Опариш

Вудки, поплавки. жилка, повідки...
Аватар користувача
Kolega
Ледар
Повідомлень: 26
З нами з: 17 квітня 2009, 00:00
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Опариш

Непрочитане повідомлення Kolega »

Зацікавили принципи розведення, впринципі покищо не знайшов цікавих ідей, можливо хтось поділиться, тому що закордонні рибацюги кормлять ним рибу, а тут з такою вартістю не розженешся??
Аватар користувача
Kolega
Ледар
Повідомлень: 26
З нами з: 17 квітня 2009, 00:00
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Kolega »

знайшов декілька способів

Опарыш касается только сезона весна- лето- осень, пока мухи летают в свободном пространстве. Для холодного времени стройте клетки ну и прочая прочая. Опять же объем выращивания ну до 1 кг в неделю получится, + муха разнокалиберная(опарыш тоже).
1. берем самое мелкое сито( желательно 1мм максимум и просеиваем опилки хвойных пород.
2.берем любую емкость, литров на 10, я рекомендую пластиковые короба, продаются в хозтоварах, с крышкой , размеры 200х300х150.
3. В короб кладем салфетки пропитанные кровью, на них 5 некрупных карасиков. Карасевую шкуру можно надрезать в нескольких местах. Сверху накрываем мятыми салфетками, типа несколько комков
4. Все ставим в тень и отгоняем кошек, собак, птиц, соседей и родственников.
5.Ждем до вечера
6. Вечером смачиваем верхние салфетки, полученную кучу сдвигаем в угол и засыпаем опилками слой 2-3 см.
7. Ставим в тепло, крышкой не накрывать ни вкоем случае.
стенки короба должны быть сухие и гладкие.
8. Через сутки надев резиновые перчатки и вынеся короб подальше от людей любуемся молодым опарышем и подкладываем порцию рыбы, или мяса грамм 200. Мя со молоть, жирное не давать ( растет плохо).
Рыба самое то . Можно не чистить только брюхо вспороть.
Засыпаем еще опилками.
9. Следим за температурой в коробе. опарыш перегревается сам по себе.Нужно тогда охладить . Берем сито , сдеанное из штукатурной сетки . ячея 2 мм и просеиваем содержимое короба, опарыш с мелкой опилкой проходит сквозь сито , останки рыбы остаются на сетке.
10. Окончательное отделение опарыша
Просеиваем через мелкое сито, опилки уходят,ставим на какую то емкость ( типа тазик пластиковый) крупное сито, высыпаем опарыша со всяким мусором и под свет или на солнце.Опарыш проваливается, крупная грязь остается.
11. Стираем опарыша в холодной воде минут 5, потом перешиваем его с опилками мелкими, и опять на сито.
12. Опарыша пересыпаем кукурузной крупой № 4, 5 или 6.
На 1 кг опарыша 1 гк крупы и в сухое прохладное место.
Аватар користувача
Kolega
Ледар
Повідомлень: 26
З нами з: 17 квітня 2009, 00:00
Звідки: Костопіль
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Kolega »

А це прямо кажучи наукова робота

http://grichanov.pisem.net/opa01.htm
Аватар користувача
Niko
Абориген
Повідомлень: 142
З нами з: 06 березня 2009, 01:00
Телефон: 0677713151
Звідки: Рівне
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Niko »

Шановні колеги, можливо не в ту гілочку теми пишу, але вибачте. Мова піде про замінник опариша (опробуваний при ловлі верховодки на Басовому куті). Я думаю, що більшість із Вас здогадалися - це САЛЛО (саме так слід писати цей продукт). Доречі перевірена насадка, негірше клює ніж на опариш, а якщо додати діп - результат ще кращий. Знаю, що свіже САЛЛО використовують не тільки для закуски, але й для ловлі коропа (сам не перевіряв, тому стверджувати не буду). На цю насадку були покльовки і плотичок. Можливо хтось пробував цю насадку, або іншу (маю на увазі частини органів свинини, до прикладу печінку) для ловлі іншої риби, поділіться.
Розмір зловленої риби обмежений розмахом рук рибалки.
Аватар користувача
Viktorovi4
Козак
Повідомлень: 464
З нами з: 13 січня 2009, 01:00
Телефон: 123456
Звідки: Ровно
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Viktorovi4 »

Niko писав:Шановні колеги, можливо не в ту гілочку теми пишу, але вибачте. Мова піде про замінник опариша (опробуваний при ловлі верховодки на Басовому куті). Я думаю, що більшість із Вас здогадалися - це САЛЛО (саме так слід писати цей продукт). Доречі перевірена насадка, негірше клює ніж на опариш, а якщо додати діп - результат ще кращий. Знаю, що свіже САЛЛО використовують не тільки для закуски, але й для ловлі коропа (сам не перевіряв, тому стверджувати не буду). На цю насадку були покльовки і плотичок. Можливо хтось пробував цю насадку, або іншу (маю на увазі частини органів свинини, до прикладу печінку) для ловлі іншої риби, поділіться.
ДОброго дня. Я родомз Прикарпаття, тому роскжу Вам один секрет, як можна дуже вдало ловити уклію на гірських потоках - мені цей секрет розказав один карпатський дуже старий рибалка (шкода що вже покійний). Коли ріжуть свиню, деяки люди збирають кров (може і всі). Так беремо цю кров, в якусь миску чи металеву посудину - приблизно пів 1літрової каструлі і ставимо в темне місце на деякий час щоб кров звернулася. Потім зливаємо лімфу, і кров перекладаемо в марлю, замотуємо, знову ставимо в якусь посудину, але під прес!!! Витримати треба десь 2-3 доби в темному прохолодному місці. З крові получаеться така собі желе-подібна маса, яку потім можна дуже добре різати ножем і надівати на гачок - КЛЮЄ!!!!! "чорные камни" відпочивають. Або можна туж саму кров - добре замотати в марлю, прив"язати до неї вірьовку і кинути за течією перед собою. Потім на гачок можна вдівати всещо завгідно - сало, тісто, опариш, хробак і тд. вода розмиває кров і на цей запах рибапідходить просто з реактивною жадібністю і швидкістю.
Отака історія.
РЫБАЛКА МОЯ - СТРАСТЬ!!!!!
Аватар користувача
oleg-rivne
Балакучий
Повідомлень: 190
З нами з: 09 вересня 2008, 00:00
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення oleg-rivne »

artcool писав:Але потрібно вибирати, що більше любиш ковбасу-кровянку чи рибу!!! :lol: :lol: :lol:
або тримати дві свинкі :D
тоді і рибкі можна з"їсти ...
і на кровяночку присісти :lol:
Відповісти

Повернутись до “Загальний форум”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей