В чому переваги і недоліки кожного з них?
Який шнур при якому виді риболовлі краще використовувати? Що порадите для лайтової снасті? Дякую.

В принципі, найкращі сучасні шнури - це плетені шнури.Bulick писав:Підкажіть будь ласка початківцю, яка різниця між плетеними і паяними шнурами.
В чому переваги і недоліки кожного з них?
Який шнур при якому виді риболовлі краще використовувати? Що порадите для лайтової снасті? Дякую.
Але це непродуктивні втрати, яких не повинно бути. Я твічом ще не ловив, і частину несильних борід розплутував. Зі 125 метрів за літньо-осінню ловлю, втрат практично немає. Профілактичну обрізку не беру до уваги.Сraft писав:На мій старий Zauber і 150 метрів було мало. На осінь брав ще 150.
Ну дуууже! любить кинуть бородку. Особливо коли ловив твічінгом.
SPIN писав:Яка оптимальна довжина шнура для берегової ловлі?
... склалось враження, що аж ніяк не менша 100 м. Проте помітив наступне:
1. Реальна дальність закидування знаходиться в межах 30 - 40 метрів.
2. Постійне намокання шнуру а потім висихання не йде на користь його властивостям...Отже, не зрозуміло, для чого "гноїти" більшу частину шнура...
Які думки з цього приводу?
разве изилента не лучше для бекинга?бекинг из лески которая подомнётся под нагрузкой шнура
возник вопрос, прочность после сезона ловли проверялась точнЫми измерениями в сравнении с первоначальной или "на глаз"?Сальмо ЕБ 0,19(троллинг три сезона осенью, нагрузки те ещё...) жив до сих пор и на разрыв всё держит После первого сезона, перемотал шнур наоборот ничего с разрывной не поменялось. Больше не мотаю.
Я взагалі не рекомендую використовувати в якості бекінга ізоляційну стрічку чи лейкопластирь. Бували випадки коли клейова основа якимсь чином відділялась і пошкоджувала значну частину шнура.SPIN писав: разве изилента не лучше для бекинга?
Мерял "на глаз", считаю что деформация незначительна чтоб её измерять кантерами или ещё чем.SPIN писав:возник вопрос, прочность после сезона ловли проверялась точнЫми измерениями в сравнении с первоначальной или "на глаз"?
вот и я в том же направлении двигаюсь ))Vob Ler писав: Кайфовей ловить тонким шнуром и пользоваться отбойником. ИМХО. Перешёл на тонкие шнуры и смирился с потерей приманок, зато ловлю рыбу там, где раньше и не закинул бы...
Всі кажуть про сушку, але муть мало хто це робить. Мені особисто нудно вручну мотати 100-120 м шнура на щось, а потім знову на котушку, літом поки вертаєшся з ловлі, то шнур висихає на шпулі.oleg-rivne писав: пару имхо про шнури: пользуюсь и плетеными и "спечеными".
последние гораздо жестче, но крепче, и износ медленней, т.е. как бы практичней.
думаю вопрос выбора вида шнура - чисто индивидуальный, если нет опыта - надо попробывать оба вида.
для себя более важным моментом считаю контроль и своевременное "обрезание" конца изношеного шнура -
после каждой рыбалки до метра (иногда и более) в утиль!
и не забывать про просушку, тогда ничего гнить не будет ))
Юрик, про отбойник подробнее...
чесно кажучи перший раз чую....SPIN писав: .... нудно вручну мотати 100-120 м шнура на щось, а потім знову на котушку
думаю, це характеристика неякісного шнура, незалежно від видуПідступність печеного шнура в несподіваному розриві в будь-якому місці.
Аналогично!oleg-rivne писав:чесно кажучи перший раз чую....SPIN писав: .... нудно вручну мотати 100-120 м шнура на щось, а потім знову на котушку
просто покласти шпулю в сухе, провітрюване місце (наприклад на підвіконня) де вона сама собою добре просохне і все, нічого розмотувати не треба!
теж нічого не змотував, аж поки не зустрів одного рибака, який поділився цим "секретом", каже, що шнур сильно стискається коли висихає та "дубне". Ось і перевірив разок після дощової рибалки. Як вже писав раніше, що при висиханні дійсно трохи стискається, але не сильно. Ще памятаю як десь читав, що після кожної рибалки бажано розпускати шнур по траві і після такої просушки намотувати.KYM писав: Ничего сматывать, а тем более вручну, не нужно.
Если кому интересно, для катушек Экузима (поскольку немало народу пользуется этой серией бюджетных катушек) рекомендовал бы после каждой рыбалки (особенно дождливой) смазывать подшипник ролика лесоукладывателя - это их больное место и если 1 раз "словить шум", уже никакая смазка не поможет - под нагрузкой будет жужжать всегда.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей