Однією з причин цьому є сьогоднішня рибалка, коли половивши на Басовому куті в р-ні Нового двору, потім в Старомильську, і на завершення на обвідній канаві Богдашівських ставів при загальному безкльов'ї (ловив суто мікроджигом на їстівну від Tsunekishi, Reins, Baith Breath та звичайний Manns 3/4', 1' ) ситуацію врятувала мормишка

Виокремлюючи дану тему, особисто я розглядаю ловлю спінінгом на мормишку з двох сторін:
- в першу чергу, як метод спортивної ловлі;
- а, по-друге, як можливість "відійти від нуля".
Знаю, що досить поширений наноджиг в харківській школі спінінгу, також у львів'ян, з якими мав змогу спілкуватися, проте й у нас вистачає рибалок, котрі ефективно ловлять даним методом, зокрема серед користувачів даного ресурсі.

Як любитель-початківець УЛ-спінінгу, задам декілька питань та topic'ів для обговорення, які в мене виникають.
1) Які особливості строю спінінга при ловлі на мормишку? Маю на увазі, чому віддати перевагу - Extra-Fast, Fast чи більше повільні, "лапшисті" типу форелевих бланків чи Belezz'и від Graphiteleader. Питаю, оскільки неодноразово чув, що багато спортсменів замовляють окремі коліна (вершинки) до спінінга суто під мормишку.
2) Чому віддати перевагу - шнур+флюорокарбоновий повідок чи монофіл. Які переваги/недоліки використання кожного з них з Вашого досвіду? Товщини? Можливо рекомендовані виробники?
3) Які форми та кольори мормишок найбільш актуальні для ловлі спінінгом. До прикладу, найпоширеніші вольфрамові в таких кольорах - золото, мідь, нікель, чорний - яку обрати чи який колір під які умови? Які грамажі мормишок? Нижче на фотографії набір мормишок одного з львівських спортсменів

5) Які проводки найчастіше застосовуються при ловлі спінінгом на мормишку? Всі неодноразово чули й бачили про "розкачування" від Колі Чорного, "твіччінг" мормишки, подвійний підрив... Які Ваші рекомендації та зауваження з досвіду?
Можливо я дещо опустив чи просто не зауважив, добавляйте й будемо обговорювати

Найголовніше, хотілося б почути думки й досвід саме користувачів даного ресурсу стосовно ловлі спінінгом на мормишку

П.С. Я поки що "юзер" в даному питанні, тому наперед прошу вибачення за можливі некоректні назви чи щось подібне в повідомленні. Поправте при потребі

П.П.С. Наперед прошу "любителів" коментувати наноджиг як непотрібну ловлю дріб'язку чи щось подібне утриматися від недоречних коментів

ІМХО
З повагою, Bulick