Вода на озері не стояча, озеро штучне з великою кількістю підводних джерел знаходиться на річці Устя. По статистиці літній мор риби на річці майже кожен рік в районі набережної футбольне поле заправка біля мосту по вул. кн. Володимира, на озері щоб дохла риба від температури я не пам'ятаю. Якби це була правда тоді приватні стави давно видохли б, вони взагалі на джерелах. Наприклад в с. Олександрія.forest писав:Думки на рахунок цього розходяться, в середу, в районі місця проведення фесту також декілька десятків риб загинули, а там наскільки мені відомо і і близько немає каналізації, якщо б і була, то мор риби відбувся в районі житлових будинків.
З іншої сторони, якщо б просте кисневе голодування, то не вмирали б карасі, які як відомо найменш чутливі до рівня кисню у воді.
Ще одне, це все відбувається на локальній території, тому можна припустити, що це стоки, але є інша сторона медалі, вода стояча , підвищена температура, відсутність вітру, а також інтенсивне розмноження водоростей, які в процесі своєї життєдіяльності поглинають кисень, а в замін виділяють аміак, вуглекислий газ.
Ще дві цікаві думки, гіпотези чи теорії:
1) зі слів очевидців вчора була зелена вода, верхній шар якої можна було використати як фарбу для паркану, а сьогодні на це не має навіть натяку, тому можна припустити, що використали розчин для боротьби з тими ж самими водоростями, бо відпочиваючі скаржилися на " смердючу" воду і на її забруднення.
2) подув вітер і верхні шари води змішалися з нижніми, але якщо це причина, то це повинно було бути по всьому озері.
Основну причину може встановити тільки аналіз як води так і риби.
Ще одне твердження на рахунок каналізації про те, що на березі озера побудовані не зовсім дешеві будиночки, власники яких , думаю, потурбувалися про каналізацію і про те, щоб вона не смерділа біля їхньої оселі, доречі основна думка, яка побутує в мешканців міста, що саме вони зливають нечистоти у води.
Але як кажуть, - скільки людей, стільки думок.
Де ви працюєте що так сильно обізнані? Я коментував факт а не розводжу суперечку. Те що в нас всі люблять траляляforest писав:До речі, у відповідь на твердження пана Олександр - на ставку у Олександрії теж відбувається замор риби, зі слів мого знайомого.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей