Сьогоднішній звіт про рибалку на ставку в с.Варковичі.
06:00, я під березами у Вересневому чекаю на маршрутку Рівне-Дубно (ч-з Мирогощу).......в 6:10 мала виїхати з автовокзалу......в результаті я сідаю на неї тільки о 6:45.
За попереднім прогнозом, температура не має перевищувати +20, вітер Західний, Північно-Західний, до 7-10 м. Ризикую......
7:05 - я на ставку. Шлагбаум закритий. Тобішь - заїзд на авто поки що заборонений. Одразу біля шлагбаума зустрічаю Миколу на лісапеті
 який збирав гроші позаминулого року. 50 грн. Без нікакіх. Сусід їздив на щуку спінінгом - домовивсь за 30 грн. Від себе скажу - що цей чоловік з них усіх самий адекватний. Не те що той "молодняк" безбашенний, що був минулого року.
  який збирав гроші позаминулого року. 50 грн. Без нікакіх. Сусід їздив на щуку спінінгом - домовивсь за 30 грн. Від себе скажу - що цей чоловік з них усіх самий адекватний. Не те що той "молодняк" безбашенний, що був минулого року.Одразу мене попередив щоб йшов подалі за дерева ближче до ферми - мол ще нерест.....
Так і роблю.
З собою махова і фідер.
Дорога суха, проїхати можна комфортно.

Перше, що кидається в очі - це те, що минулорічний комиш скошений вздовж ставка, і валяється прямо у воді, що доволі незручно для рибалки.

Тут же і повсюду сліди антропогенної діяльності

Люди схаменіться! Невже вам повикручує руки захватити з собою і кинути в смітничку ту пляшку чи пакет!!!!!!
Бережіть природу, мать вашу!!!!

Вибрав місце, закормивсь, вітер слабенький - але вже присутній. Хоча у Варковичах "штіль" то взагалі рідка річ. Скільки туди їжджу - один раз за всі рази бачив штіль. І то ввечері, біля 22-ї, літом.
Прикормка "Флагман Універсал". Закормлюю місце під махову. Закидаю на опариша. Поки тиша. Тим часом розвертаю ракетний комплекс Флагман-фідер

Встановив тримачі (вода доречі ду-у-у-уже холодна була). Вчепив Патер-Ностер, кормушка 25 г, начинка (пшоно, мастирка горохова, подріблене соняшникове насіння, білий хліб, соняшникова олія нерафінована, розварена перловка), на гачок опариш. Є ще черв"як, кукурудза.
Закинув - перші пів години глухо, що там що там.....
Вітер втихає - починається кльов. На поплавчанку почала як дурнувата брати краснопірка...дві більші забрав - решту випускав - дрібнота. На черв"я закинути махову не вдається - суцільний хардкор з черв"яком
 Врешті решт вирішую змилуватись над повзучим (мож коли Бозя надімною змилується), вішаю кукурудзу. Настає тривожна тиша.
  Врешті решт вирішую змилуватись над повзучим (мож коли Бозя надімною змилується), вішаю кукурудзу. Настає тривожна тиша.В цей час фідер нервово починає сіпати - хвать - є карасик.
Вирішую випробувати й інші оснастки. Чіпляю замість "Патер-Ностера" - "вбивцю карася". Чіпляю кукурудзу і черв"я. 10 хв. - і є конвульсії фідера. Витягую наступного "клієнта".

Міняю оснастку - пробую "Метод." 30 г. Кукурудза. Витягую на нього ще два карася. Обидва - один в один, як брати по крові

Махова в цей час "мовчить"...
Десь після 8-ї ранку - здіймається вітер...при чому такий - що бейса з голови зриває. І не вщухає. Хвилі - жах...як на морі. Посидівши на такому вітрі ще з годинку - нічого не лишається як зібрати вудки і їхати додому.
Ось результат:

Один втік коли виймав з садка :( Везунчик...
P.S. Не сподобалось те, що кожен карась вражений "кліщем". Раніше такого не спостерігав на Варковецькому ставку. Наче й не є небезпечним для людини - та все одно неприємно :(

=На конкурс звітів 2013=

Один рік один власник, наступний рік - другий...Отаке
 Один рік один власник, наступний рік - другий...Отаке 

- ледве упіймав - правда коли спригував з обривистого берега підвихнув ногу і намочив брюки в районі сідничок
 - ледве упіймав - правда коли спригував з обривистого берега підвихнув ногу і намочив брюки в районі сідничок  

Були моменти коли навіть краю берега не видно було. В якийсь момент згадав С.Кінга і його фільм про чупакабр що жерли американських піплив за межами супермаркету....оглянувся навколишки - прислухався..
  Були моменти коли навіть краю берега не видно було. В якийсь момент згадав С.Кінга і його фільм про чупакабр що жерли американських піплив за межами супермаркету....оглянувся навколишки - прислухався..  ...мало лі
 ...мало лі