оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Звіти про спінінгову рибалку. Вісті з водойм
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Re: оз.БАСІВКУТСЬКЕ

Непрочитане повідомлення Kylibin »

Сьогодні о 7-00 був уже на воді. Почав скородить із сторони кітайського будиночку вздовж лілій на дюйм ультрофіолет+3 гр. Буквально зразу тюк і піпісочний судачок вертається до мами. Доволі жваво поводися хижак. Часті покльовки приносили поодиноких тараночних окунців. А хотілось знайти зубату,яка в прошлу неділю,була майже в лодці,но миттєва свічкаі виплюнула мою наживку .Рибалку закінчив о 9- 30. Час до праці. Результат з 10 окунців.РС.Відповідаю на запитання КУМА. Свого судака іРомкіні щуки були зловлені на плесі, а фоткі син мав скинути Вам в лічку чи на почту,ящо не прийшли то попробуємо повторить.
фоткі син мав скинути Вам в лічку чи на почту
Прийшли, я їх із задоволенням виставляю! Дякую!З повагою, АДМ.

Зображення
Зображення
Зображення
AndreyK
Модератор
Телефон: 0677966277
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення AndreyK »

Сегодня после работы вырвался на Басовкут испытать новый шнур, в 16-00 был на месте. Решил начать под дамбой, на зелёный дюймовый твистер с 3-граммовой головкой. Минут 15 его полоскал, но безрезультатно. Поставил красный дюймовый твистер - и сразу же поклёвка маленького судачка, который сошёл в метре от берега. Следующего "гиганта" грамм на 100-150 я всё-таки вытащил, и после фотосессии на память - ведь это мой первый в жизни судак, он был выпушен на волю. :-)
В течение следующих 15 минут были выловлены крупная палка, старый автомобильный коврик, чья-то вертушка с обрывком лески :-) , а также неплохой окунь и ещё один судачок грамм на 100-150 (тоже был выпущен). При тех же размерах окуня тащить оказалось интереснее - сопротивлялся он как-то активнее судачков. И ещё каким-то чудом при проводке зацепилась за бок верховодка. :sh_ok:

Зображення

Последующие полчаса поклёвок не принесли, и я перешёл на само озеро. Возле дамбы на плитах как обычно были завсегдатаи, и пришлось двигаться правее, между дамбой и зарослями то ли кувшинок, то ли лилий. Так как дул довольно сильный и порывистый встречный ветер, то три грамма оказалось маловато, и пришлось поставить головку 5 грамм, заодно и твистер сменил на полуторадюймовый красно-зелёный хамелеон.

В конце концов в 18-30 очередной зацеп оказался совсем не зацепом и после непродолжительной борьбы на берег был извлечён судак на полкило. Конечно, по сравнению с красавцем из предыдущего сообщения он не идёт ни в какое сравнение, но для меня даже такой улов - это высокий результат. :-)

Зображення
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Re: Щука

Проти сіток!!!!!!!! :nez-nayu: Були з Ромою на загально доступній водоймі сьгодні результат = умене зубатий трофей 1 ,6 + у Роми 2 хвости 0,8 + 0,8 = непоганий результат.Але вихід зубатої був тількі 40 хв. Останній час був на ополіскування приманок. Фото є. Скину в лічку , а Ви,будьласка, виложіть на форум. Зповагою ,Kulibin
os1
Місцевий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення os1 »

В неділю відкривав сезон по спінінгу на Басіку з човна.
Приманка - дюймові твістери, колір переважно хамелеон і воблери різних розмірів, кольорів, форми і глибини занурення.
На водоймі був з 7.30 до 18.00.
Результат за день - 3 окуні басівкутського розміру на дюймові твістери кольору хамелеон (г..нофіолет). На воблери - 0.
Списуємо на східний вітер :smu:sche_nie:
Разом з тим сезон відкрито.
Зображення Зображення Зображення Зображення

До речі на озері було досить багато рибалок і на човнах і на березі, але звітів щось ніхто не пише, мабуть теж немає чим похвалитись.
Бачив одного поплавочника, який ловив з берега, я стояв від нього метрів 50, так він з періодичністю 1-2 хвилини смикав якусь невеличку білу рибу (плотку або верховодку).

P.S. Ще раз переконався, що браки почувають себе на Басіку впевнено і спокійно, як риба в воді. Не бояться нікого і нічого.
Саша@Наташа
Дослідник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Саша@Наташа »

У суботу був з друзями на озері. Знайомі в основному ловили на поплавок, я на мікруху. Взяв за ранок 20 окунів з під берега (розмір різний). Окуня порібно шукати, але він є і непоганий. Як показала практика на початкових закидах клює більший окунь потім все менший і менший. Кольори різні: хамелеон, масло, фіолет. У більшості все залежить від проводки: легкий тролінг з невеличким джигом (або підтвічуванням). Найкращий час лову від 7.00 десь до 8.30.
У неділю змінив місце на інше, був сам (самому, правда, трохи "стрьомно" особливо по трясовинних місцях ходити). У 7.00 на місці, тактика і техніка ловлі такі ж як у суботу. При першому забросі сядяє окунь близько грам 300, мікрождиг в дугу ледь вивожу до себе (по краях камиші з травою) бо кидався то до одних камишів, то до других і під самими ногами схід (адреналін б"є через край). "Окопуюсь" на цьому місці і звідси беру залікових окунів біля 15 шт. притому, що знову сідає серйозний окунь біля 300 гр. (але цього я впустив з рук по власній необережності, я писав великий А.С.Пушкін "...і опыт сын ошибок трудных").
І ось тут саме цікаво коли кльов майже закінчився починають припливати лодочники :). Вирішую змінити місце, на іншій точці (уже біля мене троє лодочників, 2 лодки зі спінами 1 з ківочником) за хвилин 10 беру два невеличких і один сход під ногами (у лодочників ніби глухо), окунці блище до спортивних, кльов стає в"ялий, і вирішую знову змінити місце. У той час як лодочників спінінгістів так і ківочників на озері уже греблю гати (біляя 9 ранку). Вибрав нове ніби перспективне місце по поверхні видно як де-не-де ходить рибка, лодочники починають постійну ротацію у пошуках риби, видно що кльов у них недуже. Короче беру на цьому місці ще 6 окунців залікового розміру і помаленьку пішов до дому з приємним настроєм і цілою пазухою адреналіну, час від часу покидуючи у перспективних місцях (але вже глухо) і поглядуючи на постійні переміщення лодочників.
У неділю ввечері вийшов знову на озеро але недалеко, бо мав зустрітися зі знайомим рибалкою. Кінцевий результат рибалки біля 10 залікових окунів за період півторагодинної ловлі.
Не хвоста не луски.
Саша@Наташа
Дослідник
Контактна інформація:

У минулу суботу та неділю був на озері. Результати невтішні. У суботу з 7.00 до 11.00 4 окунця та 1 щучка в районі 300 гр. У неділю за з 7.00 до 11.00 3 окунці. Так, як не задавався ціллю ловлі спортивного окуня (див розділ про змагання на Шепелі) біля 2 - 50 гр, результати невтішні. Хоча за моїми спостереженнями і більшість інших рибаків з напрямку ловлі хижої риби мали невтішні результати.
Мої спостереження щодо негативів на оз. Басів-Кут які вплинули на такий результат.
1. У ці дні дув переважно північний, східний та північно-східний вітри, що за рядом інформації впливають на кльов у негативі (заради цікавості напишу, що у одеській області на Дністровському лимані ці вітри наоборот рахуються рибними).
2. Фаза місяця була не найкраща.
3. Тиск ішов поступово на зниження.
4. На мою думку рівень води на озері часто змінюється, після суботи це було добре помічено і не тільки мною (декілька сантиметрів води поменшало). Питання, як це могло статись? Виникають підозри на регулювання рівня води на водоймі, що негативно впливає на кльов риби. І це я помічаю вже не в перший раз. Це моя особиста думка.
У неділю явно знаючи що буде поганий кльов пішов спеціально перевірити прикмети природні, у більшості справдилось хоча бачив як окунь гуляв у різних місцях але перевірив майже все що мав (це також можна побачити і по шепельських змагання, де ловили тільки мікроокуня).

Пропозиція до адміністраторів та модераторів, ввести на форумі хоча б одну сторінку що до впливу погодних умов на поведінку та кльов риби, а то в суботу прийшлось багато чужих форумів перелопатити, та невідомо чи їхні погодні умови можуть збігатись з нашими, приклад я вказував вище з Одещиною.
Цікавлять такі питання власних спостережень по нашому регіоні:
1. Вплив вітру на поведінку риби;
2. Вплив атмосферного тиску на поведінку риби;
3. Вплив місяця на поведінку риби;
4. Вплив температури повітря і води на поведінку риби;
5. Інше...

Ні хвоста, ні луски :)
os1
Місцевий
Контактна інформація:

.
Востаннє редагувалось 20 квітня 2015, 11:32 користувачем os1, всього редагувалось 1 раз.
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Був на Басіку вчора після обіду ісьогодні з 11 години до 15 - результат =0 . І місяць такий ,як тра і вітер ,але тиск падає і рибка забила :nez-nayu: . А в минулу неділю теж був на рибалці з15 -ї години -покльовок=0 .Але близько 17-ї почав прокльовуватись окунь. Перейшов на дюйм масло з зеленими бльостками і на плесі біля берега в районі кладовища прийняв на борт штук 12 окунців гр 100-150,що є гігантами відносно риби зловленої в той самий день на змаганнях на Волині. :-) Нехотілось би вірити ,що приходить піпець кльову і рибалці на дорогій мені водоймі,яка подарувала мені багато приємних вржень. :co_ol: Напевно пора переходити на річкову рибалку в пошуках дикого судака і зубатої.
Саша@Наташа
Дослідник
Контактна інформація:

На мою думку, якщо погодні показники залишаться такі як зараз, то ніби непоганий кльов буде у суботу і неділю (якщо ще не гратимуться рівнем води).
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Ніколи іні від кого не чув ,що на Басіку хтось і колись грався рівнем води ,адже це не комерційна водойма. А погода і вміння найти рибу і подати уміло правильну приманку саме то. Може щось не так я розумію то нехай мене поправить товариство.
os1
Місцевий
Контактна інформація:

.
Востаннє редагувалось 20 квітня 2015, 11:33 користувачем os1, всього редагувалось 1 раз.
Саша@Наташа
Дослідник
Контактна інформація:

Kylibin писав:Ніколи іні від кого не чув ,що на Басіку хтось і колись грався рівнем води ,адже це не комерційна водойма. А погода і вміння найти рибу і подати уміло правильну приманку саме то. Може щось не так я розумію то нехай мене поправить товариство.
Що до комерції передивіться хоча б цю гілку форуму http://rybalka.rovno.ua/modules/forum/v ... =53&t=1499
А так, як я рибалю тільки з берега, то це доволі добре видно.
Igor09
Дослідник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Igor09 »

Я також був у четвер на ранковій рибалці і результати також невтішні-в мене повний нуль лише батько впіймав одного окунця.
SKIPERUN4IC
Дослідник

Непрочитане повідомлення SKIPERUN4IC »

протинявся сьогодні пару годин по басіку в пошуках щуки, но не найшов, а з дамби рибаків трохи було, в одного даже судачки невеличкі попадались
Kylibin
Абориген
Контактна інформація:

Сьогодні з 10-ї вже був на воді. Розпочав рибалку з району вітряка, далі докладно обловив все плесо використовуючи приманки всіх розмірів і кольорів і різноманітні проводки і потяжки- результат =0.Подзвонив до Роми.Він порекомендував обловити бровку по дорозі до Н. Двору і конкретно ямку біля старого мосту.Все виконав старанно, особливо ту ямку пробомбив великими приманками+7гр. дуже в,ялою проводкою,затим все обкідав колеблом- знову опа... :nez-nayu: Тоді вирішив обкідати ще дві ямки ,які ми з Ромою знайшли по весні.І визнаєте, інтуіція не підвела. Ставлю Атом і на 2 проводці з мілкого на глубину відчуваю тук-підсічка -чую є. При виважуванні відчуваю специфічні посмикування кінчика-ну думаю конкретний окунь , але при всплитії бачузубата.вела себе сумирно і аж бігом я її в сачок і на борт ,щоб не передумала ,як упопереднірази.Повезло дуже бо засіклася за 1 гачок іза самий краєчок губи зверху. Так ,щодіагноз доктора Тарасюка вірний-працює дуже в,яла монотонна проводка інемаленькі приманки.Закінчив рибалить о 15-00- результат- 1 покльовка і 1риба на700гр ізадоволення від спілкування з природою.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей