Готування прикормки

Вудки, поплавки. жилка, повідки...

Re: Прикормка

Непрочитане повідомлення Vetal » 07 травня 2010, 14:56

На мою думку варто спочатку пожарити, а тоді змолоти. Напевно аромат краще так збережеться ::yaz-yk:
Аватар користувача
Vetal
Балакучий
Балакучий
 
Повідомлень: 199
З нами з: 01 лютого 2010, 01:00
Звідки: Рівне
Телефон: 097-854-00-54

Re: Прикормка

Непрочитане повідомлення SashulkaB3 » 07 травня 2010, 14:58

Переконався, побачивши пізнавальне відео: http://smotri.com/video/view/?id=v123646075b7#none
Жизнь - любить то что делаешь и делать то что любишь!!!
Аватар користувача
SashulkaB3
Місцевий
Місцевий
 
Повідомлень: 305
З нами з: 09 липня 2009, 00:00
Звідки: с.Олександрія Рівненського р-ну

Re: Прикормка

Непрочитане повідомлення juice » 24 серпня 2010, 18:50

знайшов парочку нових рецептів http://www.ostrov.net.ua/forum/showthread.php?t=18145.
Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир.
Аватар користувача
juice
Боєць
Боєць
 
Повідомлень: 262
З нами з: 17 грудня 2008, 01:00
Звідки: Квасилів

Re: Прикормка

Непрочитане повідомлення Рома » 26 серпня 2010, 10:00

"Мысли вслух"..... :)
Декілька тижнів тому сам переконався в ефективності прикормки ( хоча б якоїсь). Ловив я, тесть і ще один тестів зять :-) . Намагалися впіймати карася. Я підсипав паніровочні сухарі, другий зять по моїй рекомендації підкинув трохи змоченого у воді хліба, тесть ловив просто так... Результат: у мене 27 карасів, у ІІ зятя - 9, у тестя - 4 шт. Уявіть його здивування (тестя) коли він побачив улов (про те, що я прикормлював він не знає і досі :-) ).
Зображення Romanmix2002
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
 
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль

Re: Прикормка

Непрочитане повідомлення Рома » 18 липня 2012, 09:53

...Правильно приготовленная прикормка должна по цвету совершенно сливаться с фоном дна, что не позволяет карасю отыскивать корм с помощью зрения, а при помощи обоняния и осязания он выедает ее значительно медленнее, а значит и дольше задерживается на прикормленном участке...

Які є думки з цього приводу? :du_ma_et:
Зображення Romanmix2002
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
 
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення stal1n » 18 липня 2012, 10:39

риба на глибині більше півтора метра й так вже кольорів не розрізняє(як і будь яка інша істота), оскільки з глибиною все менше і менше світла пробивається, а колір - це відбите світло від предметрів у певному спектрі.
і щоб ви хотіли знати, найпершим втрачається сприймання червоного кольору спектру, бо довжина хвилі в ньому найдовша, а саме довго залишається видним синій, і трохи менше - зелений

згідно вашої логіки, для карася найкращий колір принади це чорний, коричневий і червоний.
а поганий колір прикормки - зелений :) а найгірший - синій :-)
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
 
Повідомлень: 2138
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Звідки: Йорк
Хто: Карасятник

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення Рома » 18 липня 2012, 11:13

stal1n написав:...згідно вашої логіки, для карася найкращий колір принади це чорний, коричневий і червоний.
а поганий колір прикормки - зелений :) а найгірший - синій :-)

по-перше - можна на"ти" :mi_ga_et:
по-друге - логіка не моя, а твоя. Я лише навів цитату із прочитаної статті і поцікавився думкою форумчан з цього приводу, так як не професіонал у приготуванні прикормок :smu:sche_nie: і їх використанні.
по третє - все ж таки цікавить у яких випадках варто використовувати прикормку темних, а у яких світлих кольорів у літній період, враховуючи те, що ловля відбувається на невеликій глибині...
Зображення Romanmix2002
Аватар користувача
Рома
Рідненький
Рідненький
 
Повідомлень: 784
З нами з: 18 червня 2010, 14:36
Звідки: Костопіль

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення Silva » 18 липня 2012, 15:11

Думаю все же не стоит делать прикормку контрастной дну: по идее светлая прикормка на темном дне быстрее заинтересует рыбу (рыба хорошо реагирует на контраст), но в то же время рыба постарается как можно скорее слинять с этого белого пятна (так как будет уж слишком заметна для хищников на его фоне)

Подякував: 1 [Показувати]
Аватар користувача
Silva
Дослідник
Дослідник
 
Повідомлень: 50
З нами з: 17 травня 2012, 09:37
Звідки: м. Рівне

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення ehnaton » 18 липня 2012, 17:42

Незгоден з попередніми постами. Вас послухати - так риба закінчила Кембрідж і має вчену ступінь з хімії, фізики, а також пройшла курс виживання спецназу у важких умовах.
Перше, що треба зрозуміти, як на мене - так це те, що в риби як і у тварин - впершу чергу звичайний інстинкт. Саме інстинкти спонукають її переміщатись, харчуватись, розмножуватись і т.і.
Тому: як на мене їй пофіг біла та пляма чи червона, велика чи мала - якщо вона по запаху викликає у неї бурчання в шлунку - то вона буде там, стільки скільки захоче. І все що її зможе відігнати - це відчуття наближення хижака....і аж ніяк не колір чи величина тієї плями :-) Риба по суті своїй (особливо карась і йому подібні) дуже цікаві риби. А цікавість помножена на бурчання в шлунку - робить нас вдалими чи не дуже рибаками :-) І не потрібно тут виводити теореми Лагранжа :-) Ви скажете "а як же досліди і висновки стосовно товщини оснастки, кольору жилки і т.д. ?????"....... Моя відповідь наступна......коли як я тільки починав намагтись ловити рибу в селі у батька на ставу - у мене була 1 м з ліщини палка, знайдена на березі товста зелена жилка яка старша за мене була разів у 1,5 і гачок який я зараз фактично не використовую бо з ним хіба на мамонтів полювати.....і що ? і ловив я карася....так...не трофейні екземпляри - але ж ловив ??!!
Як на мене - значна частина "грунтовних досліджень" і т.д. - звичайни піар хід щоб в котрий раз примусити нас з вами викласти зайву гривню в тому чи іншому магазині ;-)
Стосовно прикормки, даби не бути просто флудером, :-) наведу дві, які використовую сам і яку використовує мій тесть:
1) Пшоно зварене але НЕ розварине до однорідної маси, горох жовтий (вариться і перекручується додатково на м"ясорубці), вівсяні пластівці (мелються кавомолкою в порошкоподібний вигляд), панірувальні сухарі, печиво "Топлене молоко", відварена перловка. Для запаху даю часник, ваніль, чи аніс. Можна підмішувати манкою - це вже як кому подобається. Насіння соняшника.
Дана прикормка опробована і реально працює на карася та ляща. Можна і шарики крутити, і у кормушку набивати (в залежності від консистенції).
1.1. І так: варимо горох 0,5 кг, перекручуємо його, відставляємо. В цей час можна паралельно варити і пшоно (1 стакан =250 г).
1.2. Поки то все вариться - перекручуємо пластівці (2 стакани). Якщо зливатимете воду з гороху - не виливати її, її можна використати.
1.3. Варимо перловку (пів стакана).
1.4. Перекручуємо на м"ясорубку попередньо підсмажені зернята соняшника в шкарлупі (1 стакан).
1.5. Горох, пшоно, соняшник та перловку змішуємо і ретельно вимішуємо.
1.6. Товчемо печиво і змішуємо його з сухарями. На одну рибалку виключно для прикормки я беру 150 г печива та пакет панірувальних сухарів.
1.7. Змішуємо першу і другу утворені маси.
На берег з собою можна взяти манку в пакеті: 1) можна приготувати бовтушку, 2) "підмішати" утворену нами прикормку якщо вийде "рідкувата". Майте на увазі, що пшоно дає багато вологи. Розділяю то усе на 2-3 рівні частини. На березі чи вдома, кожну з частин можна приправити відповідним "запахом". Повторюсь, особисто використовую сік часнику, аніс, ваніль. Усьо готово :-)

2) Тесть готує наступне:
2.1. Половину круглої білої хлібини перекручує на м"ясорубку.
2.2. Половину чорної хлібини перекручує на м"ясорубку.
2.3. Перекручує піджарене насіння соняшника чи розпарює макуху.
2.4. Варить перловку.
Тепер то все змішує, добавляє манки до відповідної консистенції і все. Використовує як на прикормку, так і в кормушку чи супутник. Так в них ловлять карася і коропа на Дніпрі (Херсон).
Si vis pacem, para bellum ("хочеш миру - готуйся до війни")

Подякували: 3 [Показувати]
ehnaton
Балакучий
Балакучий
 
Повідомлень: 190
З нами з: 16 липня 2009, 00:00
Звідки: м.Рівне

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення Kostya » 18 липня 2012, 20:48

Читав на одному із сайтів статтю відомого фідериста, суть в тому, що великий лящ уникає світлих плям на дні, та іде тільки на прикормку темного кольору. На іншому сайті (Російському) не менш відомий фідерист стверджує що великий лящ іде тільки на світлу прикормку, темну він використовує тілтки ранньою весною, та перед льодоставом. Ці статті в свій час були надруковані в рибальских журналах. То ж рибальські поради це як "монгольська пісня", кожен має спробувати сам, та лише на власному досвіді визначитись з кол.ьром, та складом прикормки, як для поплавка так і для фідера,"спутніка"...
І ще, рибалка сьогодні може кардинально відрізнятись від рибалки вчора, на одному і тому самому місті і не потрібно винити себе що не так щось із прикормкою, або наживкою, поведінку риби може зрозуміти тільки риба, а ми люди.
І із свого досвіду(про рецепт з попереднього посту) : хочете вполювати ляща, замініть смажене насіння(макуху) на кокосову стружку+какао, хочете вполювать карася(карпа), збільшіть смаженого насіння втричи.

P.S. Звичайно в Бочаниці не слід сподіватись на ляща...

Подякували: 4 [Показувати]
Kostya
Балакучий
Балакучий
 
Повідомлень: 171
З нами з: 02 червня 2009, 00:00

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення SashulkaB3 » 24 липня 2012, 17:03

Я наприклад готую простіше простого.
Беру макуху і дрібню руками, потім додаю меленого зерна (комбікорму але домашнього помолу!!!), паніровочних сухарів. Дальше на водоймі шукаю місцевий грунт та беру воду з даного става на якому планую ловити рибу. Всьо :ti_pa:
По мірі прикормки і активності риби при поїданні додаю пару крапель анісу або коноплі. Жмурить так шо вода просто кипить :co_ol:
Як по мені то все залежить від водойми, якщо риба є, погода сприяє то улов Вам гарантований.
Ось прикладом може бути моя рибалка у родичів на черкащині, де при наявності старої вудки, старої пожовклої і скрученої в спіральку ліски, грязного облізлого хромованого гачка на червяк та кукурудзу за годинки так 3 натовк карпів кожен з яких мав вагу в кіло. :co_ol:
Зображення
Зображення
Зображення
Жизнь - любить то что делаешь и делать то что любишь!!!

Подякували: 2 [Показувати]
Аватар користувача
SashulkaB3
Місцевий
Місцевий
 
Повідомлень: 305
З нами з: 09 липня 2009, 00:00
Звідки: с.Олександрія Рівненського р-ну

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення ehnaton » 24 липня 2012, 20:48

І вся ця суміш у тебе нормально тримається шаріком ? Якась "сухувата", як на мене виходить...мені здається вона не буде триматись в купі....і об удар об воду розлітатиметься одразу.... Хоча тобі, звичайно видніше...
Si vis pacem, para bellum ("хочеш миру - готуйся до війни")
ehnaton
Балакучий
Балакучий
 
Повідомлень: 190
З нами з: 16 липня 2009, 00:00
Звідки: м.Рівне

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення SashulkaB3 » 25 липня 2012, 12:15

Я даю багато землі, а при можливості беру ще суху глину, шар такий шо об стіну можна кидати. Правда роблю так, шоб шар розсипавсь або розвалювавсь при контакті з дном, хоча це визначити важко. Прикормлюю через дві години десь, так сказать тримаю рибку на місці.
Жизнь - любить то что делаешь и делать то что любишь!!!
Аватар користувача
SashulkaB3
Місцевий
Місцевий
 
Повідомлень: 305
З нами з: 09 липня 2009, 00:00
Звідки: с.Олександрія Рівненського р-ну

Re: Готування прикормки

Непрочитане повідомлення Vetal » 26 березня 2013, 15:38

Трошки оживлю тему. Цікаву прикормку готував колись ще в дитинстві, рибалив на ставу в Грушвиці (ще до того як його взяли в оренду). Брав звичайний пісок, соняшникову олію в якій розмочував макуху, далі це діло жарив на сковороді, варив картоплю, різав її кубиками і також жарив, запарював пшеницю. От і вся прикормка була. Іноді ще міг додати житнього хліба. Наживка була бутер (пшениця + перловка), мастирка.

Подякували: 5 [Показувати]
Аватар користувача
Vetal
Балакучий
Балакучий
 
Повідомлень: 199
З нами з: 01 лютого 2010, 01:00
Звідки: Рівне
Телефон: 097-854-00-54

Re: Готування прикормки для поплавцевої ловлі

Непрочитане повідомлення stal1n » 26 березня 2013, 17:29

Добре, що Віталік тряханув таку хорошу і потрібну тему :dan_ser:

Напишу один рецепт зі свого досвіду.
Саме для поплавця я, в роки свого безмахрно-безтурботного дитинства, готував прикормку наступним чином. Але спочатку слід написати, що робив я її для особливих умов ловлі: це канави, яку дуже сильно під берегом були зарослі кропивкою, а по поверхні було доволі багато ряски. В тих канавах ловились карасі(при чому як срібні так і золоті(!)), линочки та в'юни. Так ось:
1. Проста пшениця вариться, але не до повної готовності. Тобто вона не мала розлущитись, а лише стати великою і м'якою, набухнути.
2. Береться доволі багато кріпу (рус. Окроп) і дрібно січеться ножиком на дошці
3. Змішується ще тепла пшениця з кропом і завертається в якусь ганчірку. Ми використовували прості кофти.

На місці ця дуже проста принада закидувалась у віконця поміж водоростей.
Ловили ми відразу на кілька бамбукових вудок, поплавок - пір'їна. На половину вудок ставили перлівку, на іншу половину — гнойового хробачка.
В улові: карась, багато в'юнів, іноді линки і дуже іноді коропці :-)

Ох, були часи! :co_ol:

Ось це місце риболовлі:
Зображення
на даний де момент все там вибито електриками, сітками, пауками. З риби лишився мабуть лише ротан :cry_ing:
Рибу потрібно ловити там, де вона є.
Рибу потрібно ловити тоді, коли вона клює.
Рибу потрібно ловити на те, що вона зараз хоче їсти.
Аватар користувача
stal1n
Бро
Бро
 
Повідомлень: 2138
З нами з: 19 березня 2008, 01:00
Звідки: Йорк
Хто: Карасятник

Поперед.Далі

Повернутись до Загальний форум

Хто зараз онлайн

Зареєстровані учасники: Bing [Bot], Google [Bot]