Kostya писав:Місце, де планував стати, зайняте, настрій зіпсовано.
Вибач, Kostya, що зіпсував настрій зранку. Це саме я зайняв місце, на якому ти планував ловити. Я не проспав.
Отож, всього четвертий чи п"ятий виїзд за цей рік. Життя так закрутилося, що немає часу.
Звечора не мав можливості навіть підготуватися, тому взяв із собою всі залишки прикормок, що були вдома.
Зранку на місці. Замішався власна сипучка (60%)+Supermix mondial-f чорний(20%)+ земля (20%).
Поки набухала прикормка, прощупав ще раз дно. П"ятно ракушечника на тому ж місці, ракушка "зла", але цього разу відзначив, що п"ятно має виражену локальну підвищену концентрацію в одному місці. Перший фідер - туди. Другий нижче по течії і ближче до берега - там раніше знаходив гарну густеру і плотву.
Зранку кльов довго розкачувався, клювала дрібота, яку викидав, і то покльовки рідкі. На ракушці влетіло кілька нормальних густер. На ближньому попався підуст і постійно турбував різкими покльовками і холостими підсічками. Кілька нормальних риб не довів до підсака, борсалися як собаки і зходили. Вся риба була підсічена за краєчок губи, хоча гачки №16, повідок - 0,12. Ловив на бутер із 1-го опариша та двох мотилів або пучок мотилів.
Потім, як під"їхав Kostya, "кльов" затих. Відмітив, що примінення пшикалок давало позитивний результат, тому вирішив поміняти прикормку: своя база 2ч+ Supermix mondial-f чорний 1ч. Запах у прикормки був приємний і яскраво виражений. Але кльов це не вернуло. Відмітив, що колір все ж яскравий, тому домішав землі 1ч і додав 1ч Fish Dream Універсал (у нього коріандровий запах, а це - спеція, а осінь - пора спецій). Прикормка була сухувата.
Це відразу дало результат. За пів-години до зборів (мусив їхати - у швагра день народження) розкачав рибку. На ракушечнику прибрав один оборот катушки і попав точно в кльове місце (я підозрював, що трохи перекидав, але що один оборот поміняє справу - то не вірив, але факт є факт). Вкоротив повідок до 40 см, бо відмітив, що риба постійно зачіпає жилку, але не клює. На пучок мотиля і нечасті перезаброси по наростаючій (по масі) почали влітати підлящі (всього зловлено 3 шт).На нижній підійшла плотва. Встиг напідсікати 1,7 кг, хоча підлящ впевнено стояв на прикормці, та вже було пора їхати.
Хоча улов невеликий і кльов - то бліда тінь як було років зо два назад, але оскому збито і задоволення як від рибалки, так і від природи отримано сповна.