У минулу суботу та неділю був на озері. Результати невтішні. У суботу з 7.00 до 11.00 4 окунця та 1 щучка в районі 300 гр. У неділю за з 7.00 до 11.00 3 окунці. Так, як не задавався ціллю ловлі спортивного окуня (див розділ про змагання на Шепелі) біля 2 - 50 гр, результати невтішні. Хоча за моїми спостереженнями і більшість інших рибаків з напрямку ловлі хижої риби мали невтішні результати.
Мої спостереження щодо негативів на оз. Басів-Кут які вплинули на такий результат.
1. У ці дні дув переважно північний, східний та північно-східний вітри, що за рядом інформації впливають на кльов у негативі (заради цікавості напишу, що у одеській області на Дністровському лимані ці вітри наоборот рахуються рибними).
2. Фаза місяця була не найкраща.
3. Тиск ішов поступово на зниження.
4. На мою думку рівень води на озері часто змінюється, після суботи це було добре помічено і не тільки мною (декілька сантиметрів води поменшало). Питання, як це могло статись? Виникають підозри на регулювання рівня води на водоймі, що негативно впливає на кльов риби. І це я помічаю вже не в перший раз. Це моя особиста думка.
У неділю явно знаючи що буде поганий кльов пішов спеціально перевірити прикмети природні, у більшості справдилось хоча бачив як окунь гуляв у різних місцях але перевірив майже все що мав (це також можна побачити і по шепельських змагання, де ловили тільки мікроокуня).
Пропозиція до адміністраторів та модераторів, ввести на форумі хоча б одну сторінку що до впливу погодних умов на поведінку та кльов риби, а то в суботу прийшлось багато чужих форумів перелопатити, та невідомо чи їхні погодні умови можуть збігатись з нашими, приклад я вказував вище з Одещиною.
Цікавлять такі питання власних спостережень по нашому регіоні:
1. Вплив вітру на поведінку риби;
2. Вплив атмосферного тиску на поведінку риби;
3. Вплив місяця на поведінку риби;
4. Вплив температури повітря і води на поведінку риби;
5. Інше...
Ні хвоста, ні луски