Ультралайт

палки, катушки, жилка, шнури....
KYM
Бро
Телефон: 067-360-88-01
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення KYM »

Вы правы на счёт вопроса.
Хотел бы ещё заметить, что "отдачи" в руку от грузголовки в 1,25 гр я в своей практике ещё практически не ощущал. Да, кончик отыгрывает, по шнуру видно, но чтобы "ОТДАЧА" была - нет!

Возможно единственный раз, когда я действительно чувствовал отдачу от чебурахи 1,25 гр - на заливчике Днестра (с хорошо утрамбованным дном, отсутствием малейшего течения и безветрии на относительно небольшом расстоянии заброса), тестируя спининг, собранный харьковскими коллегами на основе Матаговского бланка, при наличии на катушке шнура производства "страны восходящего солнца" = 3lb
Во всех остальных случаях я отслеживаю такие веса исключительно по кончику спининга.

Спасибо, что Вы, наконец, принимаете участие в жизни ФОРУМа!

С Уважением.
Не учи рыбу плавать!
tosi
Споглядаючий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення tosi »

Сергій, 1,25гр реально відчути, але не думаю що це реально на спінінгу більше 5футів ростом, ну і відповідно комплектик має бути максимально легким (до 280, а то і до 250гр). Особисто я своїм відчуваю, але умови мають бути ідеальними, це якщо ми говоримо про вільне падіння джиги, ну а при проводці відчуваю абсолютно все.
KYM
Бро
Контактна інформація:

Tosi писав:...ну і відповідно комплектик має бути максимально легким (до 280, а то і до 250гр). Особисто я своїм відчуваю, але умови мають бути ідеальними, це якщо ми говоримо про вільне падіння джиги, ну а при проводці відчуваю абсолютно все.
Так ото ж і я про це саме, а комплектиків таких як в тебе - (до 280, а то і до 250гр)..., в нас ні в кого немає, в принципі, як і палочків до 5" :roll:

Ось я вчора нову палюжку злегку випробовував, доречі ту, про яку тобі казав, вона 7,2" 0,4-3 гр. Після того, як продав 79-ту Лунакію відвик трохи... і до нового девайсу не відразу пристосувався. Але приємно був здивований, що на течії (правда невеличкій) 1,3 грамами працював в принципі без дискомфорта. І, звісно,
ну а при проводці відчуваю абсолютно все.
:)
Не учи рыбу плавать!
EXPERT
Рідненький
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення EXPERT »

SVAROG писав:Mikado "Silver Eagle" до 7 гр, на практически идеальных условиях в Горыньграде чувствовал в руку 1,25 + 3\4 твистер. На палюге ощущается малейшее касание.
Маю в своєму асортименті Mikado "Silver Eagle" до 7 гр, якщо глубина водойми де я ловлю біля 2 метрів, віддачу в руку відчуваю, особливо якщо ловлю на вольфрамові мормишки. Мормишки при меншому об'емі та однаковій вазі в порівнянні з свинцевими джигголовками краще прорізають воду.Ця особливість вольфрама не завжди краща для кльову. Також для того, щоб відчувати віддачу в руку потрібний твердий грунт.
До речі, на Чемпіонаті нашої області цього року в Забарі, Mikado "Silver Eagle" до 7 гр довжиною 2.20, допоміг мені, стати Чемпіоном.
KYM
Бро
Контактна інформація:

Вибачте за виражовування, Іване Павловичу, в мене звісно не стільки досвіду, як у Вас, але я ніколи в житті не повірю, що вказаним спінінгом Ви відчували в руку "віддачу" від 1,25 грама+3/4 твістер, ще і на такому трав"янистому дні, як у Забарі в момент ЧО!

Можу повірити, що відпрацьовував кінчик спінінга але про те, що відчувалася віддача" в руку - ніколи.

Прошу не ображатися - я за правду!
Не учи рыбу плавать!
EXPERT
Рідненький
Контактна інформація:

KYM писав:Вибачте за виражовування, Іване Павловичу, в мене звісно не стільки досвіду, як у Вас, але я ніколи в житті не повірю, що вказаним спінінгом Ви відчували в руку "віддачу" від 1,25 грама+3/4 твістер, ще і на такому трав"янистому дні, як у Забарі в момент ЧО!

Можу повірити, що відпрацьовував кінчик спінінга але про те, що відчувалася віддача" в руку - ніколи.

Прошу не ображатися - я за правду!
В Забарі попробуйте в бувшій на момент змагань зоні (В) сектор№1, тверде дно.
В Забарі дійсно в основному трав'янисте дно.Про Забару, я більше згадав через те,що спінінг класний і не дорогий.В підтвердження моїх слів, згадати хоча б перший етап змагань в другому турі.
Зліва від мене Потапов Олександр з правої сторони Кощук Сергій висококласні спортсмени, тим не менше в мене не одного збою, та 40шт окунців в заліку, які мені здається дозволяли більше в подальшому розслабитись і не ловити.
P.S. Можливо в нас відчуття різні, як смаки наприклад.Спорити не має чого, краще на рибалці при можливості попробувати.
KYM
Бро
Контактна інформація:

Помню я той ммент, як Ви попали на пляму окуня, але це не означає, що Вам у цьому допоміг Ваш спінінг. Доречі, ловити тоді можливо було лише рівноміркою або умудрятися злегку джигувати у товщині води.

Тільки незрозумів причому тут сходи і причому тут 40 штук окуня до спінінга?

Я в 2-му старті так само попав на "пляму" і за 15 хвилин взяв 23 окуня але це не означає, що це трапилося бо в мене модний спінінг був. Сходів так само не було, окунь брав взаглот ... вже пізніше він почав бути акуратним...

Але не це мене цікавить. Мова йшла про реальну "віддачу" в руку. Я це розумію так: при падінні чебурахи 1,25 гр+3/4 твістер Ви відчуваєте ударчик через бланк та держак в руку?
Чи Ви візуально бачите відігровку кінчика вудлища і відчуваєте легкість, тобто приманка вже на дні?
Не учи рыбу плавать!
EXPERT
Рідненький
Контактна інформація:

KYM писав:Помню я той ммент, як Ви попали на пляму окуня, але це не означає, що Вам у цьому допоміг Ваш спінінг. Доречі, ловити тоді можливо було лише рівноміркою або умудрятися злегку джигувати у товщині води.

Тільки незрозумів причому тут сходи і причому тут 40 штук окуня до спінінга?

Я в 2-му старті так само попав на "пляму" і за 15 хвилин взяв 23 окуня але це не означає, що це трапилося бо в мене модний спінінг був. Сходів так само не було, окунь брав взаглот ... вже пізніше він почав бути акуратним...

Але не це мене цікавить. Мова йшла про реальну "віддачу" в руку. Я це розумію так: при падінні чебурахи 1,25 гр+3/4 твістер Ви відчуваєте ударчик через бланк та держак в руку?
Чи Ви візуально бачите відігровку кінчика вудлища і відчуваєте легкість, тобто приманка вже на дні?
Давайте не будемо сперечатись, будь ласка. А то так дійдемо до космічних технологй.Бажання щось доказувати не має.:wink:
Я переконувати нікого не хочу, просто висловив своє бачення.
Краще, на рибалці при можливості попробуєм. Я все покажу.
KYM
Бро
Контактна інформація:

Павловичу, так ніхто ж не має на меті сперечатися по-чорному чи, не дай Бог, сваритися.
Просто хочеться взнати єдине питаня:
Мова йшла про реальну "віддачу" в руку. Я це розумію так: при падінні чебурахи 1,25 гр+3/4 твістер Ви відчуваєте ударчик через бланк та держак в руку?
Ось і усе.

А на рахунок спінінга я не маю нічого поти - він дійсно хороший і доволі бютжетний, що на руку починаючим джигітам.
Не учи рыбу плавать!
EXPERT
Рідненький
Контактна інформація:

Я відчуваю в руку.
KYM
Бро
Контактна інформація:

Немає слів 8O
Не учи рыбу плавать!
tosi
Споглядаючий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення tosi »

EXPERT писав:Я відчуваю в руку.
підтримаю Сергія, не віриться про віддачу в руку на такій вазі серійної вудки, тут кастомна не кожна відпрацює таку вагу в руку, а серійник де як правило під катушкотримач налито або дуже багато смоли, або замість графітових арборів ставлять папір, все це не на користь чутливості уділки. Повторюсь, в мене уділка GL6010IMX Зображення зібрана власноручно, ростом 5футів, вага самої уділки десь 48гр, довжина ручки 12см, в ручці під лапку катухи вставлені графітові кільця впритик на бланк, без будь-яких епоксидок, і в ідеальних умовах я відчуваю в руку таку вагу, але це ідеальні умови. В пару до неї катуха твін магнієвий С2000S, шнур Varivas Mebaru Light Game #0.4, є ще такий шнур 0.3, так от він взагалі мабуть найтонший шнур з всіх існуючих (я вважаю що даний шнур це вже для спортсменів, а для рибалки цілком вистачить і 0.4 :), а товщина шнура неабияк впливає на чутливість самої снасті.
З серійних уділок про таку чутливість можна говорити тільки якщо це одночасник, з того що бачив з серійників, підозрюю що одна уділка від Evergreen матиме таку чутливість.
P.S. звісно сперечатись не буду, тим більше що я цей спінінг навіть на вітрині не бачив і в руках не тримав :) прошу сприймати мої слова як власну скромну думку, тобішь ІМХА :)[/img]
KYM
Бро
Контактна інформація:

Повторюсь, в мене уділка GL6010IMX зібрана власноручно, ростом 5футів, вага самої уділки десь 48гр, довжина ручки 12см, в ручці під лапку катухи вставлені графітові кільця впритик на бланк, без будь-яких епоксидок...
Мене зараз біла жаба задавить :lol: , я вже теж таку хочу... :roll:
Не учи рыбу плавать!
Patik
Місцевий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Patik »

Хочу поделиться интересной статейкой про японский ультралайт:
http://spinninguy.ru/rockfish-game/
Спиннинг - наше главное оружие !!!
pushustuy
Абориген
Телефон: 0974626847
Контактна інформація:

Re: ULTRALIGHT

Непрочитане повідомлення pushustuy »

хочу спитати в досвідчаних рибацюг, так як я в УЛ взагалі нульвий по поводу лески при ловлі на ультралайт, що використавувати, шнур чи всеж монолеску, і якої товщини, скажим при тесті палки 1 - 8грам? Який поводок використовується при УЛ і чи використовується взагалі? наперед дякую.
Відповісти

Повернутись до “Спінінгові снасті”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей