Махова вудка

DerSieger
Бро
Контактна інформація:

Махова вудка

Непрочитане повідомлення DerSieger »

дуже прикольно буває посидіти десь в камишиках і подьоргати карасиків на поплавок. але в мене в арсеналі удочки «ще совєтських врємьон» тому задумав я окультурити трохи свій поплавочний напрямок. хоча і була в мене колись в дитинстві махова вудка (бамбукова з ліщиновим другим коліном) слово «мах» я взнав тільки недавно. От і задався питанням до сезона укомплектуватися маховою вудкою.
Значиться, шо я для себе нарив
махова вудка це вудка без пропускних кілець та катушки довжиною від 4 до 10 метрів. Критерії вибору довжини, я так зрозумів, залежать від передбачуваної дистанції лову. І чим довші коліна тим легша вудка.
так само відповідно до умов лову потрідно підібрати жилку – якшо вода чиста то блакитну чи синю, в болотах чорну або коричневу (де в наших краях чиста вода?). Товщина 0,18-0,25 мм. і повинна вона бути тонучою, тому що вітер може здувати поплавок.
жилка кріпиться до кінчина наглухо через конектор або через гумовий амортизатор (є він спеціальний, чи використовується просто гумка для грошей – я не вияснив)
найбільш універсальними поплавками є повпавки каплевидної форми з довгим кілем. Огрузка поплавка і розподіл грузиків по жилці залежить від умов лову (багато де так написано, але жодного прикладу я не знайшов, тому це для мене поки загадка)
поводки використовуються тонкі, 0,08-0,12 мм., довжиною 20-40 см. І повинні бути самим слабим місцем оснастки.
да й таке.
було б цікаво почитати коментарії людей які вже користуються махом.
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
DerSieger
Бро
Контактна інформація:

Re: Махова вудка

Непрочитане повідомлення DerSieger »

взяв сьогодні 6-ти метрову трабуку (сенкью ваня!), жилку, поплавок, гачки. ввечері змастирю і попробую в неділю нею карасів натовкти.
здалась вона мені трохи важкуватою, але в мене не стояла задача здобути сверхлегку, ідеальну снасть для спортивного лову, а просто дешеву та сердиту махалку для нечастих і не довгих карасьових рибалок. тому, думаю, згодиться. основні враження будуть після практики.
Зображення
"...Да не коснётся вас своею поганой метлой танцующий бес, бес паники!"
Рівненський Карповий Клуб
Саша16
Дослідник
Контактна інформація:

Re: Махова вудка

Непрочитане повідомлення Саша16 »

Вже два сезони ловлю на 5 і 7 м. NewHunter і дуже задоволений. Цього року вже ловив коропа на 1,200 кг.. можливо для когось це не трофей, але для мене, та щей не основну жилку 0,12 і повідок 0,10, це трофей.
Закрито

Повернутись до “Старі теми carp.rv.ua”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість