов до певного рівня під водою і там застиг(тут вода дуже чиста, тому гарно видно підводну частину поплавка). Я спочатку не підсікав на оці сигнали, думав, що щось не так зі снастю і потроху дьоргав поплавець, щоб він встав. Ну а вже потім до мене дійшо . Підсічка – і є невеличкий линок в садку!

Пір’їна на маховій вудці дуже добре передавала всі торкання риби до насадки. Клюють линки довго, хвилин 5 мабуть. Так і рветься терпець потягнути вудку на себе при черговій потяжці. Признаюсь чесно: раз чи два я так залишався з носом. Потрібно обов’язково чекати на “повело” чи “потягнуло”. Одну незвично покльовку я тупо прошляпив: поплавок виставило вверх від звичного рівня на 2 міліметри, не більше і помаленьку-помаленьку він поплив за вітром. Коли я вже зрозумів, що тут щось не чисто і підсікнув було вже пізно. Відразу після перезакидання поплавок виставило і я впіймав малесеньку краснопірку, мнда.

Зображення

Всього я спіймав чотири линочки, найбільший грам на 350. Оті чоловіки порибалили до години дев’ятої, а впіймали пару дуже маленьких краснопірок й одного окушка. Рибалка дуже сподобалась, тягнути маховою вудкою цю сильну як бик рибу вкрай приємно

Джерело інформації
Закрито

Повернутись до “Старі теми carp.rv.ua”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей