Юра » 12 березня 2015, 10:03
Про кукурудзу можу багато чого розказати, так як ловлю в основної на неї.
Ловив і карпа в свій час, і на Горині постійно ловлю всяку білу рибу.
Насправді, все не так однозначно, як здається.
Знайти кукурудзу, на яку буде клювати на даній водоймі - це проблем.
Не надаю переваги вакуумованій, практично завжди ловлю на звичайну консервовану.
Почнемо з Горині.
Біла риба: густера, плотва, лящ, головень.
Критерії: чим ніжніша, чим солодша, середній і дрібний розмір, не груба шкурка.
Деколи може краще клювати на солонувату, але це - виключення. Солодкість кукурудзи - дуже важливий чинник.
Скажімо, звичайна варена кукурудза в сезон її появи все-одно значно уступає солодкій консервованій.
Чим холодніша вода, тим ніжніша має бути кукурудза.
Ступінь ніжності - до практично самої шкурки, без "твердинки".
На тверду і крупну можна просидіти весь день і не побачити покльовки, а поставиш практично шкурку, і вуаля - клює.
Хтось казав, що така кукурудза сильно злітає, так от це неправда - вона витримує навіть покльовки малої густери на тонкий гачок, яка, як собака, хапає за край і рве.
Повторюсь, але практично завжди твердувата кукурудза гірша за м"яку.
І ще. Корисно пересипати частину кукурудзи готовою прикормкою, якою ловите, або просто насаджувати ту, що кинули в прикормку.
Часто на цю клює впевненіше. Діпування вмочуванням також дає результат, а от пшикання - практично ні.
Що робити, коли купили тверду? Як в кризу зекономити?
Відкриту банку розфасовуємо в целофанові пакетики (кому скільки треба на одну риболовлю - криза ж на дворі) і в морозилку.
Перед риболовлею виймаємо, розморожуємо (мікрохвильовка -> розморозка по вазі -> 100 гр). Стає набагато ніжнішою і так само впевнено тримається на гачку.
По карпу.
Тут небагато досвіду, та на нього дійсно потрібно використовувати кукурудзу із цілих крупних зерен із досить твердою шкуркою.
Часто краще працює солонувата. Знайти таку - досить складно. Це - Чемпіон, Еко, Ekos.
Щодо виробників.
Так як я надаю перевагу солодкій кукурудзі, то рекомендував би кукурудзу венгерського виробництва.
Ще минулий сезон вразила Supero (в Фреші). Дуже солодка, дуже ніжна, правда, залежить від партії. На неї клювало.
Чого не має бути в складниках? Ні в якому разі - лимонної кислоти чи інших інградієнтів, крім цукру та солі ну і кукурудзи та води.
Будь пильні, деякі власні торгові марки цим грішать (вироблено в Китаї).
- Подякували: 7 [Показувати]