Рибінспекція інформує...
Правила форуму
Ініціатива Чиста Устя
Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62
Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
Ініціатива Чиста Устя
Телефон гарячої лінії Рівнерибоохорони 0(362) 63-39-32
email rivneryboohorona@gmail.com
"Телефон довіри" відділу запобігання та протидії корупції в органах рибоохорони 0(63) 982-24-62
Усіх небайдужих громадян просимо повідомляти журналістів телеканалу „Рівне1” про випадки браконьєрства за телефоном 0362-623-501
- EXPERT
- Рідненький
- Контактна інформація:
З кожним роком рибалкам стає все важче зловити рибу, та рибних місць стає все менше.
Тому я написав лист в рибоохорону з розясненнями про стан рибних запасів та боротьбу за наші рибні запаси.
По слухам оз.Сосно стало ставом глибиною 0.5 м., та нарисовались "хазяї".
Та багато інших питань, зокрема про "ГІР", про Громадську Інспекцію Рибоохрони, по тим же слухам планується створити при рибоохороні "ліпову" громадську організацію рибалок та платити не відомо кому річний квиток.
Так зробили в Києвській та Чернігівській області, і хочуть зробити таке по всій Україні. Суть полягає в тому, що всі рибалки мають платити за риболовлю на водоймах загального користування мін. 300-400 грн. в рік. Саме головне, в тому що ці гроші ідуть не відомо кому в карман. Це питання буде поставлено пізніше.
Мені не хочеться вірити слухам, а хочеться мати факти.
Якщо в кого є факти зловживань посадовими особами, або притиснення простих рибалок не законно, будь ласка звертайтесь.
Ось сам лист, зареєстрований в Рибоохороні ,чекаєм відповіді.
Начальнику Держрибоохорони
у Рівненській області
п. Трофимчуку В.С.
гр-на Щевича Івана Павловича,
прож. м.Рівне вул..Орлова 48 кв 140
тел..(097 212 59 40)
голови Рівненської обласної федерації
риболовного спорту
Відповідно до ст. 9 Закону України «Про інформацію», прошу Вас надати інформацію в письмовому вигляді з наступних питань:
- перелік рибогосподарських водних об’єктів (їх ділянок) на території Рівненської області на яких здійснюється підводне полювання та надати копії документів, якими їх визначено;
- кількість викритих порушень вимог Правил любительського та спортивного рибальства під час здійснення підводного полювання у водоймах області у 2009 та станом на 01.02.2010 року, суму накладених штрафів та вилучених незаконно добутих риби та знарядь лову;
- перелік рибогосподарських водних об’єктів, що визначені органами рибоохорони для проведення любительського рибальства та надати копії документів якими їх визначено;
- порядок та механізм здійснення любительського рибальства на водоймах, що знаходяться в користуванні на умовах оренди (роботи з розведення та вирощування водних живих ресурсів на яких були погоджені органами рибоохорони) та тих, що закріплені за громадськими організаціями рибалок – любителів та надати перелік даних водойм;
- кількість викритих у 2009 році та станом на 01.02.2010 р. грубих порушень Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), суму накладених на порушників штрафів, кількість незаконно добутих риби та кількість вилучених по даних адмінсправах заборонених знарядь лову;
- кількість затриманих у 2009 році та станом на 01.02.2010 р. осіб, в діях яких вбачалися ознаки злочину відповідно зі ст. 249 КК У, (браконьєрський лов з допомогою електроструму, шляхом незаконного спуску водойм, інших випадків нанесення істотної шкоди водним живим ресурсам), інформацію щодо місця виявлення порушення, ПІБ порушників, нанесеної шкоди та суті порушення. Кількість справ, що були направлені до слідчих органів та яких і прийняті по даним справам рішення;
- інформацію щодо рибогосподарського використання оз. Сосно Зарічненського р-ну, стан справ щодо його оформлення у користування на умовах оренди з метою риборозведення та промислового лову риби, ПІБ користувача, ким і коли був розроблений паспорт водного об’єкту, ким і коли затверджений, номер реєстрації та дату підписання договору користування землями водного фонду та номер і дату підписання договору оренди водного об’єкту та надати копії вищезгаданих документів.
Дану інформацію прошу направити на вищезгадану адресу у строки визначені
Законом України «Про звернення громадян»
Лист зареєстрований в Рибоохороні 23 лютого 2010р.
Тому я написав лист в рибоохорону з розясненнями про стан рибних запасів та боротьбу за наші рибні запаси.
По слухам оз.Сосно стало ставом глибиною 0.5 м., та нарисовались "хазяї".
Та багато інших питань, зокрема про "ГІР", про Громадську Інспекцію Рибоохрони, по тим же слухам планується створити при рибоохороні "ліпову" громадську організацію рибалок та платити не відомо кому річний квиток.
Так зробили в Києвській та Чернігівській області, і хочуть зробити таке по всій Україні. Суть полягає в тому, що всі рибалки мають платити за риболовлю на водоймах загального користування мін. 300-400 грн. в рік. Саме головне, в тому що ці гроші ідуть не відомо кому в карман. Це питання буде поставлено пізніше.
Мені не хочеться вірити слухам, а хочеться мати факти.
Якщо в кого є факти зловживань посадовими особами, або притиснення простих рибалок не законно, будь ласка звертайтесь.
Ось сам лист, зареєстрований в Рибоохороні ,чекаєм відповіді.
Начальнику Держрибоохорони
у Рівненській області
п. Трофимчуку В.С.
гр-на Щевича Івана Павловича,
прож. м.Рівне вул..Орлова 48 кв 140
тел..(097 212 59 40)
голови Рівненської обласної федерації
риболовного спорту
Відповідно до ст. 9 Закону України «Про інформацію», прошу Вас надати інформацію в письмовому вигляді з наступних питань:
- перелік рибогосподарських водних об’єктів (їх ділянок) на території Рівненської області на яких здійснюється підводне полювання та надати копії документів, якими їх визначено;
- кількість викритих порушень вимог Правил любительського та спортивного рибальства під час здійснення підводного полювання у водоймах області у 2009 та станом на 01.02.2010 року, суму накладених штрафів та вилучених незаконно добутих риби та знарядь лову;
- перелік рибогосподарських водних об’єктів, що визначені органами рибоохорони для проведення любительського рибальства та надати копії документів якими їх визначено;
- порядок та механізм здійснення любительського рибальства на водоймах, що знаходяться в користуванні на умовах оренди (роботи з розведення та вирощування водних живих ресурсів на яких були погоджені органами рибоохорони) та тих, що закріплені за громадськими організаціями рибалок – любителів та надати перелік даних водойм;
- кількість викритих у 2009 році та станом на 01.02.2010 р. грубих порушень Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), суму накладених на порушників штрафів, кількість незаконно добутих риби та кількість вилучених по даних адмінсправах заборонених знарядь лову;
- кількість затриманих у 2009 році та станом на 01.02.2010 р. осіб, в діях яких вбачалися ознаки злочину відповідно зі ст. 249 КК У, (браконьєрський лов з допомогою електроструму, шляхом незаконного спуску водойм, інших випадків нанесення істотної шкоди водним живим ресурсам), інформацію щодо місця виявлення порушення, ПІБ порушників, нанесеної шкоди та суті порушення. Кількість справ, що були направлені до слідчих органів та яких і прийняті по даним справам рішення;
- інформацію щодо рибогосподарського використання оз. Сосно Зарічненського р-ну, стан справ щодо його оформлення у користування на умовах оренди з метою риборозведення та промислового лову риби, ПІБ користувача, ким і коли був розроблений паспорт водного об’єкту, ким і коли затверджений, номер реєстрації та дату підписання договору користування землями водного фонду та номер і дату підписання договору оренди водного об’єкту та надати копії вищезгаданих документів.
Дану інформацію прошу направити на вищезгадану адресу у строки визначені
Законом України «Про звернення громадян»
Лист зареєстрований в Рибоохороні 23 лютого 2010р.
Всім привіт!EXPERT писав:Чекаєм відповіді :!:ihtiolog1 писав:Павлович, все правильно!!!
Громадський контроль перед усім.
Думаю результат буде позитивний.
Хотілося б звернути увагу на таке явище, як масовий мор риби цієі зими. Особливо, на водоймах "під патронатом" Держрибінспекціі. Що було зроблено, який можливий урон понесла природа і хто буде "за это все в ответе"?
http://www.brik.org/24/showpost.php?p=4 ... tcount=191Sokol писав: Хотілося б звернути увагу на таке явище, як масовий мор риби цієі зими.
- Vetal
- Балакучий
- Телефон: 097-854-00-54
- Контактна інформація:
Добре було б також мати інформацію, по всіх водоймах, що знаходяться в оренді у приватних осіб і риболовля проводиться за оплату. Щоб ця інформація була офіційною і розміщувалась в ЗМІ перед початком риболовного сезону. Де б зазначалась назва особи, що орендує став, вартість риболовлі, дата зариблення, види риб що населяють водойму, і т.д. Аби прості рибалки не були обдурені.
http://ifun.ru/view/109910 -оце замор!!!
- UR5TIG
- Бувалий
- Телефон: 0673838772
- Контактна інформація:
[quote:e91e5351c4="pushustuy"]Якщо не по адресу прошу перемістити... :oops:
Піскажіть будь - ласка, відносно законодавства, як і коли починається нерест риби? Чи є законним лов риби відразу після танення льоду, зокрема на спінінг, на жерлиці(кружки), з берега та з човна?[/quote:e91e5351c4]
Нерестовий заборонний період починається в березні-квітні місяцях, дата може бути зміщена (пізніше, раньше - залежно від температурного режиму). Кінцево дату початку і закінчення нерестового забороннного періоду визначається риб інспекцією того чи іншого регіону. Може бути введено обмеження лову, або повна заборона на весь нерестовий період, також з подання місцевої інспекції.
Якщо нерестовий заборонний період не оголошено - рибалити можна на всі дозволені законом снасті і не забувати про обмеження кількості виловленої риби(на водоймах загального користування не більше 3х кг).
Піскажіть будь - ласка, відносно законодавства, як і коли починається нерест риби? Чи є законним лов риби відразу після танення льоду, зокрема на спінінг, на жерлиці(кружки), з берега та з човна?[/quote:e91e5351c4]
Нерестовий заборонний період починається в березні-квітні місяцях, дата може бути зміщена (пізніше, раньше - залежно від температурного режиму). Кінцево дату початку і закінчення нерестового забороннного періоду визначається риб інспекцією того чи іншого регіону. Може бути введено обмеження лову, або повна заборона на весь нерестовий період, також з подання місцевої інспекції.
Якщо нерестовий заборонний період не оголошено - рибалити можна на всі дозволені законом снасті і не забувати про обмеження кількості виловленої риби(на водоймах загального користування не більше 3х кг).
- EXPERT
- Рідненький
- Контактна інформація:
Взиваю к совести админа, согласен даже получить бан, но не удаляй сообщение!!!
Сьогодні вранці вирішив піти на рибалку з літньою мормишкою , а так як всі закриті водойми ще з капітальним льодом, то вибір пав на річку Устя. Процес рибалки з літньою мормишкою - ходовий, тому маршрут проліг від "Авангарда" до "Кентавра". В районі водопада що на вул. набережна (кафе "Венеція") спостерігав картину як серед білого дня практично в центрі міста!!! мужик фігачить рибу драчом (пара здоровенних тройніків і груз на спінінгу) на моїх очах пару зачотних рибин до берега не дотягнув, але сильно покалічив, (вона далі нижче по течії вверх пузом вспливала) і виволок кілограмового ляща за бік.
Побачивши мої старання з кивком розсміявся в обличча і сказав що рибінспекція забороняє ківок, на моє зауваження тільки сміх, після другого витягнутого ним за пузо пів кілограмового карася мої нерви не витримали я тихенько підійшов ззаду і легким але впевненим ударом ноги впихнув гада у воду, і тут почалося... чотири мужчини що увесь цей час мовчки і з захватом спостерігали за ним( двоє - по уніформі працівники спец загонів "вихр" чи ще шось подібне) накинулись на мене захищаючи браконьєра...
Коротше таких піз д юлів я давно не получав, зламали в клочья 6 метрове вудлище що купив восени, розбили голову морду і вообще ледь живий звідти відповз.
Район водопаду збагачений киснем через падаючий струмінь води+глибина солідна, тому в цьому місці і є велике скупчення риби, чому рибінспекція оминає такі ділянки - загадка.
Благо в районі набережної живе моя тітка я звичайно зайшов до неї на перевязку, трошки передихнув і пішов додому, проходив через місця бойової ганьби, на мокрому снігу сліди моєї крові і уламки нової удочки... а поряд весело улибається і тягне за пузо чергового карася сука браконьєр і його відданий почт жартує.
Спочатку хотів сфоткать і виставить сюди своє лице(якщо його ще можна так назвать) і прочі відбиті частини тіла, але потім передумав.
Взавтра збираю банду і йду унічтожать еслі что не помінайте лихом...
Ця ситуація характеризує роботу рибоохорони, зокрема в межах міста.
Бензину на виїзд не потрібно, деякі працівники рибоохорони живуть біля річки.
Перед світанком "Плавець" в спеціальних рукавичках з шипами вибирає рибу як зі свого огороду, особливо біля "ВЕНЕЦІЇ".
Постійно по двоє троє біля "ВЕНЕЦІЇ" "драчують".
Вночі з "павуками" постійно ловлять рибку.
От і сьогодні біля восьмої ранку на усті біля паравозіка "Плавець" збирав урожай.
Сміян Михайло телефонував за цю ситуацію, ми підняли рибоохорону, але черговий раз його не зловили.
Пообіцяли виправити ситуацію в межах міста, подивимось.
Домовився з рибінспектором Серієм тел.097 475 62 23, можна звонити в будь-який час, обіцяв реагувати.
Якщо не буде реакції, пишить звоніть, будем виясняти чому не реагують.
Я особисто зможу включитись в роботу після 15 березня, як приїду з США.
Ваня, ви писали, що деякі органи хочуть ввести ліцензію на відлов риби, я розумію в цивілізованих країнах всі рибалка платять, але не такі суми як ви оголосили, і всі знають куди ті гроші йдуть, а за що маємо платити ми???
ця срана рибінспекція буде чиплятися до простого дядька з вудкою, клеїти йому штраф, а підори які ловлять рибу сітками, вибухівками, драчами і т.п. будуть жопою сміятися з тих хто плотить.
20 лютого їздив до батьків в Ізяслав. мав змогу вийти протестувати нові спінінги, і що я побачив, якиїсь водолаз виймав з води вибухівку яка не здитонувала, і це серед білого дня в центрі міста за 300м від міліції
ЛЮДИ, про що ми тут пишемо??? що дали наші звернення до прем єра? ми для нашої влади являємося бидлом за рахунок якого вони збагачуються, ось вони придумаль ввести ліцензію, як доказ того. А що вони зробили для збереження водойм? чи багато хто з нас може сказати як оперативно виїхали рибохоронці на виклик? чи може ми чули в новинах як засудили браків? цього не було і мабуть і не буде. вони можуть лише припертися на наші змагання і збивати бабло за проведення змагань, перевірити ліцензію на човен і мотор, але ніколи не знімуть жодної сітки, а ЧОМУ???
я вже не одноразово писав про це, але толку, заробляємо лише мозолі на пальцях від писанини і головний біль від того що бачимо
і ще одне, прошу якщо хтось має можливість надати мені номер Хмельноцької "рибохорони"
ця срана рибінспекція буде чиплятися до простого дядька з вудкою, клеїти йому штраф, а підори які ловлять рибу сітками, вибухівками, драчами і т.п. будуть жопою сміятися з тих хто плотить.
20 лютого їздив до батьків в Ізяслав. мав змогу вийти протестувати нові спінінги, і що я побачив, якиїсь водолаз виймав з води вибухівку яка не здитонувала, і це серед білого дня в центрі міста за 300м від міліції
ЛЮДИ, про що ми тут пишемо??? що дали наші звернення до прем єра? ми для нашої влади являємося бидлом за рахунок якого вони збагачуються, ось вони придумаль ввести ліцензію, як доказ того. А що вони зробили для збереження водойм? чи багато хто з нас може сказати як оперативно виїхали рибохоронці на виклик? чи може ми чули в новинах як засудили браків? цього не було і мабуть і не буде. вони можуть лише припертися на наші змагання і збивати бабло за проведення змагань, перевірити ліцензію на човен і мотор, але ніколи не знімуть жодної сітки, а ЧОМУ???
я вже не одноразово писав про це, але толку, заробляємо лише мозолі на пальцях від писанини і головний біль від того що бачимо
і ще одне, прошу якщо хтось має можливість надати мені номер Хмельноцької "рибохорони"
Хлопці, яка Хмельницька рибоохорона, по даній ситуації, що склалася із п. Щевичем, то взагалі не має ніяких слів, одні емоціїї!!!!!! і ті нецензурні. Дожили... свідомий громадянин, та рибалка -любитель не можне йоб-нуть копняка зажравшимуся наглєцу - браконьєру... Я памятаю в свій час близько року-півтора назад в Володимирецькому районі, коли певні "хазяєва - жизни" місцевого розливу із м. Кузнєцовськ приїхали ловити рибу на р. Стир електроловом, то місцеві рибалки так їх од-х-ри і скупали в р. Стир, що "дурна слава" про це село ще довго ішла тією стороною... І при цьому жоден рибалка який приймав в цьому участь не поніс ніякого покарання, так як місцевій міліції хватило розуму не притягати їх до відповідальності, а може просто не хотіли виставляти в поганому світлі місцевих "авторитетів". Якщо теперішні інспектори доблесної рибоохорони замість того щоб відігнанти браконьєрів за 300 м. від обласного управління човпуть рибу електроловами разом із бригадами браконьєрів, десь на р. Горинь в р-ні смт. Оржева та сіл Суськ і Дюксин, для того щоб відбити гроші за які вони купили ( або відкупили щоб залишитися на роботі ) свої посади, то що залишається робити рибалкам ? Тільки душити, а бажано топити таких мерзавців та виродків, хоча це і іде в розріз законодавства...
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість