Якщо на кухні готує підліток, чи має сенс робити нижчу стільницю?

Тут пишемо про все, що душа забажає.
natan777
Нуб
Контактна інформація:

Якщо на кухні готує підліток, чи має сенс робити нижчу стільницю?

Непрочитане повідомлення natan777 »

У нас підліток часто готує самостійно, і я задумався, чи варто робити кухонну стільницю трохи нижчою за стандартну. Стандартна висота ~91 см, а він ростом близько 155 см, тому постійно тягнеться, щоб дістати до всіх поверхонь. Чи це реально робити комфортно для підлітка, не порушивши ергономіку кухні для інших членів родини?
sheva1204
Нуб
Контактна інформація:

Re: Якщо на кухні готує підліток, чи має сенс робити нижчу стільницю?

Непрочитане повідомлення sheva1204 »

Ми теж стикалися з такою ситуацією, коли наша донька почала готувати сама. Стандартна стільниця була завищена для її росту, і спочатку вона підставляла табуретку. Ми вирішили тимчасово зробити окремий модуль нижчий на 10 см. Було дуже зручно: руки менше втомлювалися, можна було легко контролювати процес.
Після цього вона стала охочіше готувати, і насправді весь процес приготування їй навіть цікавіший.
natan777
Нуб
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення natan777 »

Цікаво, що робили інші в подібних випадках? Я розглядаю варіант багаторівневої стільниці, щоб підлітку було зручно, а дорослі могли користуватися стандартним рівнем. Але не знаю, куди краще звертатися для консультації, чи варто одразу до дизайнера кухні, чи можна спробувати меблеву майстерню, яка займається підгонкою модулів під індивідуальні параметри? Будь-які поради та досвід будуть корисні.
sheva1204
Нуб
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення sheva1204 »

Хочу поділитися своїм досвідом, ми зробили багаторівневу стільницю для нашої доньки і не шкодуємо. Один сегмент на висоті ~85 см для неї, інший стандартний ~91 см для нас.
Спершу хвилювалися, що буде незручно або виглядатиме розрізнено, але завдяки гармонійному поєднанню матеріалів і кольорів вигляд вийшов цілісний і сучасний. Донька стала частіше готувати, руки менше втомлюються, і безпечніше користуватися ножами та побутовою технікою. Раджу тим, у кого підлітки часто готують, розглянути саме багаторівневий варіант, він дозволяє поєднувати комфорт і безпеку для всіх членів родини. По цьому питанню можна подивитися корисну інформацію в статті від Kitchen Studio, яка стандартна висота кухні там детально розписані параметри і як правильно підбирати рівень стільниці залежно від росту користувача.

Зображення
Відповісти

Повернутись до “Флуд”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість