Понеділок, і я знову на Горині.
Те ж саме місце, але погодні умови інші: зранку сильний туман і холод. Вітер Пн-Сх.
Водичка ще на пару сантиметрів впала.
Сьогодні замішався: своя база +1/3 кг СС 3000 Club Bremes Noir + пшоно + кукурузка + флюо-сухарики жовті + трохи землі+ ковпачок CC Bombix Brasem у воду.
Перевірка без корму показала, що риби немає. Ну, як завжди ... Ловлю там, де її нема.
Повідок 0,14/70 см, гачки Gamakatsu F22 14.
Як завжди, першим попався підуст, випускаємо. Сьогоднішній кльов - бліда тінь попередньої рибалки. Але кілька гарних густерин за ранок вдалося виловити.
Ловив також на кукурузку, хоча сьогодні вже можна було ловити на опариша, бо верховодка вже не вішалася, та на нього або не клювало, або дрібніша густирка.
Сьогодні рибка не велася на діп від Adder, краще брала недіповану кукурузку. Після 9-00 кльов остаточно пропав. Відразу почав експерименти із пшикалками,
по кругу все пробував, працював лише СС Bombix Brasem, і то на кілька рибок, а потім - лише подьоргуни. також почав комбінувати насадки, та марно, найкраще - проста кукурудза.
На нижній пікер пішли в хід пуфікі від Cukk. Не бере.
Ставлю ще ні разу не обловлений пуфік із запахом рака і через кілька хвилин - шалена покльовка.
Добре, що вчасно взяв фідер в руки. Ледве вспів розкліпсуватися, пробігши кілька метрів по берегу. Фрикціон визчить, риба ривками тягне вниз по течії, фідер в дугу (я навіть не думав, що моя Трабука може так гнутися, думав, досить дубовий, аж ні). 30 метрів змотано. Риба далеко внизу по течії, тугими ривками дає про себе знати, та вдається її призупинити. І що далі? Риба 50 м від мене, повно кущів і трави і повідок 0,14...
Починаю викачувати, підкачав до трави. Ну, думаю, алєс... Так і є - застряг. Беру леску в руки і починаю продирати крізь траву. Пішов. Якимось чудом я його провів через траву і вже практично бездиханного взяв в підсак.
Ледь волочив по землі назад.
ЖЖЖжеееееерех ! 3,8 кг
Я реально в шоці... На таку тонку снасть, через траву і коряги... Зачеплений був за губу. Гачок навіть не розігнувся (хто знає цю серію - він досить тонкий). Руки так тряслись, що прийшлося відрізати повідка бо не зміг вийняти гачка, так міцно сидів в губі.
Після цього рибалити вже особливо не хотілося, тай кльову не було, але заставив себе і за годинку рибка таки підійшла.
Поки збирався, побачив, як ковбасить фідер. Ще щось гарне потримав кілька секунд та відклеїлося. Та з мене на сьогодні досить.
Сьогодні СС не проявив себе. Можливо, з кльовом було поганенько скрізь. Але думаю, що пшоно було явно лишнім і дало рибці більш легку і смачну здобич, чим кукурудза і "пиль", що і підвердив "розтин" -

- густера пакувала в основному пшоно і ячку, плотва ж явно жерла кукурудзу.