Лисин, р. Стир, Демидівський район

stal1n
Бро
Хто: Карасятник
Контактна інформація:

Лисин, р. Стир, Демидівський район

Непрочитане повідомлення stal1n »

Компанйони: Женик Пограничний
Погода: близько +27°C, тиск 744мм рт.ст. вітер змінних напрямків, не сильний
Час ловлі: з 17:00 до 20:15, з 05:00 до 10:15
Місце: на річці Стир неподалік від впадіння струмка, на наступний день ловив на стариці.
Зловлено: на річці 15 підлящиків, пару плотвичок і пару верховодок. На стариці 20 краснопірок, 10 верховодок, 2 линочка і 1 карась.
Наживка: опариш, хробак
Прикормка: власного виробництва + пшениця
Снасті: на річці фідер, на стариці вудки

на цих вихідних всією сім'єю поїхали на бАтьківщину мого тестя, в село Лисин Демидівського району. Там нас чекало свіже молоко, домашні яйця, зелена травичка на босу ногу, холоднюча джерельна вода і купа роботи.
ДЕНЬ ПЕРШИЙ

Після завершення польових та хатніх робіт ми вирішили піти покупатись на річку Стир, це було десь в години о четвертій. Коли ми туди прийшли, то виявили, що рівень води дуже суттєво нижчий норми, сантиметрів на 80. Пологі береги сильно оголені, а на крутих обривах чітко видно як сильно впала вода.
Справа в тому, що вище по течії кілометрах в п'яти знаходиться Хрінницьке водосховище, там є дамба на якій стоїть гідроелектростанція. Ось вони постійно тим рівнем води і грають, то перекриють сильно, то дадуть величезний злив. Місцеві кажуть, що це робиться по дзвінку з Рівненської атомної станції, яка бере воду з Стиру.
Зображення

Якби там не було після купання я швиденько замісив свою фірмову прикормку і розклав фідера. Відразу ж з перших закидів спостерігаю клювання! Але рибу підсікти було не так просто. На кожні 4-5 покльовок я реалізовував лише одну. Потім я навіть замінив гачок на новішим і чомусь поставив поводок не 30, а 60 сантиметрів
Риба ловилась дуже невеличка. Місцеві її називають ляскура - маленькі підлящики. Також попадалась плотвичка та верховодка.
Зображення

На жаль нічого більшенького так і не клюнуло, безсумнівно в першу чергу причиною цього було впавший за дві доби рівень води на майже метрову величину.
Я пройшовся ще вздовж річки, побачив цікаві місця, які відрив малий рівень воду і зустрів одного місцевого рибалку. Він взагалі не бачив жодного клювання, і сказав мені, що непогано можна натягати краснопірок на водоймі-стариці, так званий "Старий Стир" - колишнє русло ріки, біля села Лопавше. Там навіть є можливість витягнути справжнього річкового карася і (увага!) линка. Порибаливши до години восьмої я пішов до хати.

ДЕНЬ ДРУГИЙ

Разом з братом мого тестя Жеником ми прийняли рішення обов'язково піти на рибалку зранечку. Ми обрали Старий Стир
І так будильник пропищав о четвертій двадцять п'ять і ще до сходу сонця ми повністю розкладені й озброєні сидимо на місці. Ми сіли на березі де глибина була десь з півтора метри, я чесно-кажучи не очікував такого на стариці. Посередині водойми по класиці жанру стояла чиясь сітка.
Коли я діставав вудки то виявив, що моя у моєї болонської вудку зломаний кінчик , поламався в чохлі! Це вже третя поломка цього кінчика. Ну нічого страшного, це не зіпсувало мені настрій.
Зображення
Клювання не змусило нас довго чекати, відразу в відро з водою відправляються краснопірки та верховодки. Зі сходом сонця на цю калюжу підтягуються місцеві рибалки: двоє з нашого села і один якийсь невідомий дідуган. Місцеві сіли на своєму улюбленому місці під вербою(справа від нас метрів в 15), а дідок на протилежному мілкому березі. Трішки пізніше місцеві почали нечасто витягати з води малий карасиків, це при тому, що у мене й Женика клювала виключно краснопірка, верховодка й попадались окуні.
Місцеві хлопці половивши день з годинку сказали: "Сьогодні кльову нема, тут як бере то вудки тріщать", і забрались у пошуках щастя на Стир. І тут десь в годині о сьомій чолов'яга на мілині дістає вудкою дебелого карася! Причому він закидав снасті не перед собою, а під кутом градусів 45-30 до берега справа від себе. Потім через хвилин 10-15 ще одного! Після цього він дістав лина.

Так просто дивитись на це в мене не було сили, і я взяв дві свої вудки та й пішов до нього. Попередньо я в нього спитав, чи можна там десь сісти, на що отримав відповідь:"Нє!"
Акуратно сів від нього метрів в десяти з права. Прикормив одну вудку двома шарами прикормки. Тривалий час в мене нічого не клювало, а потім на опариші я витягнув краснопірку нормального розміру. У чоловіка кльов взагалі затих. Трішки згодом в мене почала клювати на опариша краснопірка, і на хробака клюнув линочок! Нарешті я впіймав линка! Я був дуже щасливий, пофоткав його у різних ракурсах та й відпустив у воду, він був надто малим, щоб брати з собою.
Зображення
Через декілька хвилин відбулось впевнене клювання на опариші - тягнув рибу своєю махалкою як самольота. Це був карась грамів на 200-250, дуже сильно впирався при виважуванні.

В цей же час Женик почав тягати з води на хробака карасів, та піймав одного залікового линка. Коли в нього закінчились черв'яки він їх накопав відразу на лугу і продовжив риболовлю. Пізніше виявилось, що він дістав одного золотого карася.

На водойму прийшли два хлопці, я в них стрельнув гнойових хробаків. Перед цим попросив в дідка, він сказав: "Не дам!", ото вже. Я впіймав ще одного малого линка. Що цікаво: перший линок був золотого кольору, аж сяяв і плавники у нього були лілово-рожевими, а другий лин був зелено-жовтого кольору з бордовими плавниками. Але ж красунчики!
Зображення

Десь в години о десятій кльов почав затухати і ми пішли на базу. Коли чистили рибу(десь добру годину), то виявили, що вся риба з ікрою.
Відпочинок в селі це супер!

Джерело інформації
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Закрито

Повернутись до “Старі теми carp.rv.ua”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість