Головна відмінність ціє снасточки від інших - це відкрита форма кормушки, з якої риба легко може брати корм. Але є й виключення.
Методні кормаки бувають різних типів:
Відкриті
від Drennan
Drennan Carp Method Feeders - маю таку, але ще не використовував. Зроблена добротно і надійно, матеріал дуже подобається. Конструкція кормушки така, що можливе застосування лише при глухому монтажі.

Drennan In Line Method Feeder -

від Fox
Fox Method

від Korum
Korum In-Line Method Feeder

Флет - тобто плоскі або такі, що лежить на дні водойми своїм дном

Preston Innovation
Preston Elasticated Flat Method Feeder - з резиновим амортизатором

PRESTON INNOVATIONS Flat - бувають різних розмірів і ваги.

PRESTON INNOVATIONS - стара версію флету, на офіційному сайті вже недоступна

PRESTON INNOVATIONS Flat з топтухою, саме таку використовую я

M.A.P.

GARBOLINO G

Maver

SPLASH

Drennan, продаються в наших краях лише в парі з топталкою, ціна за 80 грн!

Korum

Банждо - це ж наша дідівська снасть "пробка", тільки за 35 гривнів!
Preston Banjo, до них є й топтушки

Комбіновані - це взагалі мутанти якісь
Fox Maggot - як як розумію по назві призначені для ловлі з використанням опариша, всередині кормушки паралон для ароматизаторів

ще одна НЕХ від Fox In-Line Finned Feeders

Виробник невідомий, призначений для застосування з котячим і собачим кормом(!)

Спутнік або смоктуха, соска, арбуз і т.п.. Саме такі кормухи використовують майже всі рибалки на Нетішенському водосховищі при ловлі Ляща

---
Напишу про свій власний досвід. Корстуюсь я флетами від простону, з топтушкою.
Якість виконання кормушки не витримує жодної критики: від надавлювання пальцем і прикладання мінімального зусилля вона розвалюється в руках. Хотів протягнути через середину леску - відтягнув м'який антизакручуватель трішки на себе - він почав рватись.
Кормушка летить погано, мабуть тому, що центр ваги не созереджено десь в одному місці. Добре що хоч не перевертається у повітрі

Хвалена топтушка працює не найкращим чином. Це тільки в рекламі у дядьків завжди виходять ідеально заправлені кормаки з захованим гачком в середині. Реальність інша: кожна третя заправка липне до самої топтушки. Ця ж топтушка виконана з тоненької пластмастки і я не впевнений за якість пружини в ній. Китай, такий китай. А вартує ой як не дешево...
Вже зараз розумію, що потрібно було б краще мабуть брати Drennan, топтушка в неї попростіша, та й форма більш аеродинамічна.
Ще я користуюсь безіменним методом такого типу:
https://lh5.googleusercontent.com/-wOz0 ... 5B1%5D.jpg
Нарікань на неї взагалі ніяких немає

І престон і безіменну кормушки я оснащую монтажем інлайн (in-line): протягую всередині леску (поціновувачам коропів можна використовути лідкор, щоб не завдавати шкоди рибі), ставлю вкінці топор і роблю петлю до якої кріплю поводок. Кормушка вільно ковзає по оснатці, так передається більше покльовок на вудилище, але менший шанс самопідсікання.
На повідку волосяна оснастка: ставлю горох і підпираю кулькою Cukk Puffi. Пробував кукурудзу - чомусь ще ні разу не спрацювало :(
Таким методом мені вдалось вже впіймати декілька доволі пристойних карасів і навіть коропців. Звичайно я тільки вчусь, і тому впевнений, що всі трофеї лише попереду ;)
Маю питання до досвідчених людей:
1. Як же все-таки правильно робити оснастку? Всі круті рибалки в повчальних фільмах активно юзають резиновий амортизатор.
2. Який повідок використовувати? Матеріал і діаметер. Бо у мене Suffix 15 lb і в разі зацепу втрачається вся оснатка з кормушкою (б'є по кишені!).
3. Краще ловити на шнур чи все-таки на моно леску?
4. Як правильно кормити точку лову? Кормушкою замахаєшся кидати, дуже важка оснатка + корм.
5. Це питання мабуть має найменший пріоритет, але все ж: де можна придбати попапи (грубо кажучи насадку на гачок) і прикормку, спеціально розрозблені для методу? Я використовую ту ж насадку, що й на фідер лише додаю до неї стік для більшої в'язкості.
Корисні посилання:
http://www.drennantackle.com/productDet ... rod_id=547
http://englishfishing.ru/articles/289/
http://salapin.ru/forum/showthread.php? ... EE%E4-quot
і декілька фоток моїх риб, котрі я взяв методо