Параметри вудки

Вудки, поплавки. жилка, повідки...
AndreyK
Модератор
Телефон: 0677966277
Контактна інформація:

Re: Параметри вудки

Непрочитане повідомлення AndreyK »

kamennieshipy100 писав:Ну я ж не все життя ловив на ЛМ:) ..... Судіть самі: як часто в наших широтах людина буде рибалити на глибині більше 4-ох метрів??? А так довша вудка більший геморой.
Если ловить на тех реках, что в наших широтах, а это Горынь, Случь, Стыр - то достаточно часто. Например я весь прошлый сезон при выездах на Горынь с поплавком ловил именно на таких глубинах. Да и не обязательно БОЛЬШЕ 4 м. Даже если глубина будет меньше, но около 4 м, то забрасывать с поплавком, который висит под самым тюльпаном - очень неудобно, сам убедился. Ну и самое главное - контроль проводки, тут лишний метр никогда не помешает, особенно если берега заросшие, как на наших реках, и надо отвести леску от берева или кустов на берегу. Я, отловив сезон 5-метровкой, теперь очень жалею что при покупке не добавил ещё денег и не взял 6-метровку.
Даже если использовать удилище не для проводочной ловли, а в качестве заменителя маховой удочки - и то более длинное удилище имеет преимущества, потому что лишний метр удилища - это плюс два метра к дальности заброса (а очень часто как раз метра-двух и не хватает, чтобы достать до нужного места...). Лично мне намного удобнее использовать более длинное удилище, чем каждый раз дёргать катушку, особенно при тонкой леске, которая так любит перекручиваться при частых забросах и делать бороды на катушке.
ИМХО, 4 метра - это была оптимальная длина во времена советских стеклопластиковых телескопов. А при нанешнем развитии технологий и ценах - оптимальнее 6, ну минимум 5 метров (естественно если речь идёт не о ловле в канаве или ручейке двухметровой ширины). Лучше уж сэкономить на нескольких пачках сигарет или неделю-две не попить пива, чем экономить на длине удилища.
Да и кто бы говорил насчёт "довша вудка більший геморой" - у самого ведь удилище под ЛМ 7-метровое, и возвращаться к более короткому совсем не хочется, правда? :-)
kamennieshipy100
Місцевий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення kamennieshipy100 »

AndreyK писав:
kamennieshipy100 писав: теперь очень жалею что при покупке не добавил ещё денег и не взял 6-метровку.
А чому не 9-ти метровку це ж по вашій логіці було б ще краще:)))
Чесно кажучи жодного толкового аргумента на користь довгого болонського вудлища Ви так і не вказали. Зарослі береги - палка 2-ох кінців, і тут довжина - заважає!!! 4-м до гіляк дерев дістає рідше ніж 6 метрів:) НЕ в грошах справа а в зручності і універсальності снасті. А рибалити на 4-ох метровій глибині, та ще й на сильній течії - завдання не зовсім для поплавочної ловлі.
Не вводьте людей в оману понакуплюють "громоотводів" і потім не знають що з ними робити і викинути шкода і на найближчій канаві карася ловити незручно:)
П.С.Повірте, я б із величезним задоволенням користувався при ловлі на ЛМ коротшою вудкою, але я просто не дістану до більшості рибок:) А гемор при ловлі довгою болонкою, коли жилку між кілець вітер задуває ні з чим не порівняєш!!
Ты у меня смотри, я где нормален, а где беспощаден.
Ловить рыбу на платнике = охотиться в коровнике!
Хенк
AndreyK
Модератор
Контактна інформація:

kamennieshipy100 писав:А чому не 9-ти метровку це ж по вашій логіці було б ще краще:)))
У удилищ больше 6-7 метров минусы в виде парусности и веса уже перевешивают плюсы удобства проводки. 9 метров уже не будет оптимальной длиной.
Чесно кажучи жодного толкового аргумента на користь довгого болонського вудлища Ви так і не вказали. ... НЕ в грошах справа а в зручності і універсальності снасті.
:) Ну конечно, дело в удобстве. Только оценить его, не испробовав - достаточно сложно. Бессмысленный спор. Можно почитать что пишут по этому поводу авторитетные и опытные люди, благо в интернете статей о болонской ловле можно найти более чем достаточно. А можно самому ловить и на собственном опыте убедиться.
А рибалити на 4-ох метровій глибині, та ще й на сильній течії - завдання не зовсім для поплавочної ловлі.
;;-))) Это надо рассказать людям, всю жизнь ловящим поплавком на больших реках.
Ловля "карася на найближчій канаві" (с) - это не единственное предназначение поплавочной удочки.
ehnaton
Балакучий
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення ehnaton »

Драки не буде однозначно :)
Від себе добавлю наступне - як там в приказці про "на вкус и цвет........" ? Думаю в даному випадку, жодна авторитетна стаття не переконає кожного з вас купити собі на рибалку карася чи будь-якої іншої риби щось "АВТОРИТЕТНЕ" замість "ЗРУЧНОГО" для вас. Оскільки параметри вудлища підбираються індивідуально для кожного з врахуванням і антропометричних даних (ото слово розумне згадав, аж самому протівно) :) Так ось... Комусь і 6м і 9м може підійти, а комусь і 4м завелика буде.
Тому дискусію вище вважаю як мінімум безглуздою (ІМХО)
stal1n
Бро
Хто: Карасятник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення stal1n »

stal1n писав:у мене точно таке ж вудилище, яке радять в попедньому пості
воно дійсно дуже легесеньке й приємне, але я йому ломав кінчик чотири рази!
перші два рази переклеювати тюльпан було відносно не дуже важко
за третім разом я сильно напрягався
а в четверте вже не було як його надіти на бланк, тому довелось вкоротити вершинку до наступного кілечка :(
в наших краях можливо замовити новий кінчик вартість буде приблизно 60-80 гривень

перші два рази вудка по моїй необережності легенько падала у складеному вигляді і стукалась кінчиком..
а от потім кінчик ломався в чохлі під час транспортування, причому на кільця був надітий рідний захисний пластмасовий ковпак!

ось ця вудка: http://elite.alliance-sv.com/elite-alli ... gnese.html
Зображення
сьогодні поламав кінчик вп'яте, при распортуванні
Зображення
будьте дуже обережні з легенькими тонесенькими снастями
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
AndreyK
Модератор
Контактна інформація:

stal1n писав:сьогодні поламав кінчик вп'яте, при распортуванні
Зображення
:sh_ok: Как??? Может ты недостаточно затягиваешь стяжку на пластиковом колпачке, и в результате он немного болтается туда-сюда?
stal1n
Бро
Хто: Карасятник
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення stal1n »

чуть десь вдариться ковпачком захисним - відразу перелом :)
наприклад сьогодні їхав на велосипеді і вудка була в рюкзаку. Так зацепив невеличку гілочку клену в парку на північному.
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
AndreyK
Модератор
Контактна інформація:

stal1n писав:чуть десь вдариться ковпачком захисним - відразу перелом :)
наприклад сьогодні їхав на велосипеді і вудка була в рюкзаку. Так зацепив невеличку гілочку клену в парку на північному.
Ну не знаю. У меня стяжка затянута не на дырки, а до сплошной прорези - и даже при довольно сильных ударах по колпачку он не шевелится и воздействие на кончик не передаётся.
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей