р. Горинь
- Valdus
- Перехожий
- Телефон: 0678621029
- Контактна інформація:
Re: р.Горинь
з 8 на 9 їздив на Горинь в район дамби
восьмого пообіді була активність хижаків, а я як на зло не взяв спінінг
з улову особливо похизуватися нічим, відпустив 7 соміків з долоню, забрав сомів 500 гр та 1,5 кг
Це впринципі і все....
восьмого пообіді була активність хижаків, а я як на зло не взяв спінінг
з улову особливо похизуватися нічим, відпустив 7 соміків з долоню, забрав сомів 500 гр та 1,5 кг
Це впринципі і все....
10-го числа, в переддень Дня рибалки, виїхів на Горинь з фідером.
Задумка була перевірити новоприкуплені прикормки та ароматизатори Фіш-Дрім, карповий "Метод" та, звичайно, відпочити.
Погода була чудова: помірний вітер, похмуро, часом з дощиком, але Пн вітер, досить жарко.
Зайняв відоме по попередніх рибалках місце. Ловити вирішив на знайденій косі із ракушечником на глибині 3,5 -4 м.
Використовував 3-ри снасті : фідер із маленькою трубочкою та двома повідками, фідер на Метод та живцьовку.
Замішав прикормку: своя база+ фіш-дрім лящ (не спорт!) + фіш-дрім плотва+перловка+пшоно+трохи давленого гороху+3-ри ковпачки ароми фіш-дрім Brasem (Лящ). У останньої запах кокосово-ванільний. Прикормка мала темний колір з крупними фракціями. А аромат ...
Зразу ж на опариша зловив пічкуря, який відправився на живцьовку. З пів-години риба не реагувала на мої снастї, я вже почав сумніватися у правильності своїх дій. Влітали то бички, то піскарики. Аж ось нормальна покльовка - і перша нормальна густера у садку. Далі ще кілька, білоглазка, пара нормальних плотвиць і ,нарешті, перший підлящик. На Метод сильна покльовка - і обриб повідка 0,18 біля гачка. А снасть-то ковзаюча, не глуха.
Тут же затремтів дзвіночок на живцьовці, але потім притих. Подумав, що живець ожив і почав борсатися. А треба було підсікати. Хтось
йому переламав хребет та наніс рани, несумісні з життям.
Відмічаю, що поки-що дрібота не турбує. Це додавало оптимізму. Та після підлящика настало затишшя. Я надіявся, що це став на прикормці льоша. Та не тут то було. Чергова сильна покльовка на опариша (0,15 поводок) і почалася боротьба. Риба рвонула на середину ріки, потім під берег, жалібно пищав фрикціон. Що це? Гарний лящ? Але коли промайнули червоні пера, зрозумів, - головень. Вимучений він легко дав себе завести у підсак. На око - більше кіло. Обережно звільняю його і несу в підсак. Та тут наші погляди зустрічаються і я розумію, що буде далі. Сильна рибина кілька разів вигинається і в карколомному стрибку відправляється в рідну стихію.
Жаль, але кажуть, що головень несмачний. Хай живе.
Надалі, як пригріло сонце, кльов затих та на місці приводнення кормушки постійно виникали буруни від хижака. Видно, розлякав головень мені всю рибу з прикормки. Згодом підійшла дрібна густера, яку відразу топив.
В результаті 1 кг нормальної жарочної рибки. Як потім виявилося, достатньо для моєї родини.
І кілька розмірковувань:
1. Прикормка, використана мною, подіяла. Рибалки, що ловили тут з ночі, жалілися на відсутність кльову і всього 1-н підлящик в улові у них. Але наскільки вона ефективна сказати не можу: все ж ляща я не взяв.
2. "Дика" риба незалежно від прикормки має свої години виходу і навіть найсмачніший корм не заставить її довго затримуватися і відхилятися від щоденного ритму. Така закономірність на цьому місці спостерігалася мною і на осінніх рибалках, і зараз, і на кар"єрах.
3. Риби небагато або вона сильно "розбавлена" водою.
4. В шлунках густери повно темної прикормки, у підлящика та білоглазки в основному жовта маса з крупинками - горох та пшоно, в плотві - лише зелень.
Задумка була перевірити новоприкуплені прикормки та ароматизатори Фіш-Дрім, карповий "Метод" та, звичайно, відпочити.
Погода була чудова: помірний вітер, похмуро, часом з дощиком, але Пн вітер, досить жарко.
Зайняв відоме по попередніх рибалках місце. Ловити вирішив на знайденій косі із ракушечником на глибині 3,5 -4 м.
Використовував 3-ри снасті : фідер із маленькою трубочкою та двома повідками, фідер на Метод та живцьовку.
Замішав прикормку: своя база+ фіш-дрім лящ (не спорт!) + фіш-дрім плотва+перловка+пшоно+трохи давленого гороху+3-ри ковпачки ароми фіш-дрім Brasem (Лящ). У останньої запах кокосово-ванільний. Прикормка мала темний колір з крупними фракціями. А аромат ...
Зразу ж на опариша зловив пічкуря, який відправився на живцьовку. З пів-години риба не реагувала на мої снастї, я вже почав сумніватися у правильності своїх дій. Влітали то бички, то піскарики. Аж ось нормальна покльовка - і перша нормальна густера у садку. Далі ще кілька, білоглазка, пара нормальних плотвиць і ,нарешті, перший підлящик. На Метод сильна покльовка - і обриб повідка 0,18 біля гачка. А снасть-то ковзаюча, не глуха.

йому переламав хребет та наніс рани, несумісні з життям.
Відмічаю, що поки-що дрібота не турбує. Це додавало оптимізму. Та після підлящика настало затишшя. Я надіявся, що це став на прикормці льоша. Та не тут то було. Чергова сильна покльовка на опариша (0,15 поводок) і почалася боротьба. Риба рвонула на середину ріки, потім під берег, жалібно пищав фрикціон. Що це? Гарний лящ? Але коли промайнули червоні пера, зрозумів, - головень. Вимучений він легко дав себе завести у підсак. На око - більше кіло. Обережно звільняю його і несу в підсак. Та тут наші погляди зустрічаються і я розумію, що буде далі. Сильна рибина кілька разів вигинається і в карколомному стрибку відправляється в рідну стихію.

Надалі, як пригріло сонце, кльов затих та на місці приводнення кормушки постійно виникали буруни від хижака. Видно, розлякав головень мені всю рибу з прикормки. Згодом підійшла дрібна густера, яку відразу топив.
В результаті 1 кг нормальної жарочної рибки. Як потім виявилося, достатньо для моєї родини.
І кілька розмірковувань:
1. Прикормка, використана мною, подіяла. Рибалки, що ловили тут з ночі, жалілися на відсутність кльову і всього 1-н підлящик в улові у них. Але наскільки вона ефективна сказати не можу: все ж ляща я не взяв.
2. "Дика" риба незалежно від прикормки має свої години виходу і навіть найсмачніший корм не заставить її довго затримуватися і відхилятися від щоденного ритму. Така закономірність на цьому місці спостерігалася мною і на осінніх рибалках, і зараз, і на кар"єрах.
3. Риби небагато або вона сильно "розбавлена" водою.
4. В шлунках густери повно темної прикормки, у підлящика та білоглазки в основному жовта маса з крупинками - горох та пшоно, в плотві - лише зелень.
- kolesdoc
- Дослідник
- Контактна інформація:
Юра - звіт класний/головне, що щирий та повчальний/.Є маленькі питання
покльовка?І ще, вибачте за "купу"питаннь,
, при знаходженні коси, який "грузик"використовували, скільки грам?, ще не можу добре" щупати" дно, з фідером 2 сезон.Горинь люблю.
-це типу "салапінської" каші(спрощено:у великій кількості води вариться 1/2 част.перловки, потім додається 1част.пшона майже до готовності, далі-вода зливається і додається кукурудзяна та ячнева по 2част.крупи - головне не переварити, щоб була "розсипчиста"), чи як ви робите? І що "ставили" на method(горох, конс.кукурудзу?)- на що була таЮра писав:+перловка+пшоно+трохи давленого гороху.

Вже потім зрозумів, що дещо забув написати.kolesdoc писав:Юра - звіт класний/головне, що щирий та повчальний/.Є маленькі питання-це типу "салапінської" каші(спрощено:у великій кількості води вариться 1/2 част.перловки, потім додається 1част.пшона майже до готовності, далі-вода зливається і додається кукурудзяна та ячнева по 2част.крупи - головне не переварити, щоб була "розсипчиста"), чи як ви робите? І що "ставили" на method(горох, конс.кукурудзу?)- на що була таЮра писав:+перловка+пшоно+трохи давленого гороху.покльовка?І ще, вибачте за "купу"питаннь,
, при знаходженні коси, який "грузик"використовували, скільки грам?, ще не можу добре" щупати" дно, з фідером 2 сезон.Горинь люблю.
1. Що таке "коса" і як шукав.
Я також не дуже спец в цьому, але з дгигового досвіду зрозумів рел"єф по глибині і приблизно по бровках. Бачу, що у мене під ногами прибережна канавка, далі від берега підвищення а потім спад в русло. W -видне дно. Взяв груз 40 гр у вигляді <> і почав ним протягувати по дну перпендикулярно берегу. Тоді дуже добре відчуваються всі нерівності дна, тип грунту, наявність каміння та різних перешкод. В тому місці, яке я назвав "коса із ракушечником" груз почав застрягати, стукатися об щось, приходив трохи із подряпинами. Певно, каміння. Але не застрягає намертво, значить каміння занесене піском або грунтом. А таке каміння може бути і полем ракушки, що потім і підтвердилось, як я час від часу витягував пусті ракушки.
2. Щодо "салапінської каші". Зараз приходжу до висновку, що не потрібно "винаходити велосипед" а користуватися готовим перевіреним рецептом. Наступний раз це буде салапінська каша по рецепту. І, по пораді розробника Фіш-дріма, суміш Лящ + Карась+ Ароми. По крайній мірі в літературі він саме цю комбінацію називає самою робочою по лящу на річці. Правда, там ще має бути Гейзер, але я поки не ризикну його використовувати, кажуть має сильний запах і перебиває все. І використаю інший підхід до годівлі. Як опробую - напишу результат.
3. На "Метод" ставив горох. На нього і був обрив. Але краще ставити кукурудзу (просто не мав). Пробував опариша - не те.
4. Ще забув сказати про перловку. Ловив і на неї. Чотирьох видів: проста, з медом, з часником, з корицею. На 0,12 і маленький гачок і коротший повідок (на опариша брало на довгий - 70 см/0.15 повідок). Так от, мед, часник - прольот. Найкраще - кориця. Потім пізно зрозумів, чого є покльовки, а підсікти не можу, - гачок на перловці сильно затупився (зломалось жало). А так рибка покльовувала і на перловку. З часником потрібно бути обережним. Дуже робочий запах, але часнику треба небагато. В ідеалі, лише змащувати руки перед насаджуванням.
От таке, чим міг, тим поміг.
"Гейзер" немає сильного запаху. Це фактично та сама прикормка тільки з добавленням компонентів які в воді збільшують свій обєм і тим розривають шар корму, створюючи цим самим муть, яка і приваблює рибу (правда з мого досвіду саму дрібненьку)Юра писав: Правда, там ще має бути Гейзер, але я поки не ризикну його використовувати, кажуть має сильний запах і перебиває все.
- kolesdoc
- Дослідник
- Контактна інформація:
Дякую Юрі за відповіді, найближчим часом/хто його знає коли, ще не у відпустці/збираюсь/вірніше, збираємось/ на чудо-річку Горинь, то відзвітуємось.І ще- по розмовам, все ж краще горох/ ну на метод/.
Додам свої 5 копійок. Кращий гейзер це висівки чи отрубі по рускі. І взагалі краще якісь не намокаючі штукі для розрихлення використовувати. Я один час балувався лушпінням від зерна які мій папуга залишав. Запах переносять на таку відстань)) і розрихлює нормально. Зараз додаю його в "кашову" частину прикормки. А муть по лящу на річці краще робити "Фіш дрім жовтий бісквіт". Вона вже є в РІвному. Шоб не було реклами не скажу де. Реальний жовтий слід в прикормочному шлейфі який добре приваблює крупну рибу і дає запах реальний бісквіт - хто нюхав сенсас той пойме. Стоїть фігню. Це звісно моя точка зоруtrans писав:"Гейзер" немає сильного запаху. Це фактично та сама прикормка тільки з добавленням компонентів які в воді збільшують свій обєм і тим розривають шар корму, створюючи цим самим муть, яка і приваблює рибу (правда з мого досвіду саму дрібненьку)Юра писав: Правда, там ще має бути Гейзер, але я поки не ризикну його використовувати, кажуть має сильний запах і перебиває все.

Если хочешь накормить голодного, не давай ему рыбу, а дай ФИДЕР и научи ее ловить. - Древнняя восточная мудрость
- Valdus
- Перехожий
- Контактна інформація:
Залишились з рибалки росянка (шт 40 має бути, може більше) та пачка опаришів, віддам за дякую якщо кому треба (тільки сьогодні, завтра не буде в місті)
0678621029
0678621029
А як рибалка?Valdus писав:Залишились з рибалки росянка (шт 40 має бути, може більше) та пачка опаришів, віддам за дякую якщо кому треба (тільки сьогодні, завтра не буде в місті)
0678621029
- Valdus
- Перехожий
- Контактна інформація:
Вечерідрібна густерка підлящикі брали, як почався дощ кльов як відрізало, під ранок 2 ляща по 1 кг, карп приблизно на 3 кг втік. Зранку кльов з перервами. дощ вночі починався 3 рази, і помітив активність невеликого сома на поверхні води за 5-10 хвилин до дощу
- SergeyOn
- Балакучий
- Телефон: 063-477-93-16
- Контактна інформація:
Може у когось буде 1 вільне місце завтра (субота з ранку) на горинь фідера помочити?
А то маршрутки пізно їдуть.
Рівне, північний (на пальне без проблем)

Рівне, північний (на пальне без проблем)

Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
- stal1n
- Бро
- Хто: Карасятник
- Контактна інформація:
теж дуже хотів би, щоб мене взяли на рибалку на горинь по фідеру
ато як сам пробую то тільки невдачі, чи то місце не так обираю, чи в іншому фейлю..
дуже хотів би хоч би раз попасти на цю диво-річку з профі
ато як сам пробую то тільки невдачі, чи то місце не так обираю, чи в іншому фейлю..
дуже хотів би хоч би раз попасти на цю диво-річку з профі
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
- stal1n
- Бро
- Хто: Карасятник
- Контактна інформація:
рибалив на річці Горинь в районі моста с. Олександрія на фідер вчора зранку
наживка: опариші і перловка з корицею
біля десятка незалікових підлящиків чи густерок, одненька верховода.
Напарник взяв підлящика грам на 130
наживка: опариші і перловка з корицею
біля десятка незалікових підлящиків чи густерок, одненька верховода.
Напарник взяв підлящика грам на 130
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
- SergeyOn
- Балакучий
- Телефон: 063-477-93-16
- Контактна інформація:
Рыба не клюет, потому что у нее клюва нет!!!
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей